Hvem betaler når man ringer fra utlandet?

11.01.2024, 00:04 52

Når man ringer fra utlandet, må man betale en utenlandsk takst som er betydelig dyrere enn prisen i Norge. Hvis du ringer til en norsk mobiltelefon som også er i utlandet, må du skrive inn landskoden (+47) og nummeret. Du betaler for samtalen din, mens personen du ringer til må betale for å motta samtalen.

Når du velger et mobilabonnement for bruk i utlandet, er det viktig å sjekke takstene på mobiloperatørens hjemmeside i forkant. Dette bør gjøres før du reiser, da det kan bli dyrt å sjekke dette når du allerede er i utlandet. Teleselskapene har vanligvis avtaler med mobiloperatører i andre land, inkludert det landet du skal reise til.

Det kan være stor forskjell mellom mobiloperatørenes takster, både når det gjelder hvordan de beregner prisen (per sekund eller per påbegynt minutt) og dekningen de tilbyr. Prisen avhenger av hvilken operatør eller mobilnett du bruker i utlandet.

Det er også viktig å være oppmerksom på at manuell operatørvalg og hvordan dette gjøres, kan variere mellom ulike mobiltelefoner. Ta kontakt med ditt teleselskap for ytterligere informasjon.

Ved telefonsamtaler utenfor EU er det viktig å sjekke om telefonsvareren er aktivert for å unngå at samtaler videresendes til den. Dette kan medføre ekstra kostnader.

Husk at reglene om fri EU-roaming ikke gjelder når man ringer fra Norge til utlandet. Dersom du ringer ofte til utlandet, bør du se på hva som eventuelt er inkludert i mobilabonnementet ditt. Prisene for å ringe fra Norge til utlandet varierer avhengig av mobiloperatøren og landet du ringer til. Det kan være fordelaktig å velge abonnementer med pakkepriser eller fri bruk i Norden dersom du ringer mye til utlandet.

For mer informasjon om priser for å ringe til utlandet fra Norge, priser for å ringe fra utlandet til Norge og priser for databruk, kan du sjekke mobiloperatørens nettside.

For å ha full kontroll på surfeaktiviteten i utlandet, kan du bruke Datakontroll Utland og Mitt Telenor-appen.

Har du et spørsmål? Spør oss!

Folk spør også

What is the price of Xiaomi Mix Fold 2?

lagt til på 13.02.2024, 09:23

Hvor mye GB trenger jeg PC?

lagt til på 07.02.2024, 20:21

Hva er det nyeste Call of Duty?

lagt til på 05.04.2024, 06:30

Hvordan koble seg på trådløst nettverk?

lagt til på 11.04.2024, 12:20

Er AirPods 3 bedre enn AirPods Pro?

lagt til på 10.01.2024, 15:36