Hva er mest populært av iPhone og Samsung?

63

Sammenligning av salgsvolum, brukervennlighet og ytelse mellom iPhone og Samsung. Utforsk forskjellene og likhetene mellom de to populære telefonmerkene.

Sammenligning av salgsvolum

Mange mener mye om de populære telefonene. Er egentlig iPhone mer brukervennlig enn Samsung, og hvor stor er forskjellen når vi ser på ytelse og pris?

Samsung og Apple er de som selger desidert flest mobiler i verden. Samsung solgte 69 millioner mobiltelefoner tredje kvartal 2021 og 80,4 millioner i samme periode 2020. Apple solgte 56,6 millioner mobiler bare i første kvartal av 2022.

Apple og Samsung er også de største aktørene i Norge. De to merkevarene står alene for 90 % av mobilsalget på Komplett Bedrift.

Ser vi på salget av iPhone 13 Pro, som kom i september 2021, og flaggskipet til Samsung, Galaxy S21 Ultra fra januar samme år, har iPhone et lite overtak på salgsstatistikken.

Samsung Galaxy S22 Ultra vs iPhone 13 Pro Max: tungvekternes innbyrdes  oppgjør | TechRadar
Bildekilde: global.techradar.com

Patentstriden mellom Apple og Samsung

Apple og Samsung har hatt en uenighet om et patent siden 2011, og det hele endte med at Samsung måtte betale Apple 4,6 milliarder kroner. Denne striden har skapt diskusjon blant kundene og tilhengerne til mobilprodusentene om hvem som lager de beste telefonene.

Apple versus Samsung: Vi knuser mytene
Bildekilde: blogg.komplettbedrift.no

Myte 1: iPhone er mer brukervennlig

Det er en vanlig oppfatning at iPhone er mer brukervennlig enn Samsung. Men faktisk har brukergrensesnittet på de to merkene store likheter. Apple har tatt flere valg for kunden og er derfor litt enklere i bruk. Samsung-telefonen gir derimot flere muligheter for skreddersydd tilpasning. Det finnes også betydelig flere apper tilgjengelig for en Android-telefon, som gir flere muligheter for brukerne.

Det kan også nevnes at Samsung bruker standardiserte kontakter for ladere og tilbehør, nemlig USB-C, som kan være praktisk. På den annen side er det veldig enkelt å synkronisere mellom ulike Apple-enheter.

Se også

Nyheter 13.02.2024, 09:28 19
Når kom Samsung S20 fe?
Nyheter 13.01.2024, 06:39 20
Har Rema sluttet med Vipps?

Myte 2: Ytelsen skiller

På toppmodellene er det jevnt over liten forskjell på ytelsen mellom iPhone og Samsung. Begge merkene tilbyr veldig gode telefoner med tilstrekkelig kraft til daglig bruk. Selv om iPhone 14 Pro har mindre minne (6GB RAM) sammenlignet med Galaxy S23 Ultra (12GB RAM), har dette ikke stor innvirkning på ytelsen til iPhone. De fleste brukere vil ikke merke noen forskjell i ytelse. Begge produsentene har fokusert på å lage telefoner med eksepsjonelle kameraer, og begge merkene tar bilder på proft nivå.

Ny mobil: Skal jeg vælge en Samsung eller Apple iPhone? - Mobilpriser.dk
Bildekilde: mobilpriser.dk

Konklusjon

Både iPhone og Samsung er populære telefonmerker, både globalt og i Norge. Salgsstatistikken viser at begge merkene har stor appell blant forbrukerne. Når det gjelder brukervennlighet, er det små forskjeller mellom iPhone og Samsung, og begge merkene tilbyr gode brukeropplevelser. Ytelsesmessig er det også lite som skiller dem på toppmodellene. Valget mellom iPhone og Samsung handler derfor mer om personlige preferanser, behov og økosystemet man er mest komfortabel med.

Disse mobilene solgte mest: Full iPhone-dominans!
Bildekilde: www.online.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

iPhone er en av de mest brukte smarttelefonene i verden, og suksessen har bidratt til at Apple har blitt en av verdens største aksjeselskaper.

Markedsandelen til iPhone er vanskelig å anslå, men for mobiltelefonmarkedet totalt sett viser tallene at Apple hadde en betydelig andel i 2010/2011.

iPhone har gjennom årene lansert flere generasjoner og modeller, hver med forskjellige oppgraderinger og nye funksjoner. Fra den første iPhone i 2007 til den nyeste iPhone X.

I 2017 lanserte Apple iPhone 8 og 8 Plus med forbedret maskinvare, skjerm og kamera. Samtidig ble iPhone X introdusert, den første modellen uten hjemknapp og med ansiktsgjenkjenningssystemet Face ID.

Folk spør også

Hva er den mest populære telefonen?

1. iPhone 13 Pro Max. P toppen av listen konkurrerer Apple kun med seg selv, akkurat slik de har gjort siden de lanserte iPhone 12 hsten 2020. Modellen iPhone 13 Pro og 13 Pro Max byr rett og slett p noe av det beste man kan finne p hele mobilmarkedet.

Fullstendig svar på www.online.no


Hva er den beste telefonen i verden?

Samsung Galaxy S23 er den absolutt beste Android-mobilen for de aller fleste akkurat n. Den er en suveren allround-mobil med akkurat passe strrelse og en ypperlig kameraopplsning, den kjappeste Qualcomm-brikken s langt, en nydelig skjerm og en masse andre suverene egenskaper.

Fullstendig svar på global.techradar.com


Hvor mange prosent bruker iPhone?

“Hva angr merkevarer s vokste Apples globale volumer med 16 prosent r for r i 2022, og sikret annenplassen med en markedsandel p over 49 prosent.

Fullstendig svar på itavisen.no


Hvilken telefon er mest solgt i Norge?

Apple iPhone 14 Pro Max starter 2023 der fjorret sluttet: p toppen av listen over de mest solgte mobiltelefonene hos Telia.

Fullstendig svar på presse.telia.no


Videoer

Android vs iPhone - Hvilken er EGENTLIG bedre? (ft MKBHD)

iPhone VS Samsung som vil dø raskere?

Android vs iOS 2021 | Som er bedre?

OUKITEL WP19: Smartphone With The Biggest Battery EVER!!! // Complete Review

Can You Buy the Apple iPhone 15 in Russia in 2023?

De mest populære mobiltelefoner

MOTOROLA G54 5G Review: ALL You Want To Know Before Buying

Ulefone Note 16 Pro Review: A $130 Budget Phone That Punches Above Its Weight!