Hvordan se Bestevenner på Snapchat Plus?

16

Få eksklusive funksjoner med Snapchat+ abonnementstjeneste, inkludert merking av bestevenner og å se om venner har sett dine stories gjentatte ganger. Lær mer om den kontroversielle kartfunksjonen som viser venners bevegelser de siste 24 timene, og viktigheten av personvern og informasjonsdeling på Snapchat+.

I midten av august ble abonnementstjenesten Snapchat+ lansert i Norge. For 49 kroner i måneden, eller 489 kroner i året, kan du låse opp et knippe «eksklusive» funksjoner. Blant annet kan du merke noen som «bestevenn», og du kan se om venner har sett på dine stories gjentatte ganger. Det er også mulig å se venners bevegelser de siste 24 timene på et kart.

Hvordan fungerer Solsystemet for venner? – Snapchat Support
Bildekilde: help.snapchat.com

Omstridt kartfunksjon

Fristende å betale for, men også problematisk. Særlig funksjonen som lar en se venners bevegelser det siste døgnet vekker oppsikt. Både Datatilsynet og politiet uttrykker bekymring bruken av den, spesielt blant barn og unge.

Snapchat har riktignok lenge hatt en kartfunksjon hvor du kan se venners posisjon på et kart. Denne var omstridt fra før av.

- Det nye er at man kan se deres bevegelser de siste 24 timer i form av gule streker på et kart. Og omvendt, de kan se dine bevegelser. Kun den som kjøper et abonnement vil ha tilgang til denne funksjonen, forklarer Trine Smedbold, juridisk rådgiver i Datatilsynet, til Barnevakten.

Ifølge Barnevakten registrerer ikke Snapchat hvert eneste skritt du tar, men loggfører posisjonen hver gang du åpner appen.

Hvordan fungerer Solsystemet for venner? – Snapchat Support
Bildekilde: help.snapchat.com

Hvem følger med nå?

En av utfordringene med abonnementsløsningene til Snapchat, er at det er vanskelig å vite akkurat hvem i vennelisten som følger med på hvor man beveger seg.

- Man kan velge hvem man vil dele kartposisjonen med på Snapchat, men man får ikke beskjed om hvem som har skaffet seg et pluss-abonnement. Og det kan skape en usikkerhet om hvem det er som følger med, påpeker Smedbold.

Rådgiveren er skeptisk til den nye funksjonen, og mener at det kan føre til mer overvåking enn tidligere.

- Man deler mye mer informasjon enn før. Det er en form for overvåking over hvilke bevegelser man gjør gjennom et helt døgn. På den måten får andre innsikt i hvor man bor, hvor man går på skole og hvilken vei man går for å komme dit. Det sier noe om hvilke vaner man har, hvilke steder man pleier å besøke og mer. Det er tross alt ganske inngripende i en persons privatliv, mener Smedbold.

Men er det så farlig?

Selv om man bør unngå katastrofetenkning, mener Smedbold at det åpenbart er rom for misbruk med den nye funksjonen i Snapchat. Dersom barn og unge har noen i vennelisten som har uærlige intensjoner, er det mulig å bli fotfølgt digitalt.

- Mange barn og unge bruker appen, og noen barn kan være mindre kritiske til hvem de legger til som venner på Snapchat. Barn tar gjerne i bruk nye funksjoner raskere enn voksne, og noen kan dele mye informasjon om seg selv, sier Smedbold.

Rådgiveren påpeker at det er vanskelig å si i klartekst om den nye Snapchat-funksjonen er ulovlig eller ei.

- Samtidig baserer kartfunksjonen seg på brukernes samtykke, så det er viktig at man er klar over hvilken informasjon man deler og hvem man deler den med, avslutter Smedbold.

Snapchat+ tilbyr altså en rekke eksklusive funksjoner for de som velger å abonnere på tjenesten. Blant annet kan man merke noen som "bestevenn" og se om venner har sett på dine stories gjentatte ganger. Den kontroversielle kartfunksjonen lar deg også se venners bevegelser de siste 24 timene på et kart. Det er viktig å være bevisst på personvernet og hvilken informasjon man deler på Snapchat+, spesielt med tanke på barn og unges sikkerhet. Det er også viktig å være oppmerksom på hvem som har tilgang til din posisjon og hvem som følger med på bevegelsene dine.

Folk spør også

Kan man se hvem som har Snapchat pluss?

Den nye tjenesten Snapchat-pluss kan spore venner bevegelser det siste dgnet. Iflge Datatilsynet kan dette medfre problemer for brukerne. – Man kan velge hvem man vil dele kartposisjonen med p Snapchat, men man fr ikke beskjed om hvem som har skaffet seg et pluss-abonnement.

Fullstendig svar på www.nettavisen.no


Hvordan se hvem som er bestevenner på Snapchat?

Bestevenner betyr at dere er en av hverandres tte nrmeste venner, og Venner betyr at dere er en av deres tte nrmeste venner, men de er ikke en av dine. Ved trykke p skiltet kan du se hvilken du er i deres solsystem.

Fullstendig svar på help.snapchat.com


Kan andre se mine bestevenner på Snapchat?

Tjenesten fikk brukerne til rase da de fjernet tjenesten som gjr det mulig se dine kontakters bestevenner. Dermed er det ikke lenger mulig se hvem kjresten din snapper mest med, eller om du er en populr snappekontakt blant kollegene.

Fullstendig svar på www.tv2.no


Hva kan man gjøre med Snapchat+-?

Hva er Snapchat+? Som Snapchat+-abonnent kan du f eksklusive og eksperimentelle funksjoner, i tillegg til funksjoner i forhndsutgivelser! Disse funksjonene forbedrer og tilpasser Snapchat opplevelse slik at du kan dykke dypere inn i delene av app du bruker mest 🤿 Plus, kan du se kule nye funksjoner fr noen andre!

Fullstendig svar på help.snapchat.com


Videoer

how to increase snap score super fast [ 100 % working ] || 2021 || hridyak

The Real Story of Paris Hilton | This Is Paris Official Documentary

Tappe ser på nrksuper.no [EDUCATIONAL]

emma - Million (Official Music Video)

WHAT'S ON KAYLA'S PHONE? | KAYLA STYLE | We Are The Davises

CAMPING in Rain STORM - Perfect Car Tent

CAMPING in RAIN STORM on Mountain - OZTent AT4 Air Tent

Lil Brothers get Rid of each others Big Brothers