Oppdag de morsomme og oppfinnsomme løsningene blant rimelige trådløse støvsugere. Vår grundige test av 18 budsjettalternativer avslører hvilke modeller som gir mest valuta for pengene. Les mer her.
Innholdsfortegnelse
Støvsuging er en essensiell del av renholdet i hjemmet, men det trenger ikke å koste en formue. I dagens marked finnes det trådløse støvsugere som yter god kvalitet til under 5000 kr. Tidligere var det enkelt å plukke opp en støvsuger til en rimelig pris, men nå kan det virke som om prislappen har skutt i været. Derfor har vi gjennomført en grundig test av 18 budsjettalternativer for å finne ut hvilke modeller som gir mest valuta for pengene.
Morsomme og oppfinnsomme løsninger
Det er en vanlig misoppfatning at rimelige modeller er kjedelige og grå. Tvert imot, flere av de mest morsomme og oppfinnsomme løsningene finner man blant de rimeligere alternativene. For eksempel har flere modeller et fleksibelt ledd som gjør det enklere å komme til på vanskelig tilgjengelige områder. En spesiell "retningsuavhengig" Dyson-variant skiller seg også ut i mengden. Vi har til og med modeller fra produsenter som Wilfa og OBH Nordica - som ikke tradisjonelt assosieres med trådløse støvsugere.
Ytelse og holdbarhet
Men selv om rimelige modeller kan være innovative og morsomme, er det viktig å vurdere ytelse og holdbarhet. I vår test har vi inkludert billigutgaver fra toppprodusenter som Dyson, Miele og Philips. Selv om ingen av dem kan helt matche toppmodellene, er det én modell som skiller seg ut: Speedpro Max 8000 XC8045 fra Philips. Denne modellen har samme motor og batteri som tidligere testvinnere, men uten vaskefunksjon. Med god batterikraft og sugeevne til en overkommelig pris, går XC8045 av som vinner i vår test.
Når det gjelder Dyson-modellene i testen, V10 og Omni-Glide, må man være villig til å kompromisse på både sugekraft og batterikraft. Omni-Glide gjør støvsuging til en morsom opplevelse, men har dessverre begrenset batteritid. Hvis du har planer om å støvsuge mer enn en liten leilighet, kan det føre til hyppig lading. Likevel er Omni-Glide et godt alternativ for de som ønsker en Dyson-modell til en rimeligere pris.
Vi ønsker også å fremheve modellen Aqua Plus fra Wilfa og Electrolux Ultimate 7000. Disse to modellene leverer høy kvalitet og imponerende ytelse til en fornuftig pris.
Se også
Beste håndholdte støvsuger
Vi har også oppdatert vår samletest av håndholdte støvsugere med nye modeller som inkluderer Dreame sin Z10 Station med rengjøringsstasjon. Tidligere har vi sett på både Dysons toppmodell V15 og Philips SpeedPro Max Aqua XC8149 som vinnere i denne kategorien. Nå har vi inkludert to nye Dyson-modeller - en med vaskefunksjon. Vi har også inkludert Philips sin nye Aqua-modell og Dreame sin Z10 Station med en dedikert rengjøringsstasjon.
Electrolux har tidligere imponert med innovative løsninger som "Brush roll clean" for effektiv fjerning av hår fra munnstykket. Deres nyeste modell har også denne funksjonen. Bosch er kjent for sine batteriløsninger, og den testede modellen leveres med to batterier og mulighet for hurtiglading.
De viktigste egenskapene
Batteritid, sugekraft og ergonomi er de mest essensielle egenskapene til en god støvsuger. Det er også viktig å ha munnstykker som takler ulike utfordringer som støvete lister eller tepper fulle av dyrehår. I vår test har vi lagt vekt på ren sugekraft og god ergonomi. En ubehagelig støvsuger med dårlig ytelse vil naturligvis trekke ned.
Prisene på modellene i denne testen varierer betydelig. Dysons toppmodell koster for øyeblikket rundt 10 500 kr, men gir funksjoner som laserlys og et spesialdesignet munnstykke for hårfjerning. Dyson gir deg med andre ord mye støvsugerteknologi, men til en høyere pris.
Uansett hvilken modell du velger, er det viktig å vurdere dine behov og budsjett. Med vår grundige test og oversikt over ulike alternativer, håper vi at du kan finne den beste trådløse støvsugeren som passer for deg.
Mer informasjon om støvsuger best i test trådløs og andre lignende produkter finner du på Startsiden Guider.