Opplev de nye emojiene i iOS 16.4 og lær hvordan du kan få tilgang til dem. Utforsk de 21 nye emoji-variantene som vil gi deg flere muligheter til å uttrykke deg gjennom digitale meldinger. Bli kjent med godkjennelsesprosessen og oppdateringen av Unicode 14.0 som introduserer 37 nye emoji-karakterer. Utforsk også muligheten til å bruke animerte emojier i meldingene dine og oppdag den stadig utviklende og mangfoldige verdenen av emojier.
Innholdsfortegnelse
Emojier - disse små ikonene vi har blitt så vant til å kommunisere med - kommer i stadig nye former og farger, og snart vil du kunne uttrykke deg ved hjelp av 21 nye varianter.
Testes ut i iOS 16.4
De nye emojiene er nå tilgjengelig for alle som vil prøve ut beta-versjonen av Apples iOS 16.4-oppdatering. Deretter blir de tilgjengelig for resten av oss så fort iOS 16.4 slippes offisielt - trolig i mars eller april. Dette gir brukerne muligheten til å bli kjent med de nye emojiene før de lanseres bredt.
Godkjennelsesprosess
Selv om det kan virke tilfeldig hva slags nye emojier som dukker opp, går hver eneste én gjennom en langvarig godkjennelsesprosess. Nye ideer blir sendt til et eget organ kalt Unicode Consortium – en ikke-kommersiell organisasjon som lager Unicode-standarden. Altså en felles standard for tall, tegn og symboler på tvers av ulike plattformer.
Nye emojier er en del av dette, og må altså godkjennes inn i Unicode Standard før de til slutt finner veien til enheter - enten det er en iOS-dings, Android-mobil, en Windows-PC eller noe helt annet. De nye emojiene som nå har dukket opp i iOS 16.4 ble faktisk godkjent av Unicode Consortium allerede i september 2022 sammen med Unicode 15.0. Deretter bruker aktører som Apple og Google de neste månedene til å lage egne varianter av de nye emojiene.
Se også
Nye emoji-varianter
Blant de nye ikonene finner vi blant annet tre nye fargevarianter av det vanlige hjertet, et ristende hode og en hånd som dytter til venstre eller høyre. Disse nye emojiene vil gi brukerne enda flere muligheter til å uttrykke seg og formidle følelser gjennom digitale meldinger.
Oppdatering Unicode 14.0
Oppdateringen Unicode 14.0 vil gi hele 37 nye emoji-karakterer, noe som gir totalt 3633 ulike emojier og tegn, ifølge Unicode. Dette viser den stadige utviklingen og diversiteten innenfor emoji-verdenen.
Andre oppdateringer
I tillegg til nye emojier vil oppdateringen tilføye flere skriftspråk og hele 838 nye bokstaver, noe som utvider den allerede omfattende tegnsettet til Unicode. Dette bidrar til å støtte ulike språk og kulturer over hele verden.
Se også
Animerte emojier
En annen spennende oppdatering som er på vei, er introduksjonen av animerte emojier. Dette vil gi brukerne muligheten til å sende morsomme og levende emojier i sine meldinger. Selskaper som Telegram har allerede implementert denne funksjonaliteten i sine mobilapper, og det forventes at andre plattformer vil følge etter.
Oppsummering
I 2024 vil brukere kunne glede seg over en rekke nye emoji-varianter som vil gjøre det enda mer spennende og morsomt å kommunisere digitalt. Med oppdateringer som Unicode 14.0 og introduksjonen av animerte emojier, viser det seg at emoji-verdenen stadig utvikler seg for å møte brukernes behov for å uttrykke seg på nye og kreative måter.
Hva vil Wiki fortelle oss?
Melodi Grand Prix er en årlig norsk musikkonkurranse som arrangeres av NRK. I konkurransen deltar et utvalg originale sanger, og vinneren får representere Norge i Eurovision Song Contest. Melodi Grand Prix er et av Norges største og lengstlevende tv-show, og har lansert karrierer til artister som Jahn Teigen, Hanne Krogh, Anita Skorgan, Karoline Krüger og Alexander Rybak. Den første utgaven ble arrangert i 1960, og siden har over 700 låter deltatt i konkurransen. Flere av dem har blitt store hiter og bitt seg fast i den nasjonale hukommelsen, blant andre «Voi-voi» (1960), «Oj, oj, oj, så glad jeg skal bli» (1969), «Mil etter mil» (1978), «Samiid ædnan» (1980), «La det swinge» (1985), «Optimist» (1989), «Fairytale» (2009) og «Fallen Angel» (2021).
Siden starten i 1960 har konkurransen blitt arrangert hvert år, med tre unntak: I 1970, da NRK boikottet Eurovision Song Contest; i 1991, da NRK avlyste konkurransen; og i 2002, da Norge ikke var kvalifisert til Eurovision Song Contest. Melodi Grand Prix er det offisielle navnet på den norske konkurransen, men i Norge har Melodi Grand Prix og Grand Prix ofte blitt brukt om Eurovision Song Contest også.
Formatet til Melodi Grand Prix har variert gjennom årene, og det har blitt arrangert både som en enkelt finalesending og med semifinaler i forkant av finalen. I enkelte år har NRK også arrangert en «siste sjanse»-runde der artister som har blitt slått ut i delfinalen får en ny sjanse til å få plass i finalen. Deltakerantallet har variert, og i konkurransens første år ble bidragene fremført i to versjoner. Showkonseptet har også endret seg over tid, fra mer nedtonede fremføringer til mer spektakulære show med fokus på kostymer og koreografi.
Melodi Grand Prix har vært omdiskutert og til tider utskjelt, men er blant de mest sette tv-programmene i Norge. Finalen samler årlig rundt 1 million seere, og konkurransen skaper stort engasjement hos seerne. Det har vært avlysninger og endringer i konkurransen gjennom årene, og noen ganger har en norsk vinnerlåt ikke fått representere Norge i Eurovision Song Contest. Til tross for utfordringer og kritikk, fortsetter Melodi Grand Prix å være en viktig del av norsk musikkhistorie og en arena for å oppdage nye talenter.