Hva er best Telenor eller Ice?

122

Sammenlign dekningen av mobilnett mellom Telenor og Ice. Les omtaler fra norske mobilkunder og velg det beste mobilabonnementet basert på erfaringer. Finn ut hvilket mobilnett som gir best dekning på GadgetsLand.

Dekning av mobilnett

Dekningen av mobilnett varierer betydelig mellom de ulike selskapene. Det er viktig å være fornøyd med dekningen der du bor og ferdes. For å få et innblikk i hvilket mobilnett som har den beste dekningen, kan det være nyttig å se på erfaringene til andre mobilkunder.

Best mobildekning 2024: Telenor, Telia eller Ice.net? Fornye.no ✔️
Bildekilde: www.fornye.no

Omtaler fra mobilkunder

Bytt.no samler årlig tusenvis av omtaler om norske mobilkunder sine erfaringer med mobiloperatørene og deres tjenester. Basert på disse omtalene kan vi gi en indikasjon på hvilket mobilnett kundene mener har den beste dekningen. Det er viktig å merke seg at det er utfordrende å si nøyaktig hvilket mobilnett som vil gi den beste dekningen for deg, da dette varierer avhengig av hvor du bor og ferdes. Men hvis du vurderer å velge mellom to mobiloperatører på to forskjellige mobilnett, kan vårt dekningsbarometer være til hjelp.

Beste dekning februar 2024: Telenor, Telia eller Ice?
Bildekilde: www.bytt.no

Kriterier for å kåre beste dekning

Oversikten over hvilket mobilnett som har den beste dekningen oppdateres kontinuerlig og baserer seg på omtalene mobiloperatørene mottar. Hver gang en bruker skriver en omtale om en mobiloperatør, blir de spurt om hvor fornøyd de er med operatørens dekning på en skala fra 1 til 5. Dekningsbarometeret tar ikke hensyn til geografisk plassering eller hvilken mobiltelefon man bruker. Formålet med dekningsbarometeret er å gi en indikasjon på hvilket mobilnett norske forbrukere er mest fornøyde med.

Se også

Norges beste dekning

Basert på over 11 000 omtaler om dekningen fordelt på alle mobiloperatører i Norge, er dette mobilnettene som norske mobilkunder mener har den beste dekningen:

Mobilnett Dekningsvurdering
Telenor 4,3
Telia 4,1
Ice 3,8

Mobildekning er en essensiell del av å ha et mobilabonnement. Det hjelper lite med et billig abonnement hvis du ikke får tilgang til de tjenestene du betaler for. Selv om det vanligvis ikke er et stort problem i storbyene, kan det forekomme uregelmessigheter i mobilnettene også der.

Beste dekning februar 2024: Telenor, Telia eller Ice?
Bildekilde: www.bytt.no

Hvordan velge mobilabonnement med best mobildekning?

Når du velger mobilabonnement, bør det alltid være et mål å finne det som gir deg best mobildekning. Men hvilket mobilnett som tilbyr den beste dekningen i Norge kan være vanskelig å svare på. Telenor har blitt kåret til å ha best mobilnett i flere kåringer de siste årene, noe som ikke er overraskende da de er den største aktøren på markedet. Telia kommer inn på en andreplass hos de fleste.

Ice har fått mye positiv omtale for sin dekning de siste årene, men de har en vei å gå sammenlignet med Telenor og Telia. Det kan være verdt å merke seg at der det ikke er Ice-dekning, vil Telia-dekning være den som tar over for ditt abonnement.

Best mobildekning 2024: Telenor, Telia eller Ice.net? Fornye.no ✔️
Bildekilde: www.fornye.no

Sammenligne mobildekning

For å kunne sammenligne mobildekning, er det viktig å ta hensyn til flere faktorer. Det er også viktig å merke seg at mobildekning kan variere avhengig av geografisk plassering og befolkningsdekning. Nedenfor er noen faktorer å vurdere når du sammenligner mobildekning:

  • Befolkningsdekning i prosent
  • Arealdekning i prosent
  • Dekningskart fra operatørene

I Norge måler operatørene selv sin dekning og publiserer dekningskart. Telenor har oppgitt en befolkningsdekning på 99,86% og en arealdekning på 86,33% (mars 2008). Telia oppgir over 98% befolkningsdekning i sin årsoppgave for 2006. Ice oppgir 94% befolkningsdekning og 75% arealdekning.

Sammenlignet med andre land har Japan, Storbritannia, Tyskland, Sverige, Italia, Sveits, Østerrike, Malaysia og Taiwan best dekning. Japan, Malaysia og Taiwan har nesten full 3G-dekning. I Sverige, hvor mobiloperatørene har sterke dekningskrav, er det nesten full 3G-dekning i den sørlige delen av landet. Det samme gjelder Storbritannia, hvor 3G-lisensene ble auksjonert til høye priser, og utbyggerne har bygd nesten full geografisk dekning sør for Skottland.

USA har derimot mangelfull dekning og nesten ingen 3G-dekning. De ulike 2G-teknologiene har svekket stordriftsfordelene og hemmet utbyggingen. Det er fortsatt en rekke inkompatible mobilsystemer i bruk. Det er også stor kvalitetsforskjell mellom Vest-Europa og Japan sammenlignet med USA når det gjelder dekning, bruk og tjenester.

Land med lavest dekning inkluderer Afrika, Øst-Russland og Sibir, deler av Latin-Amerika, Australia og Canada. Operatørene har fokus på å bygge ut de mest befolkede områdene først, samtidig som brukere i byområder krever dekning der de ferdes. Myndighetene i noen land har innført obligatoriske utbyggingsfond som finansieres av mobilbrukerne, noe som har resultert i ekstremt god dekning i land som Tyrkia.

