Se NRK i utlandet

21

Les om NRKs mulighet for strømming i utlandet og hvordan du kan få tilgang til alt innholdet. Begrenset til EØS-land. VPN kan være en løsning for å se NRK utenfor Norge.

NRK åpner opp for strømming i hele Europa, men bare for Android og nettlesere. I 2017 bestemte EU at strømmetjenester også skal være tilgjengelige utenfor eget land, og i 2018 ble reglene iverksatt. EU-reglene gjelder imidlertid bare for betalingstjenester som Netflix, HBO Nordic, TV2 Sumo og Viaplay. Gratistjenester og allmennkringkastere, som NRK i Norges tilfelle, kunne selv bestemme.

Nå, halvannet år senere, har NRK bestemt seg for å åpne opp innholdet sitt for nordmenn på reise. Konseptutvikler hos NRK TV, Kristian Aarseth, forklarer at teknologien har gitt nye muligheter, og folk forventer å kunne se NRK-innholdet hvor som helst. For å kunne strømme NRK-innholdet når du er i utlandet, må du ha norsk personnummer og bostedsadresse i Norge. Dette må du registrere hos NRK ved å logge inn og bekrefte via din NRK TV-profilside.

Så lenge du er logget inn i appen, vil du få tilgang til alt innholdet. Her hjemme i Norge trenger du ikke å være logget inn for å se på innholdet via NRK TV-appen.

Se NRK i utlandet uten begrensninger | PersonvernPåNettet.no
Bildekilde: personvernpanettet.no

Begrenset til EØS-land

Det er viktig å merke seg at selv om du fremover vil kunne se NRK TV-innholdet i utlandet, gjelder det ikke hele verden. Visningen av det meste av innholdet er foreløpig begrenset til EØS-landene på grunn av internasjonale lisensavtaler. Aarseth påpeker at innholdet er bundet av avtaler som forbyr NRK å vise det til andre land.

Du kan se NRK TV-innholdet via en nettleser på datamaskinen eller mobilen din på tv.nrk.no, eller via NRK TV-appen på Android-mobiler (nyeste versjon, 3.1.0). Dessverre er Apple-enheter som iPhone, iPad og Apple TV foreløpig ikke støttet, men det er planer om å legge til støtte for disse enhetene samt Android TV i fremtiden.

NRK jobber med å utvide funksjonaliteten og tilgjengeligheten for NRK-innhold i utlandet. På sikt ønsker de å inkludere offline-modus og bedre tilgang til tilgjengelig innhold utenfor EØS, ifølge Aarseth.

Hvordan se NRK i utlandet?
Bildekilde: www.norsktviutlandet.no

Tilgang med VPN

Dersom du ønsker å se NRK fra utlandet og ikke oppfyller kriteriene for å få tilgang via NRKs registreringssystem, er den eneste løsningen å benytte seg av en VPN (Virtual Private Network). Ved å bruke et VPN-program kan du endre din IP-adresse og få tilgang til NRK som om du befinner deg i Norge.

Det finnes flere VPN-tjenester som mange nordmenn benytter seg av for å se NRK i utlandet. Disse tjenestene tilbyr ofte en angrerett på 30 dager, så hvis de ikke fungerer som forventet, kan du kreve pengene tilbake.

Det er viktig å merke seg at NRK aktivt jobber med å begrense bruken av VPN, og noen servere kan være "sperret" for tilgang. Bruk av VPN er likevel lovlig og det finnes ingen lover som forbyr bruken av slik programvare.

Se også

Nyheter 10.01.2024, 22:01 23
Når kom bærbar PC?
Nyheter 10.01.2024, 13:43 25
Hvor ofte barbere skjegg?

Tilgang innenfor EU/EØS

I første halvdel av 2018 innførte EU en ny portabilitetsordning som gir EU-borgere rett til å se innhold de betaler for når de oppholder seg i et annet EU-land for kortere perioder. Selv om NRK ikke er forpliktet til å følge denne ordningen, har de likevel valgt å tilpasse seg og gi nordmenn på midlertidig reise innad i EU/EØS tilgang til tjenesten.

Det er viktig å merke seg at dersom du er fast bosatt i utlandet, vil tilgangen din være begrenset. NRK TV utenfor Norge er kun tilgjengelig for nordmenn på midlertidige reiser innenfor EU/EØS-sonen. Hvis du har flyttet permanent til et annet land, vil tilgangen din bli begrenset.

Se NRK i utlandet? Så enkelt er det | ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Dagsrevyen - NRKs flaggskip

Dagsrevyen er et norsk nyhetsprogram som sendes hver dag klokken 19 på fjernsynskanalen NRK1. Programmet er kjent som NRK fjernsynets flaggskip og er underlagt NRK Nyheter. Sendingen avvikles fra Studio 5 i Fjernsynshuset på Marienlyst i Oslo.

