Vi har testet seks nye gamingstoler over tre måneder og funnet klare vinnere. Noen stoler er ubehagelige å sitte på over tid, mens andre er deilige og ergonomiske. I tillegg har vi inkludert RGB-utstyrte stoler for de som ønsker fargerikt tilbehør. Les videre for å finne den beste gamingstolen for deg.
Innholdsfortegnelse
Her gjelder det å velge smart: Vi har testet seks nye gamingstoler
Dyrest er definitivt ikke best.
For litt over to år siden testet vi for første gang gamingstoler her på Tek, noe som viste seg å være både omfattende og til dels utfordrende for både kontorhumør og rygghelse. Så da måtte vi selvsagt gjøre denne testøvelsen igjen, to år senere, med et knippe nye produkter.Som i forrige test er det seks nye stoler som har måttet bryne seg på undertegnedes stump i et par måneder, så det skal med en gang understrekes at vi har fått svært god testtid med alle stolene i denne testen.
Og det har ikke vært veldig vanskelig å finne favoritter og klare vinnere her. Enkelte stoler får man nærmest pukkelrygg av å sitte på over litt tid, der andre er deilige og ergonomiske i bruk.
Ja, og så har vi også tatt inn et knippe RGB-utstyrte stoler som lyser i alle regnbuens farger denne gangen. Her er det med andre ord litt for alle og enhver.
Produktene vi har testet
Så, hvordan tester du egentlig gamingstoler? Vel, først og fremst ved å sitte i dem over tid. Hverdagsbruk er kort og godt den beste måten å teste en produktkategori som dette på, og mangler eller ergonomiproblemer kan fort komme snikende over tid. Tid er kort og godt den viktigste faktoren her.
Og tid har vi hatt nok av. Testingen har foregått over omtrent tre måneder, der alle stolene har blitt brukt litt av og på og notering gjort underveis. Undertegnede har vært hovedtester, og i den forbindelse er det verdt å nevne at det er snakk om en relativt småvokst kar på 170 centimeter og 63 kilo.
Ha det i mente når du leser denne saken og justér forventningene dine i forhold til din relative kroppsstørrelse og -høyde.
Vi har imidlertid også hatt besøk av andre fra redaksjonen, som både er betydelig høyere og tyngre enn meg. Og deres betraktninger vil bli viet plass i teksten om hver enkelt stol under, for å gi et bedre inntrykk av hvordan stolene egner seg om du er en mer ekspansiv kar, karinne eller noe midt i mellom.
Pris og vurdering
Generelt sett er prisen rundt det samme leiet som i vår forrige test, men nok noe lavere totalt sett. Vi passet imidlertid på å få med noe vi nok mistenker er viktig for den yngre skaren i denne testen: stoler med RGB-lys. Dette har selvsagt null og niks å si for sittekomforten, men om du vil ha full regnbuemodus for å matche tastatur, mus og stasjonær PC er det en veldig kraftfull måte å «fullføre» spillhula på.
Testmetodikkmessig har vi – foruten den generelle bruken – krysstestet stolene med ulike brukere med forskjellige kroppsstørrelser og vurderinger. Dette gir oss et bredere bilde av hvordan stolene fungerer for ulike personer.
Se også
Beste gamingstoler
Hvis du er lysten på den mest komfortable gaming-opplevelsen du noensinne har hatt er det bare en ting å gjøre: Skaff deg en av de beste gaming-stolene lommeboka tåler. Særlig viktig er det å vurdere en slik stol om du kommer til å bruke time etter time på å komme deg gjennom alle de framifrå PC-spillene som eksisterer på markedet i dag – mange av oss trenger virkelig en stol spesiallaget for dette.
For hva er vel vitsen med å ha den beste gaming-PC-en og den beste gaming-skjermen hvis man ikke kan ta disse ordentlig i bruk? Det siste du vil ende opp med er å være ukomfortabel når du spiller, eller enda verre, ha vondt i ryggen når man er midt i en viktig kamp for å komme deg videre til neste brett.
Gjør deg selv (og kroppen din) en tjeneste og invester i den beste gaming-stolen. Valgmulighetene virker endeløse, men stol på oss når vi sier at det å finne den beste stolen for deg og din kropp er virkelig verdt innsatsen, og kanskje til og med prislappen.
Beste gaming-stoler: Kort oversikt
Her har vi listet opp topp tre produkter akkurat nå, for å gi deg en rask oversikt over det aller beste du kan få tak i. Les videre i artikkelen for å lære mer om produktene.
