Hva er forskjell på iPhone 14 og 15?

26

Les om de 7 viktigste forskjellene mellom iPhone 14 og 15. Oppgrader din mobilopplevelse med iPhone 15 som har spennende oppgraderinger som USB-C, Dynamic Island, bedre kamera, oppgradert skjermteknologi, mer robust konstruksjon og forbedret batteritid.

Ved første øyekast er det lite som skiller Apples nye iPhone 15 fra iPhone 14. Lurer du på hvilken mobil du skal velge, er det 7 forskjeller det er greit å vite om.

iPhone 15 vs. iPhone 14 - 7 viktige forskjeller - Teleoutlet
Bildekilde: teleoutlet.no

1. Ut med lightning-kabelen - inn med USB-C

Den største endringen er at iPhone 15 har skrotet lightning-porten som Apple har tviholdt på. Endelig! Fra nå av vil deres nye smarttelefoner ha USB-C og dermed den samme porten og dermed laderen som brukes på andre mobiler, nettbrett osv.

Med exit for Lightning-kabelen vil du som kjøper iPhone 15 i stedet for iPhone 14, få færre ladere og ladekabler å forholde deg til. Nå kan du låne en lader av en venn, uansett hvilken mobiltelefon han har.

iPhone 14 vs iPhone 15 - Difference between iPhone 14 & iPhone 15 - iSTYLE  Apple UAE
Bildekilde: istyle.ae

2. Alle modeller får Dynamic Island

En annen nyhet er at du får Dynamic Island på alle modeller. Vi stiftet bekjentskap med Dynamic Island da iPhone 14 ble lansert, men da var det kun å finne på de dyreste modellene.

Dynamic Island gir deg enkelt tilgang til en rekke kontrollfunksjoner på din iPhone. Her kan du sjekke varsler og pågående aktiviteter, slik som veibeskrivelse fra kart-appen, taleopptak eller musikkavspilling. Dynamic Island vises øverst på skjermen hver gang du åpner iPhonen din, og du kan enkelt bytte mellom aktiviteter ved å sveipe den ene eller andre veien.

3. Bedre kamera med iPhone 15

Kameraet har også fått en oppgradering med iPhone 15. De siste iPhone-modellene har alle hatt 12 megapikslers kamera, med unntak av Pro-modellene til iPhone 14. Disse var oppgradert til en større bildebrikke og hadde 48 megapikslers kamera. Når du kjøper iPhone 15, får du 48 megapikslers kamera på alle modellene og tar dermed bilder i superhøy oppløsning.

Videokameraet har fortsatt bare 12 megapiksler, men uansett om du skal filme eller ta bilder vil du ende opp med et fantastisk resultat når du bruker din nye iPhone 15.

iPhone 15 vs iPhone 14: Tough Choice! - YouTube
Bildekilde: www.youtube.com

4. Ny kamerafunksjon for iPhone 15

En annen nyhet du får med iPhone 15 er den nye portrettmodusen. Denne funksjonen lar deg ta profesjonelle portrettbilder med dybdeskarphet og uskarp bakgrunn. Med iPhone 15 kan du nå ta imponerende bilder med vakker bokeh-effekt, som tidligere var forbeholdt Pro-modellene.

iPhone 15 vs. iPhone 14: What's new and different? | CNN Underscored
Bildekilde: www.cnn.com

5. Oppgradert skjermteknologi

iPhone 15 byr også på oppgradert skjermteknologi. Mens iPhone 14-serien brukte OLED-panelet, har iPhone 15-serien oppgradert til et OLED-panel med høyere lysstyrke. Mens iPhone 14-serien kunne oppnå opptil 1 200 nits, kan iPhone 15-serien skilte med opptil 2 000 nits under spesifikke forhold. Dette gir en mer levende og lyssterk skjermopplevelse for brukerne.

