Å koble mobil til TV kan være en enkel oppgave. Finn ut hvordan du kobler mobilen din til smart TV-en trinn for trinn. Utforsk både trådløse og kablede metoder for tilkobling, og oppdag fordelene ved å se innholdet ditt på en større skjerm.
Innholdsfortegnelse
Når du bruker Google TV-appen på en telefon eller et nettbrett, kan du koble til Google TV eller Android TV for å
Tips for tilkobling
For å få rask tilgang til TV-fjernkontrollen fra en hvilken som helst skjerm på Android-telefonen, legg til fjernkontrollen i hurtiginnstillingene.
For at avspilling skal fungere når du trykker på «Se på TV», må tredjepartsapper være installert på den Cast-kompatible GTV- eller ATV-enheten, og casting må være slått på.
Sjekk wifi-tilkoblingen
For å bruke telefonen som fjernkontroll må telefonen og TV-en være koblet til det samme wifi-nettverket.
Slik sjekker eller endrer du tilkoblingen til TV-en:
- ...
- ...
Slik sjekker eller endrer du tilkoblingen til telefonen:
- ...
- ...
Se også
Få bildet fra mobilen til TV-en
Denne metoden er mer pålitelig enn trådløst, men pass deg for fallgruvene!
Mange mobiltelefoner og nettbrett har innebygget mulighet til å overføre bilder og video til en TV eller annen skjerm trådløst, via for eksempel standarder som DLNA, Miracast, AirPlay eller Chromecast.
Men selv om trådløst er kjekt, kan det i mange tilfeller være enda bedre med kabel. Ikke bare kan det være mer pålitelig og ha mindre forsinkelser, ofte kan du også vise høyere oppløsninger enn det du vanligvis kan trådløst. Noen smartmobiler og nettbrett har en HDMI-utgang i tillegg til en Micro-USB-utgang. Andre igjen støtter overføring av bilde via Micro-USB-utgangen, via spesielle kabler eller overganger. Problemet er at ulike produsenter bruker ulike løsninger.
I denne guiden skal vi gå gjennom hvordan du får bildet over på TV-en din via kabel, og hva som er forskjellene mellom de ulike standardene.
Oversikt over kompatible kabler
For å gjøre det lettere for deg å finne frem i kabeljungelen, starter vi med en oversikt over hvilke kabler som fungerer med noen av de mest populære telefonene:
Telefonmodell | Kabeltype |
---|---|
Modell 1 | Kabeltype 1 |
Modell 2 | Kabeltype 2 |
Modell 3 | Kabeltype 3 |
For å koble mobilen til TV-en via kabel, følg disse trinnene:
- ...
- ...
De fleste mobiltelefoner har ikke en vanlig HDMI-kontakt, selv om enkelte nettbrett har det. Likevel kan de støtte HDMI – men da via den vanlige Micro-USB-kontakten og en adapter.
Av en eller annen grunn har ikke mobilprodusentene klart å bli enige om hvordan TV-tilkobling via Micro-USB-kontakten skal fungere, og dermed finnes
Å koble mobilen til TV-en kan være en frustrerende oppgave for mange av oss. Enten vi prøver å få tilgang til Netflix eller dele bilder og videoer med venner og familie, ser det ut til at teknologien alltid gir oss hodebry. Men heldigvis er det en enkel løsning på dette problemet – koble mobilen din til smart TV-en din.
Fordeler ved å koble mobiltelefonen til smart TV-en
Fordelene er utvilsomt mange. Ikke bare kan du endelig se dine favorittfilmer og -programmer på den store skjermen, men du kan også dele bilder og videoer med alle i rommet. Og det beste av alt, du trenger ikke være noen teknisk ekspert for å få det til! Så la oss dykke inn i hvordan man kobler mobiltelefonen sin til smart TV-en, trinn for trinn.
Se også
Hvilken type mobiltelefon trenger jeg?
For å koble mobilen din til en smart TV, krever det ikke en spesiell type mobiltelefon. De fleste smarttelefoner kan kobles til en smart TV uansett merke eller modell. Men det er viktig å huske at eldre mobiltelefoner kan ha færre funksjoner og mindre stabilt Wi-Fi som kan påvirke avspillingskvaliteten.
Du bør også sjekke om både mobilen og TV-en har riktig port for tilkobling. De fleste nyere TV-er har HDMI-porter, mens noen eldre modeller kan ha VGA eller DVI-inngang. Mobiltelefoner bruker ofte USB-C eller Lightning-porter, men noen kan fortsatt ha micro-USB-kontakter.
Valg mellom trådløse forbindelser og kabler
Det finnes to hovedmetoder for å koble mobilen din til en smart TV: trådløs skjermspeiling og kablet tilkobling.
Kablede metoder
Kablede metoder gir vanligvis bedre bildekvalitet og mer stabile forbindelser, men de kan være mindre praktiske hvis du ønsker å bevege deg fritt rundt i rommet med mobilen mens du spiller av video. HDMI-kabler og MHL-adaptere kan kjøpes fra de fleste elektronikkforhandlere.
Trådløse metoder
Trådløse metoder gir mer frihet til å bevege seg rundt, men overføringskvaliteten kan variere avhengig av hvor nær TV-en du er og hvor stabilt Wi-Fi-signalet ditt er. På mange smarttelefoner kan du aktivere skjermspeiling ved å sveipe nedover på skjermen for å få tilgang til hurtiginnstillinger, deretter velge “Screen Mirroring” eller lignende.
Vanlige metoder for tilkobling
De vanligste metodene for å koble mobilen din til en smart TV inkluderer:
- Metode 1
- Metode 2
- Metode 3
Hvilken metode du velger avhenger av hva som er tilgjengelig for deg og dine preferanser.
Se også
Hva vil Wiki fortelle oss?
Teletopia AS ble etablert av Robert Hercz i 1994 som det fjerde teleoperatørselskapet i Norge, etter Telenor, Telia og Telenor Mobil. Selskapet tilbød spesialiserte teletjenester med hovedfokus på styring av inngående telefoni til bedrifter. I 2007 hadde selskapet en omsetning på 92 millioner kroner.
Mobilnett
Teletopia fikk i 2002 lisens til å drive GSM-mobilnett i 1800 MHz-båndet. Selskapet bød kr 51.750,- for lisensen, vedlagt som krysset sjekk. Årsaken til at budet ble vedlagt som krysset sjekk, var at det var enklere og billigere å by på denne måten, enn å stille bankgaranti for beløpet.
De første senderne kom på lufta våren 2003, og nettet ble åpnet for kommersiell drift i oktober 2003. Nettet dekket da Oslo og deler av Bærum.
Konsesjonen gitt av Samferdselsdepartementet inneholdt en klausul om at man skulle basere seg på såkalt «nasjonal roaming» med Telenor, dvs. at brukerne benyttet Telenor Mobils nett når man befant seg utenfor eget dekningsområde. Det tok imidlertid lang tid før Telenor åpnet for nasjonal roaming, og først etter runder med klagesaker hos Post- og teletilsynet og Samferdselsdepartementet, kom dette på plass.
Teletopias nett var spesielt på to måter, ved at det tilbød tjenestene NITZ og Celleinfo. NITZ (Network Integrated Time Zone) sørger for at klokken på mobiltelefonen alltid viser rett tid, dvs. systemtiden, mens Celleinfo viser hvilken celle (ikke basestasjon) brukeren er koplet til. Dette gir abonnenten en viss indikasjon på hvor han befinner seg, og danner grunnlag for utvikling av avanserte posisjonsbaserte teletjenester.