Les vår test av steamer klær og oppdag den beste håndholdte steameren til under 1000 kroner. Glatt ut klærne dine raskt og enkelt uten behov for strykejern med vår anbefalte steamer. Finn ut hvordan en steamer fungerer og hvilke fordeler den har. Kjøp den beste steameren hos GadgetsLand.
Innholdsfortegnelse
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette. ByttPå Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere. Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke». Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker. I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.
Vi har funnet den beste steameren til under 1000 kroner
Er en tøydamper bedre enn et strykejern? Vi har alle vært der: skrukkete bunadsskjorte rett før 17.mai-toget går, kjeller-lukt av vinterfrakken eller irriterende bretter på toppen når du pakker den ut av feriekofferten. Redningen kan være enkel; en steamer.
Håndholdte steamere blir stadig mer populært - og vi har sjekket hvordan de egentlig funker. Det finnes en rekke ulike typer steamere, store, stående, reise-steamere og små håndholdte, i ulike prisklasser og avansegrader. Noen har flere innstillinger og styrker, slik at man kan tilpasse til tekstiler man skal dampe, mens andre bare en av- og på-knapp.
I denne testen har vi fokusert på håndholdte steamere til under 1000 kroner. Alle har en effekt på 1500–2000 watt.
Enkelt og effektivt: Steameren som glatter ut dine klær
En håndholdt tøy-/klesdamper, kalt steamer på godt engelsk, er en måte å glatte ut tekstiler på. Det er ikke det samme som et strykejern, men en dings med plass til vann og en plate det dunster damp ut fra. Det er dampen som kommer ut, som jobber med å glatte ut tekstilet.
Til forskjell fra strykejern presser du ikke steameren direkte på plagget, men fører dampen over skrukkene. Du trenger ikke strykebrett, du simpelthen henger plagget opp og damper i vei. Vips, skal linskjorten glattes ut. Om steameren gjør jobben sin, da.
Noen steamere er så nette at de får plass i kofferten, og steameren kan dermed være en venn på reise når skjorten har fått en knekk i kofferten. I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke steamere som er best i test ifølge vårt testpanel!
De beste steamere i test
De fleste kjenner seg igjen i hvor kjedelig det kan være å måtte ta frem strykejernet og det uhåndterlige strykebrettet. Samtidig ønsker man å ha en ryddig og pen garderobe. Har du kanskje en mengde skjorter som tar flere timer å stryke for å kunne se presentabel ut? Løsningen for oss alle som ønsker å bruke tiden vår til morsommere ting enn å stryke, er å investere i en steamer!
Enkelt og raskt kan du få bukt med rynkene mens klærne henger igjen på kleshengeren. I tillegg reduseres lukt av dampen fra steamers, som egentlig kan kalles for “dampstrykejern”. En betydelig mer effektiv og tidsbesparende måte å få klærne luktfrie på enn bare å lufte dem. Du sparer også levetiden til klærne dine hvis du bruker steameren mer og vasker mindre! Men hvordan vet du hvilken du bør satse på? Ikke bekymre deg! Vi har gjort grovarbeidet og kåret vinneren av tittelen “beste steamer” i vår steamer-test, takket være en god pris og en smidig design. Les mer om vår steamer-test nedenfor og finn den varianten som passer akkurat deg og din hverdag aller best.
1. Vinner og best i test: Philips Steam & Go
Spesifikasjoner |
---|
Effekt: 1500 watt |
Vanntank: Liten størrelse |
Mer om Philips Steam & Go
Dette er en liten og hendig steamer! Den er enkel å ta med på reisen for å slippe å stresse med å finne strykejern og strykebrett. Noe som ikke alltid er enkelt når du er på et hotellrom i utlandet. Den er virkelig effektiv hvis du reiser mye i jobbsammenheng og ofte er på farten samtidig som du må se profesjonell ut. Du har alltid muligheten til å skape en ordentlig look på et øyeblikk. Blant de variantene som ble vurdert, vant denne steameren vår beste i test!
Designen er stilig og tilfører en velkommen fargeklatt til hverdagen. En av de mange fordelene er at den jevner ut alle rynker i plaggene samtidig som den faktisk fjerner lukt. Dette er bedre for miljøet, og klærne varer lenger hvis du i størst mulig grad unngår vaskemaskinen. Denne steameren er også liten og hendig, noe som gjør at du kommer til i små armhuler på plagg, hjørner, spalter og folder.
Du får med en varmebestandig hanske slik at du ikke brenner deg. Ved bruk av denne steameren dør opptil 99% av alle bakterier av dampen. Er det ikke fantastisk? En tilbehørsbørste følger også med, for plagg som er tynnere og mer delikate. Vanntanken er litt mindre enn i andre steamere, noe som gjør at den tømmes noe raskere ved veldig skrukkete plagg. Alt i alt veier liTEST NO: Guide: Slik bruker du en steamer
Slik bruker du en steamer
Det å dampe klærne er lettere enn mange tror og det sparer tid samtidig som det er skånsomt for klærne. Vi har tatt fram noen tips til hvordan du damper klærne dine med en såkalt steamer.
Det å stryke kan være både tidkrevende og komplisert, spesielt når det gjelder materialer som er ømtålige for varme, samtidig som det å ta frem strykebrett og strykejern oppleves som tungvint. En steamer er et brukervennlig og praktisk verktøy som kan komplettere eller noen ganger til og med erstatte strykejernet. I tillegg til å glatte ut plaggene fjerner steameren uønsket lukt, lettere smuss og bakterier. En steamer kan brukes på i stort sett alle typer tekstiler; alt fra bomullsplagg til mer delikate syntetiske materialer, silke samt jeans og også strikkede gensere (man kan ikke dampe skinn og mokka). Før du velger å dampe et plagg gjelder det som alltid når vi prater om pleie av plagg å følge det som står på vaskeanvisningene i plagget eller produktet.
Hva er en steamer?
"Steam" er det engelske ordet for damp, på norsk kalles en steamer også for klesdamper eller en damp-stasjon. Når man bruker en steamer presses vanndamp, med en temperatur på rundt 100 grader, gjennom et dampmunnstykke. Når dampen presses gjennom stoffet i høy hastighet, sveller fibrene, mykner og går tilbake sin opprinnelige form. Plagget blir dermed mykt og skrukkene forsvinner. Dampen er skånsom mot plagget og får frem plaggets farger og tekstur. Som nevnt kan en steamer brukes på i stort sett alle typer materialer og etterlater en følelse av friskhet samtidig som den fjerner dårlig lukt, lettere smuss, støv og bakterier. Med andre ord sparer man både antall vasker og selve plagget holder også lengre.
Foretrekker du allikevel det tradisjonelle strykejernet, kan vi anbefale vår guide med gode tips om hvordan du stryker en skjorte.
Slik damper du klærne:
- Fyll på og start steameren
- Forbered plagget
- Damping
Når indikasjonslampen l