Oppdag hvilke AirPods som har den beste støydempingen og lydkvaliteten. Vi sammenligner også Apple AirPods Pro 2 og AirPods Pro 2 USB-C og gir deg all informasjonen du trenger for å ta det riktige valget.
Innholdsfortegnelse
Apples AirPods Pro var allerede på toppen når det gjelder støydemping, men den nyeste generasjonen tar den boblende opplevelsen et steg videre. Vi vil faktisk påstå at dette er de absolutt beste støydempende hodetelefonene på markedet, uavhengig av hvilken type de kommer i.
Lydkvalitet og funksjonalitet
Når det kommer til lydkvalitet er den balansert, nøytral og fungerer fint for de fleste lyttesituasjoner. Likevel finnes det andre alternativer som gir enda kraftigere bass og en mer engasjerende lydopplevelse. I tillegg får du Apples unike "spatial audio," rask tilkobling og enkel bytte funksjon mellom ulike enheter dersom du bruker iPhone og andre Apple-produkter. Etuiet har også fått en oppgradering i denne generasjonen med blant annet en liten innebygd høyttaler og en hendig krok som du kan feste i en snor. Samtalekvaliteten på disse øreproppene hører til blant de beste i denne kategorien.
Alt i alt er det støydempingen som virkelig skiller seg ut, men det er knapt noe område der AirPods Pro skuffer. Hvis du allerede er en del av Apple-økosystemet, vil vi definitivt anbefale disse. Hvis ikke, er det verdt å se på noen av de neste alternativene på listen, som også er gode valg. Apple AirPods Pro andre generasjon blir derfor vår Best I Test 2023!
De 10 beste øreproppene vi har testet
Skal du ha trådløse ørepropper er forskjellene store. De finnes i mange prisklasser - og med mange ulike kvaliteter. Vi tester de fleste av de viktigste produktene på markedet, og her har vi plukket ut de ti aller beste øreproppene med støydemping.
Proppene i dette utvalget har priser fra knappe 2.000 kroner og opp til omtrent det dobbelte. Vi snakker altså om noen av de dyrere øreproppene på markedet.
Verdt å vite er at det behøver ikke å være så dyrt for å gi deg godlyd. Du kan slippe unna med bare hundrelapper for eksempelvis OnePlus Nord Buds.
Men det er typisk i de øvre prisklassene du finner produktene som kombinerer bra lyd, god støydemping og kompakt formfaktor på aller best måte.
Enkelte av proppene vi har valgt ut har ekstrafunksjoner, så som skjerm til å styre funksjonene rett på etuiet, eller kabler til å koble til flyets underholdningssystem. Også elementer som batteritid og lademetode spiller inn.
Dette er altså klassen for ørepropper «som har alt», men både kvalitet opp mot de aller beste, og hvor fokuset ligger, varierer fra propp til propp.
Under ser du vår vurdering av de ti aller beste helt trådløse øreproppene vi har testet:
Modell | Pris | Støydemping | Lydkvalitet |
---|---|---|---|
Apple AirPods Pro 2 | Pris | Støydemping | Lydkvalitet |
Apple AirPods Pro 2 tar støydempingen til et nytt nivå, forbedrer lydkvaliteten og øker batteritiden. Apple er i ferd med å gjøre Apple AirPods Pro perfekt – og vanskelig å ikke like.
Apple AirPods Pro satte raskt en ny standard i markedet for trådløse ørepropper da de ble lansert høsten 2019. Støydempingen var på et nytt nivå, og det var få konkurrenter som maktet å kopiere de. Siden den gang har konkurransen økt voldsomt, og det har ikke manglet på alternativer som både låter bedre, stenger ute mer støy, og byr på bedre batteritid.
Inntil nå. Apple AirPods Pro 2 endrer dette og ypper seg igjen i kampen over tronen som «Kongen av støydempende ørepropper».
Apple AirPods Pro 2 – med og uten USB-C
Først og fremst må det nevnes at Apple i september 2023 lanserte en oppdatert utgave av AirPods Pro 2 som fremdeles er flaggskipmodellen i serien, men denne gangen har ladeetuiet fått USB-C ladeport. I tillegg er den nyeste AirPods Pro 2 USB-C IP54-sertifisert (tåler vannsprut og støv), noe AirPods Pro 2 manglet. Apple har ikke endret på byggekvaliteten, men gjennomført de nødvendige testene som kreves for å få sertifiseringen.
Nyeste AirPods Pro 2 USB-C har også fått støtte for tapsfri lyd, men kun når de brukes sammen med Apple Vision Pro headsettet som lanseres en gang tidlig i 2024. Så lenge ikke støtten for tapsfri lyd kommer til iPhone/iPad/Mac og flere enheter, vil nok dette ha lite å si for de fleste. Apple sier også at AirPods Pro 2 USB-C skal tilby noe bedre lydkvalitet, men her må du nærmest være audiofil x 1000 for å høre noen forskjell fra de eksisterende AirPods Pro 2.
Ellers er de to utgavene av AirPods Pro 2 identiske, og prisen er den samme. Ved lansering var det ikke mulig å kjøpe kun ladeetuiet med USB-C inngang dersom du allerede eide et par AirPods Pro 2, men Apple har heldigvis startet å selge dette løst for 1190 kr.
Alt som skrives om Apple AirPods Pro 2 under gjelder også for Apple AirPods Pro 2 USB-C.
Apple AirPods Pro vs. AirPods Pro 2 vs. AirPods Pro 2 USB-C – Dette er forskjellen
Forskjellen mellom AirPods Pro 2 og AirPods Pro 2 USB-C er forklart over, men forskjellen er mellom AirPods Pro og AirPods Pro 2 er marginal. Utseendemessig er modellene nesten identisk, men det er likevel noen små og viktige forskjeller der de to største er forbedret støydemping og økt batteritid.
H2 – Hjernen bak støydempingen og lydkvaliteten
AirPods Pro låt bra, men ikke fantastisk. Apple har aldri sett seg bryet med å inkludere en egen equalizer.