I Norge hadde 95% av befolkningen 4G-dekning høsten 2015, mens 49% av arealet hadde 4G-dekning. Telenor anslår at 98% av alle husstander vil ha 4G-dekning innen utgangen av 2016. LTE-Advanced, også kjent som 4G+, lanseres av flere selskaper og har datarater opp til 300Mbit/s, men dekningsgraden er per april 2016 mye lavere enn for LTE.

Per juni 2021 har 1,2 millioner nordmenn tilgang til 5G-hastighet, og det er planlagt at alle i Norge skal ha tilgang til 5G i løpet av de neste årene.

Hva vil Wiki fortelle oss?

Mobildekning betegner den geografiske sender-rekkevidde et mobiltelefoninett har internt i et land eller område, og måles gjerne som dekning i prosent av arealet (arealdekning) eller dekning til prosent av befolkningsdekningen.

I Norge måler operatørene selv sin dekning, og publiserer dekningskart. Telenor har elektronisk dekningskart på sine hjemmesider, og oppgir (mars 2008) 99,86% befolkningsdekning og 86,33% arealdekning, Konkurrenten Telia oppgir "over 98%" befolkningsdekning i sin årsoppgave for 2006. Den mobile bredbåndstilbyderen Ice oppgir 94% befolkningsdekning og 75% arealdekning.

Best dekning i verden har Japan, Storbritannia, Tyskland, Sverige, Italia, Sveits, Østerrike, Malaysia, og Taiwan. Japan, Malaysia og Taiwan har tilnærmet full 3G-dekning. I Sverige, hvor de tre mobiloperatørene har meget sterke dekningskrav, er det nesten full 3G-dekning i den sørlige halvdelen av landet. Det samme gjelder Storbritannia, hvor 3G-lisensene ble auksjonert bort til svært høye priser og utbyggerne har bygd nesten full geografisk dekning sør for Skottland.

USA har ganske mangelfull dekning, og nesten ikke noen 3G-dekning. Ulike 2G-teknologier har svekket stordriftsfordelene og dermed hemmet utbyggingen, og det er fortsatt en rekke, ikke-kompatible mobilsystemer i bruk. Hva angår dekning, bruk og tjenester, er det meget stor kvalitetsforskjell mellom Vest-Europa og Japan på den ene siden og USA på den andre siden.

Lavest dekning har Afrika, Øst-Russland og Sibir, deler av Latin-Amerika, Australia og Canada. God dekningsøkonomi betyr alltid at de mest befolkede områdene bygges ut først, samtidig som brukere i bystrøk bruker veier og jernbane og krever dekning på slike steder. Dette setter operatørene under stort utbyggingspress, men det er svært uvanlig å pålegge dem dekningsplikt for mobil. I noen land har myndighetene innført obligatoriske utbyggingsfond som finansieres av mobilbrukerne, og dette tiltaket har gitt ekstremt god dekning i f.eks Tyrkia.

I Norge hadde 95% av befolkningen 4G-dekning høsten 2015, mens 49% av arealet hadde 4G-dekning. Telenor anslår at 98% av alle husstander vil ha 4G-dekning innen utgangen av 2016. LTE-Advanced lanseres av flere selskaper som 4G+, og har datarater opp til 300Mbit/s, men dekningsgraden er pr april 2016 mye lavere enn for LTE.

I juni 2021 ble det rapportert at 1,2 millioner nordmenn har tilgang på 5G-hastighet og at i løpet av de neste årene skal alle i Norge ha tilgang på 5G. I utgangen av 2017 ble det også meldt at 99,8 % av Norge hadde tilgang på 4G. Norge har kommet langt i utbygging av mobildekning og derfor ligger vi på 6 plass i verdenstoppen når det kommer til mobildekning.

Folk spør også

Har Telenor bedre dekning enn ice?

Sist, men ikke minst, kan ogs ICE dekning vre best i et omrde der en annen venn bor. Det er dermed ingen fasit dessverre p akkurat hvilket mobilnett som er best der du bor. Allikevel har det i flere kringer de siste rene kommet frem at det er Telenor som leverer best mobilnett til sine kunder.

Fullstendig svar på mobilabonnementpris.no


Hvilket mobilabonnement er best?

Telia har Norges beste mobilnett for andre r p rad. Det konstaterte mediehuset TEK.no etter ha utfrt tidenes mest omfattende uavhengige dekningstest av norske mobilnett. Det er ikke mer enn ett r siden Telia stakk av med seieren ved forrige landsdekkende dekningstest.

Fullstendig svar på e24.no


Hvorfor velge ice?

Hvorfor skal nettopp du bli ice-kunde? Etter prvetiden velger du selv mobilabonnementet du vil ha, men vi vil anbefale et abonnement basert p gjennomsnittlig dataforbruk. Dessuten kan du nr som helst bytte til et strre eller mindre abonnement nr du vil enten i ice-appen, eller p mine sider.

Fullstendig svar på www.ice.no


Hvor god er ice dekning?

Allerede har vi 5G som dekker 500 000 nordmenn i en rekke byer og tettsteder i Norge, og vi fortsetter bygge ut for dekke hele landet. Dette er snn at du for overlegen dekning – uansett hvor i landet du bor. Med 99,9% oppetid har du et toppmoderne og stabilt nett – hele tiden.

Fullstendig svar på www.ice.no


Videoer

Er ENERGIDRIKK greit eller ikke? Q&A 70K spesial. DEL 2

Caroline Nitter viser hvordan suge

Er Mario eller Luigi den BESTE karakteren i SMASH?

Alle mot En

Annika Momrak må si det eller vokse det

5 fordeler med den nye tjenesten Betal Selv fra Telenor

Dyr VS Billig Mat: Merker man forskjell?

Hvilket mobilabonnement bør du velge?