Oppnå fantastiske bilder med ditt polaroid kamera ved å justere temperaturen, bruke riktig lys og optimalisere avstanden til motivet. Lær hvordan du tar de beste bildene nå.
Innholdsfortegnelse
1. Temperatur
Polaroid film lagres best i kjøleskapet for å holde kjemien stabil. Når det er tid for fotografering, ta ut filmen og la den få romtemperatur (rundt 20 °C/68 °F).
Kald film = bilder med blå fargetone. Det er lurt å la filmen få romtemperatur før du går ut.
Overopphetet film = bilder med rosa eller oransje fargetone. Sørg for å holde filmen og kameraet vekk fra direkte varme hvis du tar bilder om sommeren.
2. Bruke blits eller ikke
Alle Polaroidkameraer vil automatisk ta bilde med blits. For å deaktivere blitsen, trykk på overstyringsknappen.
Det er viktig å kun slå av blitsen hvis det er nok naturlig lys eller bildene ikke blir bra/uklare og undereksponerte. For de fleste steder innendørs anbefaler vi å ha blitsen på for best resultat.
Selv om blitsen er pålitelig hvis du tar bilder langt unna motivet (eller for eksempel av en stor gruppe mennesker når det er mørkt innendørs), så er det mulig at blitsen ikke når frem. For dette scenarioet anbefaler vi å ta bilder utendørs med godt naturlig lys for å sikre at alle ser bra ut.
3. Lys
Polaroidkameraer og film ELSKER lys.
Når du fotograferer utendørs, bør du alltid ta bilder med solen rett bak deg eller på din side slik at motivet oversvømmes med solskinn. Dette vil sikre at bildet ditt ikke er undereksponert og uklart.
Når du tar bilder innendørs, prøv å bruke naturlig lys fra vinduer eller innendørs belysning. Ikke vær redd for å flytte motivet rundt eller leke med belysningen for å få det riktig.
Hvis det er litt dårlig lys, må du sørge for å holde kameraet stødig. Prøv å bruke et stativ, en flat overflate eller hvile på albuene for å unngå uskarphet.
Se også
4. Riktig avstand
Både Polaroid Now og Polaroid Now+ har autofokus. Det betyr at kameraet vil velge objektivet for deg slik at du kan fokusere på å fotografere.
Kameraene vil velge mellom et portrettobjektiv (0,3m-0,6m) og et standardobjektiv (0,6m-uendelig).
Polaroid Go har et fast standardobjektiv, så for å oppnå det skarpeste fokuset, må du sørge for at du ikke kommer for nær motivet. Rundt 30 cm er det nærmeste (perfekt selfie-avstand). Kommer du nærmere, vil bildet bli ute av fokus.
5. Dobbeleksponering
For å aktivere Double Exposure-modus må du trykke to ganger på blits-knappen. Da vil du se tallet '1' på skjermen, slik vet du at du har gått inn i fun-modus.
Ta din første eksponering, og tallet '2' vil vises i vinduet. Etter den andre eksponeringen vil kameraet skrive ut bildet ditt.
Hvis du vil vente litt før første og andre eksponering, kan du merke deg at filmtelleren viser feil antall bilder.
For å oppbevare instax bildene best, bør du holde dem borte fra direkte sollys og fuktige omgivelser, uansett om de er skrevet ut fra instax kameraet eller instax mini printeren og uansett hvilken instantfilm du bruker. Oppbevar bildene i et album og et tørt og kaldt sted for maksimal varighet.
Disse tipsene vil hjelpe deg med å ta bra bilder med ditt polaroid kamera. Husk å eksperimentere, utforske ulike lysforhold og ha det gøy mens du tar bilder. Polaroidkameraer gir deg muligheten til å få fysiske kopier av øyeblikkene dine med en autentisk vintage følelse.
Hva vil Wiki fortelle oss?
Instant kamera, også kjent som Polaroidkamera, er et fotokamera som bruker en spesiell type fotografisk film for å produsere et ferdig fremkalt bilde i løpet av minutter etter at det er tatt. Denne typen kamera benytter vanligvis spesialkassetter som inneholder både fotografisk film i form av bearbeidet fotopapir og hurtigutviklende fremkallingsvæske. Det finnes også varianter som bruker varme eller påføring av farge.
Teknologien bak instant kamera ble oppfunnet av Edwin H. Land, grunnleggeren av Polaroid, i 1947. Polaroid ble synonymt med denne typen kamera og film i mange tiår. Senere begynte også Eastman Kodak og Fujifilm å produsere egne kameraer og film, og konkurrerte med Polaroid. Instant kameraer var svært populære på 1970- og 1980-tallet, da vanlige filmkameraer krever at hele filmrullen (med 24 eller 36 bilder) måtte ferdigstilles før fremkalling. Ulempen med instant film var at bildene falmet mer enn fargebildene med vanlig foto-film på den tiden.
På slutten av 1900-tallet begynte interessen for instant kamera å synke, og Polaroid gikk konkurs i 2001. Dette markerte starten på slutten for de tradisjonelle polaroidfilmene. Selv om merket Polaroid gjenoppsto og produserer kameraer og film med nyere teknologi i dag, er det også andre merker som dominerer markedet, som Fujifilms Instax-serie.
I nyere tid har instant kameraer fått konkurranse fra små printere som kan kobles til vanlige digitalkameraer, slik at man kan få et ferdig bilde kort tid etter at det er tatt.
Det finnes tre ulike typer film for instant kameraer: den tradisjonelle typen der bildet gradvis fremkalles etter at det mates ut av kameraet, den typen der bildet fremkalles inne i kameraet før det skrives ut, og den tredje varianten der fotopapiret påføres gult, magenta og cyan i separate omganger.
Det finnes forskjellige typer kameraer for hver type film, inkludert analoge kameraer som fungerer som de eldre kameraene. Disse kameraene mater ut bildet nesten umiddelbart, og bildet vises gradvis og når full fargeintensitet i løpet av noen få minutter. Hybridkameraer er også tilgjengelige, som har en skjerm der man kan se resultatet før bildet mates ut og noen kameraer tilbyr også muligheten til å redigere bildet først.