Rema 1000 og Vipps samarbeidet gjenopplives

26

Rema 1000 har gjenopplivet samarbeidet med Vipps og tilbyr enklere betalingsmuligheter. Les om Vipps-betalinger hos Rema 1000 og alternativer for å betale med Vipps i butikker. Vipps fokuserer på produkter som kan skalere og nå ut til et bredt publikum.

I februar i fjor, 2023, ble tjenesten Vipps i terminal avsluttet. Dette skyldtes at bruken av "tast 5 for Vipps" viste seg å være knotete og kreve flere handlinger av kundene. Dette forlenget handleturen og var ikke optimalt for brukerne. Imidlertid har Vipps gjort et comeback i dagligvarekjeden, inkludert Rema 1000, med en enklere og raskere brukerflyt enn tidligere.

Vipps tilbake i REMA 1000
Bildekilde: vipps.no

Rema 1000 og Vipps samarbeidet gjenopplives

Direktør for Salg og Marked i REMA 1000, Pia Martinsen Mellbye, uttrykker stor glede over at Vipps er tilbake i butikkene deres. Hun mener at Vipps er perfekt for de som har glemt lommeboka, og at enkelhet er viktig for REMA 1000-kundene. Vegar Heir, kommersiell leder i Vipps, støtter denne gjenopplivede samarbeidsavtalen og ser på REMA 1000 som en av de store landsdekkende dagligvarekjedene som viser viktigheten av innovasjon og teknologi.

Slik får du priskutt med Æ - betalingsmetoder | REMA 1000
Bildekilde: www.rema.no

Hvordan vippse hos REMA 1000

Å vippse for REMA 1000-handelen er gjort veldig enkelt. Første gang må man registrere Vipps som betalingsmetode i Æ-appen for å få priskuttene som fordelene gir på fremtidige kjøp. Ved kassa legger man varene på båndet, skanner Vipps-QR-koden og begynner å pakke varene. Når siste vare er skannet, mottar man et push-varsel i Vipps som bekreftelse på betalingen.

Dersom man ikke har registrert Vipps som betalingsmetode i Æ, men likevel ønsker å få priskuttene, må man først skanne Æ-strekkoden og deretter Vipps-QR-koden.

Se også

Forventninger til endring av betalingsmåte

Det er ikke forventet at flertallet av REMA 1000-kundene vil endre betalingsmåte over natten. Det er vanskelig å endre gamle handlevaner, og det er heller ikke målet for Vipps eller REMA 1000. Vipps forventes å være spesielt aktuelt for to kundegrupper. Den ene gruppen er de som har glemt lommeboka eller kortmappen sin, mens den andre gruppen er unge kunder som er vant til å bruke Vipps og ikke har etablert betalingsvaner i butikk på samme måte som eldre kunder.

Vipps-funksjon legges ned: «Ingen hemmelighet at det finnes enklere  løsninger»
Bildekilde: www.shifter.no

Redusert bruk av Vipps i terminal

Det har blitt rapportert at bruken av Vipps i terminal fortsatt er veldig lav. Selskapet har derfor besluttet å avslutte tjenesten fra 1. februar. Årsaken til nedleggelsen er at det finnes enklere betalingsløsninger tilgjengelig, som "tæpping" av kortet eller bruk av Apple Pay. Vipps har ikke klart å oppnå en markedsandel på mer enn to promille av markedet med sin eksisterende tjeneste "Tast 5 for Vipps". Dette er langt fra det de hadde håpet på da tjenesten ble lansert i 2020.

En begrensning for utbredelsen av Vipps har også vært at ikke alle banker støtter tjenesten, noe som har resultert i at én av fem Vipps-brukere ikke kunne betale i terminal.

Vipps - Hei! Har du fått denne SMS-en i dag? Den er det vi som har sendt ut  og betyr at du for å fortsette å bruke Vipps må ha oppdatert til
Bildekilde: nb-no.facebook.com

Alternativer til Vipps i terminal

Selv om Vipps ikke lenger kan brukes som betalingsmetode i terminal, finnes det fortsatt alternativer for å betale med Vipps i fysiske butikker. Det er blant annet integrasjoner med kassasystemer som muliggjør betaling gjennom push-varsling direkte i Vipps-appen. Man kan også bruke en egen QR-kode og la butikken skanne den, samt benytte en løsning utviklet i samarbeid med McDonald's som lar kunden bestille og betale direkte med Vipps i restaurant-appen uten å være borte i en kasse eller terminal.

Opprydding i Vipps og Mobile Pay-sammenslåing

Sammenslåingen med Mobile Pay har også påvirket beslutningen om å avslutte Vipps i terminal. Det har blitt viktigere å rydde i produktporteføljen for å ha produkter som kan skalere overalt. Vipps ønsker å tilby produkter som kan brukes av mange brukere og dermed oppfylle kravene til skalering.

Det er verdt å nevne at Vipps også har valgt å legge ned satsingen på mobilabonnement for halvannen måned siden. Dette viser at Vipps fokuserer på å tilby produkter som kan nå ut til et bredt publikum og har potensial til å vokse.

Nå fungerer Vipps i butikken - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Konklusjon

Rema 1000 har ikke sluttet med Vipps, tvert imot har de gjenopptatt samarbeidet og tilbyr nå en enklere og raskere brukerflyt for Vipps-betalinger. Selv om Vipps ikke lenger kan brukes som betalingsmetode i terminal, finnes det fortsatt alternativer for å betale med Vipps i fysiske butikker. Vipps har også erkjent begrensningene ved deres tidligere tjeneste "Tast 5 for Vipps" og har tatt grep for å rydde opp i selskapet og fokusere på produkter som kan skalere. Gjennom dette samarbeidet mellom Rema 1000 og Vipps viser begge parter viktigheten av innovasjon, forenkling og kundefokus.

Betal med Vipps i alle REMA 1000 sine butikker | Du kan betale med Vipps i  alle REMA 1000 sine butikker😀 | By REMA 1000 Skiptvet | Facebook
Bildekilde: www.facebook.com

Folk spør også

Kan man betale med Vipps i matbutikk?

pne Vipps-appen og skann QR-koden i betalingsterminalen. Betalingen belastes kontoen din p samme mte som om du hadde betalt med kort. Med QR-kode kommer du rett til betaling, uten tasting og leting etter nummer og butikk. Vipps gjr det rett og slett enklere betale i butikk.

Fullstendig svar på www.rsbank.no


Blir Vipps borte?

Vipps sitt mobilabonnement legges ned i lpet av januar 2023, men du er i trygge hender. Vi har inngtt en avtale med ice (Ice Communication Norge AS) som overtar kundeforholdet p mobil. Dette skjer i lpet av januar 2023.


Er det noen matbutikker som tar Vipps?

Vipps er tilbake p Rema 1000. I februar r i forsvant Vipps fra butikkterminaler da selskapet la ned betalingslsningen tast 5 for Vipps. Men n er Vipps tilbake igjen, om enn kun i noen f butikker. Frst ut var Bunnpris, n kommer de ogs til Rema 1000.

Fullstendig svar på www.tek.no


I hvilke butikker kan man betale med Vipps?

Vipps, s var det sommerferie ☀️ Isboden p stranden.Parkeringsplassen.Fergene.Festivalene.Butikken p hjrnet.Kiosken p fotballbanen.Restauranter i byen.Bommen p vei til hytta.

Fullstendig svar på vipps.no


Videoer

NOKIOS 2018 4A Fremtidens kommune - Iver Olav Sunnset, Digitale Gardemone IS