Er det lov å ta med powerbank på fly?

10.01.2024, 16:36 26

Ja, det er tillatt å ta med powerbank på fly, men det er visse begrensninger og regler som må følges. Ifølge regelverket fra Luftfartstilsynet kan enheter som primært er ment for å gi strøm til andre enheter kun tas med i håndbagasjen. Det betyr at du ikke kan ha med nødladere eller ekstrabatterier i innsjekket bagasje, uavhengig av styrken på batteriet.

Nødladere deles vanligvis inn i tre kategorier basert på batteristyrke. Det er viktig å merke seg at det også finnes andre krav og begrensninger i tillegg til de nevnte reglene. Derfor er det lurt å sjekke med ditt flyselskap for å få nøyaktige retningslinjer om hva som er tillatt ombord i kabinen.

Avinor advarer spesifikt mot å pakke powerbanker i innsjekket bagasje da de kan potensielt ta fyr. Dette er strengt forbudt og kan være farlig. Hver dag fjerner Avinor gjennomsnittlig 60 powerbanker fra forskjellige flyplasser. Powerbanker inneholder litiumbatterier som kan selvantenne og produsere oksygen når de brenner. Derfor er det viktig å ha dem tilgjengelig i håndbagasjen der de kan overvåkes.

For å sikre trygg transport av litiumbatterier, følger SAS retningslinjene fra International Air Transport Association (IATA). Det er viktig å merke seg at hoverboards og etthjulssykler som bruker litiumbatterier må sendes som last og kan ikke være plassert verken i innsjekket bagasje eller håndbagasje. Elektroniske sigaretter, piper eller sigarer skal ikke brukes om bord på SAS-fly og bør være forsvarlig pakket i håndbagasjen gjennom hele reisen.

Har du et spørsmål? Spør oss!

Folk spør også

Hvordan koble til JBL høyttaler?

lagt til på 10.01.2024, 19:51

Where are Tesla Model Y performance made?

lagt til på 05.04.2024, 06:14

Hvordan ta screenshot på Asus VivoBook?

lagt til på 13.02.2024, 09:24

Which headphones have the best noise cancelling?

lagt til på 10.01.2024, 22:17

Når slås HBO Max og discovery sammen?

lagt til på 10.01.2024, 15:28