Plassering | Produktnavn | Pris |
---|---|---|
1 | Razer Enki | Pris |
2 | Corsair TC100 Relaxed | Pris |
3 | Navn på produkt 3 | Pris |
Razer Enki er en gamingstol som gir deg mye for pengene. Stolen har fokus på komfort og stabilitet, uten alt for mange ekstra funksjoner - for å holde prisen nede. Det er ikke den billigste modellen - Razer er kjent for å ta godt betalt for stolene sine - men prisen er overkommelig for de fleste.
Without question, the Corsair TC100 Relaxed easily ranks as the best budget gaming chair you can get. That's because this model borrows design cues from its pricier siblings but keeps the overall asking price low with only a few minor concessions made to the product. Overall, it's a gaming chair which punches far above its weight.
Les vår test av Razer Enki på engelsk
Vi har funnet den beste gamingstolen
Aldri har Tek-redaksjonen sittet dårligere enn de siste ukene, men noen lyspunkter finner vi blant klamt kunstskinn og plast.
Tiden da du kunne plassere poden på pinnestolen du hentet ut fra bestefars gamle kjøkken, eller si deg fornøyd med å hvile stumpen din på en lyseblå kontorstol fra Ikea, er over. Populariteten hos prissammenligningstjenestene og bildene fra datatreff og esport-turneringer lyver ikke, og de store elektronikkbutikkene kjører også fullt trøkk. Såkalte «gamingstoler» er overalt hvor du ser i 2020.
Før jul måtte også vi i Tek stilne nysgjerrigheten vår overfor fenomenet. Om det var de kreative salgspitchene, fargene, «racing»-designet, (så vi kunne spille raskere?) de «fluffy» støtteputene, spesifikasjoner som «4D»-armlener eller overfloden av klamt kunstskinn-trekk som overtalte oss er vi usikre på.
Siden november har uansett våre faste og trauste kontorstoler måtte vike for seks mildt sagt mer iøynefallende gamingstoler. Alle i redaksjonen har fått prøvesitte alle stolene, både for seg selv og som en erstatter ved kontorpulten en periode.
De seks gamingstolene vi har testet er lånt oss av Elkjøp, Komplett og Power, og skal reflektere henholdsvis egenskapene til det beste i kategorien, og hvilke kvaliteter budsjettstolene leverer. Tre stoler fra øverste hylle, og tre budsjettstoler, altså. Spennvidden er fra 1300 kroner opp til 3600 kroner.
Etter at stolene ble bestilt inn var stemningen høy. Vi gledet oss til nye stoler og enkelte kretset som hauker rundt eskene da de like etter begynte å ankomme kontoret.
Der var dermed klart for oppdagelse nummer én: stolene må (selvsagt!) monteres. For flere av dem var dette noe skuffende en tomannsjobb «deluxe». Men etter slit skal man belønnes, tenkte vi arbeidere.
Men oppdagelse nummer to, som kom etter at min kollega dumpet ned i den første ferdigmonterte stolen, lovet ikke godt.
– Wow! Hva er greia med den her, da!?
Rynkene i panna konkurrerte bare om oppmerksomheten med et snyteskaft som strammet seg maksimalt. Dessverre satte denne første opplevelsen standarden for flere av de gjenværende stolene. Den i starten oppriktige nysgjerrigheten vår ble forvandlet til forundring. Stort sett i løpet av minutter, men i alle fall etter hvert som flere av redaksjonsmedlemmene ble tvunget til å tilbringe hele dager i stolene.
For å gjøre erfaringene fra en lang testperiode kort: de fleste av stolene vi mottok har skuffet oss. Vi kan ikke forstå at de vil gjøre noen spillhule komplett, men det er likevel enkelte lyspunkter blant elendigheten.
Hva vil Wiki fortelle oss?
A head-up display, or heads-up display, also known as a HUD or head-up guidance system (HGS), is any transparent display that presents data without requiring users to look away from their usual viewpoints. Although they were initially developed for military aviation, HUDs are now used in commercial aircraft, automobiles, and other professional applications.
HUDs are split into four generations reflecting the technology used to generate the images. Newer micro-display imaging technologies such as liquid crystal display (LCD), liquid crystal on silicon (LCoS), digital micro-mirrors (DMD), and organic light-emitting diode (OLED) are being introduced.
Other than fixed mounted HUDs, there are also head-mounted displays (HMDs) that feature a display element that moves with the orientation of the user's head. Many modern fighters use both a HUD and HMD concurrently, while the F-35 Lightning II was designed without a HUD and relies solely on the HMD.
HUDs evolved from the reflector sight, a pre-World War II parallax-free optical sight technology for military fighter aircraft. The concept of a "Strike Sight" was introduced to combine altitude, airspeed, and the gun/bombsight into a single display. In the 1960s, the first modern HUD and a standardized system of HUD symbols were created, making it easier for pilots to transition between aircraft. The HUD was later introduced to commercial aviation in the 1970s and became standard equipment on the Boeing 787.