6. Mer robust konstruksjon

iPhone 15 har også fått en mer robust konstruksjon sammenlignet med iPhone 14. Pro-modellene i iPhone 15-serien har en ramme av titan i stedet for aluminium, noe som gjør dem mer motstandsdyktige mot støt og fall. Dette gir en ekstra beskyttelse for din iPhone 15 og kan bidra til å forlenge levetiden til enheten.

iPhone 14 vs iPhone 15: Which Offers Better Features?
Bildekilde: www.linkedin.com

7. Forbedret batteritid

En annen forbedring med iPhone 15 er batteritiden. Apple har jobbet med å optimalisere energieffektiviteten i den nye modellen, og resultatet er at iPhone 15 har bedre batteritid enn iPhone 14. Dette betyr at du kan bruke telefonen lenger uten å måtte lade den.

iPhone 15 vs. 14 - what can the new iPhones do? | alao
Bildekilde: www.alao.ch

Konklusjon

Sammenfattende kan det sies at iPhone 15 har flere spennende oppgraderinger og forbedringer sammenlignet med iPhone 14. Fra overgangen til USB-C og Dynamic Island, til bedre kamera, oppgradert skjermteknologi, mer robust konstruksjon og forbedret batteritid, har Apple fokusert på å gi brukerne en enda bedre mobilopplevelse med iPhone 15.

Uansett om du oppgraderer fra iPhone 14 eller vurderer å kjøpe en ny iPhone for første gang, vil iPhone 15 definitivt være et solid valg med sine mange nye funksjoner og forbedringer.

Se også

Hva vil Wiki fortelle oss?

Hva er forskjell på iPhone 14 og 15?

Det er viktig å merke seg at dette Wikipedia-utdraget ikke inneholder informasjon om forskjellen mellom iPhone 14 og 15. Artikkelen handler om Apple Inc., selskapets produkter og historie. Det er derfor ikke mulig å gi en korrekt og relevant quote om dette spesifikke emnet basert på dette utdraget.

Folk spør også

Hva er nytt med iPhone 15?

iPhone 15 har verdens frste tre nanometer chip for en mobil, noe som gir 20% bedre ytelse. For de som spiller spill p mobilen, tilbyr den forbedret ray tracing. Til tross for den nye chippen, er batteritiden nesten identisk med iPhone 14 Pro.


Hva er forskjellen på iPhone 15 og iPhone 14?

Sterkere og raskere prosessor IPhone 15 Pro har A17 pro-chip, og iPhone 14 Pro har A16 bionic-chip. IPhone 15 Pro har ogs ftt 6 kjerners grafikkprosessor (GPU), mens iPhone 14 Pro har 5-kjerners GPU.


Er det verdt å kjøpe iPhone 15?

Vi str igjen med den penbare konklusjonen. iPhone 15 og 15 Plus er srdeles gode telefoner, og de har mye av det beste fra fjorrets Pro-modeller i seg.

Fullstendig svar på www.tek.no


Hva er dårlig med iPhone 15?

Skjermen har et innbrenningsproblem, sier brukere. For kort tid siden ble det rapportert at Apples seneste generasjon Iphone-toppmodell har et problem med overoppheting, og n ser det ut til at mobilene ogs sliter med et annet, potensielt alvorlig problem. Det melder blant andre ZDNet.

Fullstendig svar på www.digi.no


Videoer

iPhone 15 Pro Review vs 14 Pro vs 13 Pro - Not worth the upgrade if... 🤔

TESTER VERDENS BESTE TELEFON!📱💰verdt det?

iPhone 14 Pro Max VS iPhone 15 Pro Max sammenligning flere uker senere

iPhone 15 Pro Max - BETTER THAN ANDROID NOW! 😳(kinda)

iPhone 15 pro max aesthetic  (white) unboxing + accessories + camera test

iPhone 14 Pro vs iPhone 14 Cameras // Can you even see the difference?😳

iPhone 15 - Alt som er nytt - Fikk du sett prisen? #iphone15 #apple #shorts

grunner til å velge Apple iPhone 13 fremfor iPhone 14 i 2023: En omfattende sammenligning