Få tips om når det er billigst å kjøpe en TV og hvordan du kan spare penger. Oppdag de beste kjøpstidspunktene for elektronikkvarer i året og lær om prisnedganger etter lansering av TV-modeller. Sommeren kan også være en gunstig tid med sterke tilbud på utgående modeller.
Innholdsfortegnelse
Å finne det beste tidspunktet for å kjøpe en TV kan være en utfordring. Prisene på elektronikkvarer kan variere gjennom året, og det kan være lurt å vite når det er billigst å gjøre et kjøp. Ifølge Christoffer Reina, norgessjef i Prisjakt, er det imidlertid ingen varekategorier innen sport og elektronikk som er billigst i november, til tross for black week og black friday. Totalt sett er prisene på netthandelsmarkedet lavest i november og desember. Det er likevel forskjeller mellom ulike produktkategorier.
Oversikt over beste kjøpstidspunkt for ulike produkter
Basert på en undersøkelse fra Prisjakt og Prisguiden har vi satt opp en månedlig oversikt over når ulike produkter innen sport og elektronikk er billigst i løpet av året. Det er viktig å merke seg at ikke alle produkter er inkludert i oversikten, men den gir likevel en god pekepinn på når det kan være lurt å handle.
Januar
I januar kan det være lurt å investere i en ny TV, da snittprisen er 13 prosent lavere enn ellers i året.
Februar
Hvis du er på utkikk etter en tørketrommel, er februar et godt tidspunkt å handle på. Prisene er i gjennomsnitt syv prosent billigere sammenlignet med årlig gjennomsnittspris.
Mars
I mars kan du gjøre et kupp på sykler, med en gjennomsnittlig rabatt på 17 prosent. Dette gjør det til en gunstig måned for å kjøpe sykkel.
Spar penger ved å vente
En interessant trend er at prisene på TV-er gradvis synker over tid. Ved å vente noen måneder etter at en TV-modell blir lansert, kan du ofte spare penger. Tallene fra Prisjakt.no viser at prisene typisk endrer seg rundt to, fire og seks måneder etter lansering.
For eksempel viser tallene at Samsungs 65-tommers TV i 6-serien, UE65KU6405, hadde en jevn prisnedgang over tid. Den startet på 23 000 kroner og sank til 20 000 kroner etter to måneder, 17 000 kroner etter fire måneder og 14 000 kroner etter seks måneder. Prisen er nå 12 000 kroner.
Se også
Sommeren - en gunstig tid for TV-kjøp
Sommeren er generelt sett en gunstig tid for å kjøpe TV-er, spesielt på grunn av tilbud på utgående modeller. Mange butikker tømmer lagrene for å gjøre plass til høstens nyheter. Dette skaper en konkurransepreget markedssituasjon, noe som resulterer i sterke tilbud og lave priser.
Elkjøp kommunikasjonssjef, Madeleine Schøyen Bergly, bekrefter at det er sterke priser på TV-er i markedet akkurat nå, og at de har forberedt seg godt til sommerens sportsarrangementer. Hun oppfordrer kundene til å dra nytte av de gode tilbudene og den sterke konkurransen mellom butikkene.
Komplett, Norges største nettbutikk, bekrefter også at sommeren er en periode der man kan sikre seg gode TV-er til gunstige priser. De legger vekt på at produsentene ønsker å selge utgående modeller i denne perioden, og dette gir kundene en unik mulighet til å gjøre et godt kjøp.
Planlegg kjøpet ditt
Forbrukere kan spare penger ved å planlegge kjøpet av en TV i henhold til de beste tidspunktene i året. Det anbefales å sette opp prisvarsler for spesifikke produkter hos en sammenligningstjeneste. Dette gir deg muligheten til å motta en pushmelding når prisen synker til et ønsket nivå.
Det er viktig å merke seg at prisene kan variere mellom ulike TV-modeller og merker. Derfor er det lurt å gjøre grundig research og sammenligne priser før du tar en beslutning.
Konklusjon
Å finne det billigste tidspunktet å kjøpe en TV kan være en utfordring, men med riktig kunnskap og planlegging kan du spare penger. Undersøkelser viser at prisene på elektronikkvarer generelt sett er lavest i november og desember. For TV-er kan det være lurt å vente noen måneder etter lansering for å dra nytte av prisnedgangen. Sommeren er også en gunstig tid for å kjøpe TV-er, da butikker ofte tilbyr sterke tilbud på utgående modeller.
Ved å sette opp prisvarsler og gjøre grundig research på ulike modeller og merker, kan du sikre deg den beste prisen og gjøre et smart kjøp.
Se også
Hva vil Wiki fortelle oss?
Monopol er et av de mestselgende brettspillene i verden. Målet med spillet er å bli den rikeste spilleren, og tvinge de andre spillerne til konkurs ved kjøp, salg og leie av tomter eller gater med hus og hotell. Spillet ble utviklet fra Elisabeth Magies spill The Landlord Game. Charles Darrow utviklet dette spillet med gater fra Atlantic City, og i 1935 kjøpte Parker Brothers rettighetene til spillet fra ham.
Spillet selges i dag i 80 land, på 26 forskjellige språk. I Norge selges spillet med gater i Oslo; i Storbritannia med gater i London; i Frankrike med gater i Paris. Enkelte nyere versjoner, som Star Wars-utgaven, bruker fiktive steder. I Norge er det utgitt egne spill for byene Bergen (2008), Stavanger (2011) og Trondheim (2011). Da er det gater fra disse byene som brukes på brettet.
US Opoly
I USA har selskapet US Opoly fått rettighetene til å utgi spesialutgaver av Monopol med temaer hentet fra aktuelle begivenheter, TV-serier med videre. The Beatles har blant annet vært temaet for tre ulike utgivelser, sist The Beatles – Yellow Submarine (2013). Brettspillene fra US Opoly selges i enkelte spesialbutikker for tegneserier og lignende i Norge.
Norsk utgave
En norsk utgave av Monopol ble lansert av Damm i 1937 . Her var de amerikanske stedsnavnene og bedriftene erstattet av tilsvarende i Oslo. Den første versjonen hadde spillebrikker i hvitt metall, blant annet en ku, en hest, og en seilbåt. Blant tidlige brikker var også en skiløper og trafikkfyr, før de ble erstattet av små plastbiler.
Skjøter og tomtepriser i tidligere utgaver
I tidligere versjoner av spillet opereres det ikke med stasjoner, men med fire fergerederier: N.A.L. (Den Norske Amerikalinje), B.D.S. (Det Bergenske Dampskibsselskab), Hvalfangstselskapet Kosmos og Bastøfergen. I stedet for Elverket og Vannverket ble det tidligere operert med Akers mekaniske verksted og Nylands verksted. Og tomteprisene har steget med årene. I den avbildede utgave er tomtene dobbelt så dyre som i en tidligere utgave. Der varierte tomteprisene fra 600 kr for Parkveien og Kirkeveien til 3500 kr for Ullevål Hageby og 4000 kr for Rådhusplassen.