Dagsrevyen har gjennomgått endringer i takt med endrede nyhets- og medievaner. I 2010 ble sendetiden utvidet til 45 minutter fra lørdag-torsdag, med færre saker, mer dybde, flere gjester og minidebatter. Til tross for en jevn nedgang i seertall etter årtusenskiftet, er Dagsrevyen fortsatt den mest sette TV-nyhetssendingen i Norge.

Se NRK i utlandet superenkelt? | Topp 5 beste VPN for NRK
Bildekilde: vpnportalen.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

Dagsrevyen er et norsk nyhetsprogram som sendes hver dag klokken 19 på fjernsynskanalen NRK1. Programmet refereres gjerne til som NRK fjernsynets flaggskip. Dagsrevyen er underlagt NRK Nyheter med medarbeidere over hele landet og i utvalgte steder i utlandet. Redaksjonen holder til i Nyhetshuset på Marienlyst i Oslo som en del av nyhetsavdelingen i NRK. Sendingen avvikles fra Studio 5 i Fjernsynshuset.

Programmet sendes som Lørdagsrevyen og Søndagsrevyen på henholdsvis lørdager og søndager. Disse sendingene går mer i dybden med lengre reportasjer enn på ukedagene. Søndag er utenriksdagen med mange reportasjer fra fjernere strøk. Dagsrevyen hadde i mange år en sendetid på 30 minutter hver dag, men fra 4. januar 2010 ble denne utvidet til 45 minutter fra lørdag - torsdag, altså at det sender kun 30 min på fredager.

I takt med endrede nyhets- og medievaner, har programmets seertall sunket jevnt og trutt etter årtusenskiftet. I 2003 hadde programmet i snitt 865 000 seere, og i 2018 hadde dette tallet sunket til 568 000.

De endrede medievanene har ført til flere endringer i programmet. Fra og med mandag 4. januar 2010 ble Dagsrevyens sendetid utvidet fra 30 til 45 minutter, også på hverdager. I forbindelse med omleggingen sa kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas at: «det blir færre saker, mer dybde, flere gjester og minidebatter». Han sa også at «for første gang på mange år styrker NRK nyhetstilbudet. Det gjør vi samtidig som våre konkurrenter nå legger ned og kutter i nyhetstilbudet. Vi går dermed mot strømmen».

Tross fallet i antall seere, er Dagsrevyen per 2019 fortsatt den mest sette TV-nyhetssendingen i Norge.

Folk spør også

Hvordan se på NRK utenfor Norge?

Det eneste du m gjre for f tilgang til NRK TV i alle ES-land, er logge inn og bekrefte at du har norsk bostedsadresse. Oppdatert: 13. mars la vi til at NRK TV n er tilgjengelig p iOS og Apple TV4 og nyere. I 2017 bestemte EU at strmmetjenester skal fungere ogs utenfor eget land.

Fullstendig svar på nrkbeta.no


Hvordan få norsk TV i utlandet gratis?

Kort oppsummering. Den korte forklaringen for hvordan du kan se p norske TV-kanaler i utlandet er enkel. Det eneste du m gjre er laste ned en VPN-tjeneste og deretter velge en norsk server. Da fr du en norsk IP adresse og sider som NRK Nett TV, og TV 2 Sumo vil tro du er i Norge og dermed oppheve geoblokkeringen.

Fullstendig svar på vpnportalen.no


Hvorfor kan man ikke se NRK i utlandet?

Hvorfor kan jeg ikke se NRK i utlandet? Du trenger norsk IP adresse for se p NRK i utlandet. Det vil alts si at du m befinne deg i Norge for kunne se p NRK online. Besker du NRK fra utlandet vil du derfor f beskjed om at sendingen ikke kan vises om du befinner deg utenfor Norge.

Fullstendig svar på www.norsktviutlandet.no


Hvordan kan jeg se norsk TV i utlandet?

Visste du at du kan se norsk TV i utlandet? Den skalte ”geoblocken” er opphevet og norsk TV kan vises fritt i hele EU og ES. Dermed kan du ta med deg RiksTV-abonnementet ditt over landegrensa, og se norske TV-programmer, gode filmer og spennende serier nr du er p ferie i hele EU og ES.

Fullstendig svar på www.rikstv.no


Videoer

Se NRK fra utlandet

NRK nett-TV-app

Israeli hostage Yarden Roman-Gat shares details of her captivity in Gaza | 60 Minutes

How news outlets globally covered Queen Elizabeth II’s death

TNT - U.S.A. Live at NRK (1984)

The Best Of Norway's Railway Cab Views

NRK stoppar Skam i utlandet

LIVE: NHK WORLD-JAPAN News