Les om fordelene ved å bruke en steamer til å glatte ut klær og fjerne rynker. Vi presenterer tre forskjellige steamere til alle behov. Finn den rette steameren for deg hos GadgetsLand.
Innholdsfortegnelse
Hvor ofte tenker du "åh, det er så ork å stryke skjorta"? Strykebrettet må fram, skjorten må vendes og presses, og det tar alltid litt tid med strykejernet. De siste årene har steameren tatt over markedet og briljerer med sine fordeler.
Med en steamer får du tekstilfibre som sveller opp og får sin naturlige form, sammenlignet med strykejern som kan ødelegge kvaliteten på tekstilen. Samtidig er det som å lufte klær - du fjerner all overflatesmuss og vond lukt.
Tre steamere til alle behov
Vi har sett på noen populære varianter i nettbutikkene. Her er tre steamere til alle behov.
Alt i ett: Steamery Cirrus No. 3
Svenske Steamery tilbyr enkle og praktiske steamere. Cirrus No. 3 er en krysning mellom tøydamper og strykejern. Den oppvarmede overflaten blir like varm som nivå 1 på strykejernet. I tillegg fjerner den skrukker, dårlig lukt og smuss.
Her finner du den: [nettbutikk lenke]
Budsjettvennlig og bra: Philips 3000 Series
En steamer kan koste skjorta, og hva er vel bedre når du får noe bra og billig på samme tid? Philips 3000 Series er utformet for å være lett, sammenleggbar og kompakt. Den passer til alle stoffer som skal strykes.
Her finner du den: [nettbutikk lenke]
For moteløven: Steamery Strartus No.2
Få glattere, rynkefrie og mer presentable klær med Steamery Stratus. Denne blir brukt mest av ansatte moteindustrien, og for deg som ønsker en skikkelig steamer som gjør jobben.
Her finner du den: [nettbutikk lenke]
Se flere steamere hos Care of Carl.
Hvordan virker steaming?
En steamer fungerer ved å koke opp vann og presse ut den resulterende dampen gjennom en dyse under høyt trykk.
Dampen trenger raskt gjennom tekstiler og får fibrene i plagget til å svelle opp og bli myke. Fibrene blir så myke at deres egen vekt eller lett strekk er nok til å rette dem ut, slik at tøyet blir slett og pent og gjenvinner sin opprinnelige fasong. Bort med skrukker, med andre ord!
Country Visual i Norge, Andrè Pedersen, elsker den klassiske herrestilen og kjøper gjerne tidløse plagg som vil være aktuelle i lang tid fremover. For å bevare plaggene bruker han en steamer – det er både tidsbesparende og bedre for klærne!
– En av fordelene ved å bruke en steamer fremfor et strykejern, er helt klart det at du slipper å ta frem strykebrettet, sier Andrè.
Det finnes også flere fordeler ved å steame klærne dine, Andrè har tipsene:
Fordelene ved en steamer
Den varme dampen er ikke bare til fordel for krøllete klær!
– Dampen fra en steamer ligger på ca. 100 grader, så i tillegg til å rette ut brettekanter og rynker i klærne, vil den også fjerne lukt og drepe bakterier i samme slengen – slik at klærne ikke behøver å bli vasket like ofte, sier Andrè.
Dampen kan også fjerne små flekker og smuss, Andrè råder derfor alle til å ta en runde med steameren før de kaster plagget til vask.
Tips: Ta med deg steameren på reise! Steamere kommer i flere størrelser, gå for en lett og fin steamer som er enkel å pakke ned i kofferten eller bagen. Andrè anbefaler Cirrus no.2 fra The Steamery, en lett og stilfull steamer, finnes i både sort og hvit.
Se også
Hvordan bruke en tøydamper?
Fyll steameren med vann fra springen, eller bruk The Steamery sitt dampvann – da slipper du å avkalke steameren.
– Når steameren er fylt opp kan du koble den til strøm. Heng plagget du skal steame på en henger, knepp igjen alle knapper og lukk glidelåser. Når steameren er klar, tar du tak i nederste del av plagget og strekker forsiktig samtidig som du presser munnstykket på steameren helt inntil plagget, sier Andrè og fortsetter:
– For å få best mulig resultat bør du steame i rolige bevegelser fra innsiden og ut, steamer du en skjorte tar du mansjetter og krage til slutt – la plagget kjøle seg ned noen minutter før du tar det i bruk.
Tips til steamingen:
- Du kan steame det meste, alt fra klær til gardiner og duker.
- De fleste materialer kan steames, bortsett fra skinn og semsket skinn, også kalt mokka. Materialer som silke, kasjmir og fløyel bør helst steames, de skal ikke strykes med et strykejern – enda en grunn til å skaffe deg en håndholdt steamer!
Selv om prosessen ofte går fort, er det lurt å sette av litt tid til steamingen:
– La plagget få noen minutter til å hvile etter steamingen, slik at det kan kjøle seg helt ned før du tar det i bruk – la plagget henge på en kleshenger, eller ligge flatt. Om du bretter plagget rett etter det er steamet kan det fort komme brettekanter – så unngå dette ved å la plagget hvile litt, avslutter Andrè.