Er roaming gratis?

10.01.2024, 18:03 23

Roaming-kostnader varierer avhengig av mobiloperatøren du bruker. Imidlertid er roaming i Norge vanligvis inkludert hos 90% av alle mobiloperatører. Dette betyr at du kan bruke mobiltelefonen din innenlands uten ekstra kostnad.

Når du er innenfor EU/EØS-området, kan du også nyte fri roaming. Dette betyr at du kan ringe, sende tekstmeldinger og bruke mobildata uten ekstra kostnad, akkurat som i Norge.

Roaming refererer til bruk av mobilnettet til en operatør i det landet du besøker når du er utenfor Norge. Dette gjelder for all bruk på mobilen i et utenlandsk mobilnett, mens bruken av mobildata kalles dataroaming. Enkelt sagt kan du se på det som om du er "på besøk" i mobilnettet til en operatør i det landet du er i.

Tidligere slo mange av roaming-knappen på mobilen i utlandet for å ha kontroll over utgiftene knyttet til mobildata. Dette er ikke nødvendigvis det samme som å slå av mobildata, som er en funksjon som tillater bruk av mobildata utenfor ditt vanlige nettverk. Hvis du slår av dataroaming, kan du fortsatt bruke telefonens meldings- og anropsfunksjoner, men du kan ikke koble til mobildata på fremmede nettverk. For å surfe på nettet i utlandet kan du bruke et lokalt Wi-Fi-nettverk, men vær oppmerksom på sikkerhetsrisikoen.

Når du kobler deg til mobildata i utlandet, vil tilkoblingen være aktiv selv om du har slått av dataroaming. Dette er viktig å huske på for å unngå uventede kostnader.

Vær forsiktig med å bruke åpne trådløse nettverk når du er ute og reiser. Når du sender sensitiv informasjon som brukernavn og passord over usikrede Wi-Fi-nettverk, kan denne informasjonen bli fanget opp av uvedkommende og brukt til ulike former for hacking.

Har du et spørsmål? Spør oss!

Folk spør også

Hvor mye koster Samsung Galaxy Flip?

lagt til på 10.01.2024, 15:42

Hvordan få bedre trådløst nett hjemme?

lagt til på 18.04.2024, 09:07

Er OnePlus 9 Pro vanntett?

lagt til på 02.04.2024, 04:19

Hvor ofte støvsuge huset?

lagt til på 13.02.2024, 08:23

Kan jeg dusje med Apple Watch 8?

lagt til på 10.01.2024, 18:32