Hvorfor ringer noen med skjult nummer?

30

Oppdag hvorfor noen ringer med skjult nummer og hvordan du kan beskytte deg mot telefonsvindel. Finn ut hva spoofing er, lær om risikoen ved å svare på ukjente numre, og oppdag hvordan du kan få oversikt over hvem som ringer. Vær oppmerksom og bruk sunn fornuft for å unngå å bli lurt av telefonsvindlere.

De fleste nordmenn vet å ikke svare når det ringer fra et ukjent, utenlandsk telefonnummer. Ofte er det nemlig telefonsvindlere som lurer i andre enden. Men hvorfor ringer noen med skjult nummer? Dette kan være et resultat av en teknikk kalt spoofing, der kriminelle kan få det til å se ut som om de ringer fra et norsk nummer, selv om de befinner seg i utlandet.

Spoofing: Slik unngår du å bli lurt av falske telefonnumre
Bildekilde: www.online.no

Hva er spoofing?

Spoofing er en metode som de kriminelle bruker for å bygge tillit og øke sannsynligheten for at du tar telefonen. Ved å få det til å se ut som om de ringer fra et troverdig nummer, øker sjansen for at du stoler på dem når de utgir seg for å være noen de ikke er. Dette åpner veien for at du kan bli lurt. Kriminelle bruker enkel programvare for å kamuflere seg og skjule seg bak tilsynelatende norske telefonnummer.

Oppdag og blokker spam-oppringninger - Apple-kundestøtte (NO)
Bildekilde: support.apple.com

Risikoen ved å svare på ukjente numre

En undersøkelse gjennomført av Kantar på vegne av Telenor viser at hele 97 prosent av nordmenn blir oppringt av ukjente numre. Det er derfor viktig å være oppmerksom når ukjente ringer deg. Selv om noen av disse anropene kan være fra viktige kilder som sykehuset eller borettslaget, er det også en risiko for at det kan være svindlere som prøver å lure deg.

Svindlere blir stadig mer avanserte, og det er derfor viktig å være forsiktig med å oppgi sensitiv informasjon. Uansett hvem som spør, bør du aldri dele personlige passord, PIN-koder eller annen BankID-informasjon.

Se også

Hvordan få oversikt over hvem som ringer

Det er en fordel å vite hvem som ringer før du svarer. Dette gir deg muligheten til å være mer forberedt dersom du faktisk blir utsatt for et svindelforsøk. Telenor har utviklet en tjeneste kalt Se Hvem, som gir deg full kontroll over hvem som kontakter deg. Denne tjenesten gir deg tilgang og oversikt over alle nummer og adresser i Norge, og fungerer som en digital telefonkatalog.

Det er viktig å være oppmerksom på at selv om noen ringer med skjult nummer, betyr det ikke nødvendigvis at det er svindel. Det kan være viktige henvendelser som du bør svare på. Derfor er det viktig å bruke sunn fornuft og være forsiktig med å gi ut sensitiv informasjon.

Samlet sett er det viktig å være oppmerksom når ukjente numre ringer deg. Ved å være forsiktig med å oppgi sensitiv informasjon og bruke verktøy som Se Hvem, kan du redusere risikoen for å bli lurt av telefonsvindlere.

Hvordan skjuler jeg telefonnummeret mitt når jeg foretar et anrop? |  Samsung Norge
Bildekilde: www.samsung.com

Hva vil Wiki fortelle oss?

Manhattanprosjektet ble gjennomført under omfattende sikkerhetsforanstaltninger, men sovjetiske spioner lyktes likevel i å trenge inn. Gjennom Operasjon Alsos gjorde personell fra Manhattanprosjektet tjeneste i Europa for å samle inn opplysninger om det tyske atomprosjektet. Det foregikk til tider bak fiendens linjer, hvor de samlet inn nukleært materiale og fanget tyske vitenskapsfolk. I perioden like etter krigen gjennomførte Manhattanprosjektet prøvesprengninger på Bikiniatollen som et ledd i Operasjon Crossroads, utviklet ny våpen, støttet utviklingen av nettverket av amerikanske atomlaboratorier, støttet medisinsk forskning innenfor radiologi og la grunnsteinen for den atomdrevne flåten. Prosjektet beholdt kontrollen over den amerikanske atomforskningen og produksjonen av atombomber frem til etableringen av United States Atomic Energy Commission i januar 1947.

Manhattanprosjektet ble gjennomført under omfattende sikkerhetsforanstaltninger, men sovjetiske spioner lyktes likevel i å trenge inn.

Folk spør også

Hvem ringer fra skjult nummer?

Noen ringer deg, men p displayet str det bare Privat nummer eller Anonymt oppkall. rsaken er gjerne at den som ringer har valgt at nummeret ikke skal vises, eller at samtalen kommer fra et nettverk som din teleoperatr ikke utveksler samtaleinformasjon med.

Fullstendig svar på itavisen.no


Er det lurt å svare skjult nummer?

Blir du oppringt av et skjult eller ukjent nummer er det ikke noe farlig svare p samtalen. – Det er mange som tror at de kan takseres med hye priser hvis de svarer p feil anrop. Det er en myte. Det koster deg aldri noe motta anrop uansett hvor det er fra, forteller Lunde.

Fullstendig svar på www.tek.no


Kan politiet ringe med skjult nummer?

Hei! Det er ingen regler om at politiet skal ringe fra skjult nummer eller ikke. Noen ringer fra en kontortelefon, registrert p politiet, noen ringer fra sin private mobiltelefon, noen ringer fra en mobiltelefon som politiet eier.

Fullstendig svar på www.ung.no


Hva er forskjellen på ukjent og skjult nummer?

Skjult nummer og hemmelig nummer er det samme. At det kommer opp quot;ukjentquot; og quot;hemmelig nummerquot; er IKKE det samme. Hvorfor ellers skulle det vre 2 forskjellige? quot;Nummer ukjentquot; ha reservert seg mot vises i Nummer Opplysnings tjenester.

Fullstendig svar på freak.no


Videoer

Call Anyone Without showing Your Phone Number!!

Hide Number Calling trick!!

Tappe ser på nrksuper.no [EDUCATIONAL]

Breivik ble avbrutt av dommer

Settes ut når dette skjer

Ting alle jenter gjør

Trond Giske | Comeback, Arbeiderpartiet, Mediestorm, Energipolitikk, Nidaros, Formueskatt, AI, NAV

Noen burde ikke bli foreldre