Finn budsjettvennlige alternativer til trådløse støvsugere til under 5000 kr. Oppdag innovative og spennende løsninger i vår grundige test. Les mer for å få de beste anbefalingene og velge riktig støvsuger for dine behov.
Innholdsfortegnelse
Budsjettvennlige alternativer tilgjengelig
Hvis du synes det har blitt kostbart å kjøpe en støvsuger, er du ikke alene. Tidligere var det vanlig å plukke opp en støvsuger til en rimelig pris, men nå virker det som om de koster en formue. Philips, Miele og Dyson tilbyr toppmodeller som kan tømme lommeboken. Men det betyr ikke at alle har behov for laserlys, vaskefunksjon eller et dusinvis av munnstykker.
Derfor har vi testet 18 trådløse støvsugere til under 5000 kr for å finne ut hvilke budsjettalternativer som er tilgjengelige der ute. Noen av dem koster så lite som 1500 kroner, men fungerer likevel utmerket!
Innovative og spennende løsninger
De rimeligere modellene er langt fra kjedelige og grå. Faktisk finner vi noen av de mest morsomme og oppfinnsomme løsningene blant dem. Flere modeller kommer med et såkalt "fleksibelt ledd", som gjør det mulig å bøye støvsugerrøret for bedre tilgang. Vi har også oppdaget en spesiell "retningsuavhengig" Dyson-variant som kan være midt i blinken for noen. I tillegg har vi modeller fra produsenter som Wilfa og OBH Nordica, som ikke er kjent for trådløse støvsugere.
Testvinner: Philips Speedpro Max 8000 XC8045
I denne runden har vi testet flere rimelige modeller fra topprodusenter som Dyson, Miele og Philips. Selv om ingen av dem kan matche toppmodellene, er Philips Speedpro Max 8000 XC8045 veldig nær. Denne modellen har samme motor og batteri som tidligere testvinner XC8149, men uten vaskefunksjonen. Med mye batterikraft og stor sugeevne til en overkommelig pris, går XC8045 av som vinner i denne testen.
Se også
Kompromisser med Dyson-modellene
Når det gjelder Dyson-modellene i testen, V10 og Omni-Glide, må man akseptere kompromisser når det gjelder suge- og batterikraft. Omni-Glide gjør støvsuging til en morsom opplevelse, men har altfor kort batteritid. Hvis du planlegger å støvsuge mer enn en liten leilighet, må du lade ofte. Likevel, hvis du er ivrig etter en Dyson og ønsker å spare penger, er dette et godt alternativ.
Anbefalte modeller: Wilfa Aqua Plus og Electrolux Ultimate 7000
Vi ønsker også å trekke frem modellen Aqua Plus fra Wilfa og Electrolux Ultimate 7000. Begge er veldig gode modeller med imponerende ytelse.
Beste håndholdte støvsugeren
I vår oppdaterte samletest av håndholdte støvsugere har vi inkludert Dreame sin nye modell Z10 Station med rengjøringsstasjon. Tidligere har Dysons V15 og Philips SpeedPro Max Aqua XC8149 imponert oss mest. Nå har vi også testet Dyson Gen5detect Absolute, Dyson V15s Detect Submarine, Philips Aqua-modellen og Dreame Z10 Station med egen rengjøringsstasjon.
Se også
Batteritid, sugekraft og ergonomi
Batteritid, sugekraft og ergonomi er de viktigste egenskapene til en god støvsuger. Det er også viktig at den leveres med munnstykker som takler ulike utfordringer, som støvete lister eller tepper fulle av dyrehår. I våre tester har vi fokusert på ren sugekraft og god ergonomi. Hvis støvsugeren er ubehagelig å bruke eller ikke fungerer optimalt når det gjelder rengjøring, trekker det ned i vurderingen.
Prisforskjellene mellom modellene i samletesten er også verdt å merke seg. Dysons toppmodell kan for eksempel koste rundt 10500 kr, men tilbyr funksjoner som laserlys og spesialdesignet munnstykke for hårfjerning. Dyson gir deg mye støvsugerkraft, men til en høy pris.
Vårt mål er å gi deg de beste anbefalingene basert på grundige tester. Vi har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av annonsørinnholdet.