Samsung har lansert to nye brettbare smarttelefoner, Samsung Galaxy Z Fold 5 og Samsung Galaxy Z Flip 5. Les om lanseringen, oppgraderinger og spesifikasjoner på GadgetsLand.
Innholdsfortegnelse
Brettbare smarttelefoner har ikke gjort så stort inntrykk på norske forbrukere, men i Samsungs hjemland Sør-Korea er de å se overalt. Og kanskje er det derfor Samsung i dag lanserte to nye produkter, Samsung Galaxy Z Flip 5 og den brettbare Samsung Galaxy Z Fold 5, i Sør-Koreas hovedstad Seoul, hvor L&B Home var til stede.
Galaxy Unpacked: Samsung lanserte Flip 5 og Fold 5
Et nytt år med moderate oppgraderinger for Samsungs brettetelefoner.
Det har begynt å bli en vane at «alt» Samsung skal lansere lekkes på forhånd, og så også denne gangen. Selv i Norge var Telia ute med reklamer for de nye telefonene Galaxy Flip 5 og Fold 5 mange timer før Samsungs offisielle «Unpacked»-lansering onsdag.
Fra scenen i Sør-Korea viste selskapet både Flip 5 og Fold 5, i tillegg til den nye Galaxy Tab S9-serien og Galaxy Watch 6 - akkurat somlekkasjene hadde vist på forhånd.
Den største nyheten ved Samsungs nye flipptelefon er at ytterskjermen har vokst betraktelig. Det som tidligere var en liten «flis» ved siden av kameralinsene har vokst til å dekke størstedelen av telefonen når den er slått sammen - nærmere bestemt fra 1,9 til 3,4 tommer. Oppløsningen er 720 x 748 piksler, som gir en pikseltetthet på gode 306 piksler per tomme.
Med større skjerm får du også tilgang til flere funksjoner fra ytterskjermen, blant annet muligheten til å svare på meldinger både med hurtigsvar og gjennom et fullt tastatur. Klyper du på skjermen får du opp det Samsung kaller «Multi Widget View», som gjør at du kan bytte mellom ulike widgets på enkelt vis.
Samsung Pay og Wallet er også raskt tilgjengelig gjennom et sveip opp på skjermen, og enkel bilderedigering kan nå gjøres uten at du trenger å åpne telefonen.
Selve kameraene virker stort sett å være de samme som i fjor, med 12 megapikDet er lekket Samsung skal avsløre Galaxy Z Fold 5 og Z Flip 5 26. juli.
Oppdatert, 17. juni, 12:07:
MySmartPrice har nå publisert et bilde av Z Flip 5 med en større ekstern-skjerm og kutter dermed rammene som razr 40 ultra. Skjermen på utsiden måler 3,4″ – opp fra 1,9″ i Z Flip 4:
Skal ha lekket lanseringsdatoen
Selskapet har offisielt sagt de avholder en presskonferanse på tampen av juli, og nå vet vi hvordan nye Fold ser ut i tillegg til lanseringen: 11. august kommer de nye enhetene på markedet, i det minste i USA og Canada. Vi tipper det samme vil gjelde for Europa og at kun Qualcomm Snapdragon-brikkesett tas i bruk.
Det er MySmartPrice som har lekket bildet av enheten og datoen for avsløringen av den, og påpeker at USB C, høyttalerne og mikrofonene er på de samme stedene som i forrige generasjon – det samme gjelder kamera-oppsettet. En oppgradering er mindre rammer. Dette er en trend vi ser i økende grad på brettbare, med den fordelen at også ekstern-skjermene viser mer informasjon.
Dette er trolig spesifikasjonene
Oppsummeringen er at designet ikke har endret seg i særlig grad utover smalere rammer. Også var det innmaten som også har lekket: den får en spesial-versjon av Snapdragon 8 Gen 2 som helt sikkert er klokket kjappere, men ikke kjappere enn Galaxy S23 da GeekBench-testen allerede har lekket.
Samsung Galaxy Z Flip 5
Rent visuelt er det vanskelig å se forskjell på Samsungs nyeste klapptelefon og fjorårets Galaxy Z Flip 4. Også den nye modellen, Samsung Galaxy Z Flip 5, kommer med 6,7-tommers Dynamic AMOLED 2X brettbar hovedskjerm med FHD+-oppløsning (2640 x 1080 piksler) og 120 Hz dynamisk oppdateringsfrekvens. Det er først når du skrur på mobilen at du legger merke til at den lille skjermen på forsiden (når telefonen er klappet sammen), som Samsung har begynt å kalle Flex Window, har blitt større og nå måler 3,4″ med en oppløsning på 748 + 720 piksler.
Mobilen har omtrent samme størrelse på frontskjermen som den nærmeste konkurrenten, Motorola Razr 40 Ultra, har å by på. Og takket være et større skjermareal har Flex View-skjermen flere funksjoner enn i fjor, herunder flere widgets og støtte for tredjepartsapper.
Et helt nytt hengsel, som Samsung har døpt Flex Hinge, gjør at mobilen nå kan brettes helt sammen uten luft mellom de to skjermhalvdelene. Dette gjør Galaxy Z Flip 5 2 mm slankere enn forgjengeren når den ligger i lommen. Takket være Gorilla Glass Victus 2 er den brettbare telefonen fortsatt mer robust, og i likhet med forgjengeren er også Galaxy Z Flip 5 IPX8-sertifisert, noe som betyr at den kan tåle å ligge i vann i opptil 30 minutter.
Kameraet har to objektiver på 12 megapiksler (hhv. vidvinkel med optisk bildestabilisering og 123 graders synsvinkel) og et frontkamera på 10 megapiksler. Den har også et batteri på 3,300 mAh og støtter hurtiglading med 25 W.
Se også
Samsung Galaxy Z Fold 5
Samsung Galaxy Z Fold 5, den brettbare smarttelefonen med en brettbar 7,6-tommers Dynamic AMOLED-skjerm med 2208 x 1768 piksler oppløsning, har også fått betydelige oppgraderinger. Den nye modellen har en 120 Hz oppdateringsfrekvens for en silkemyk skjermopplevelse og et forbedret hengsel som gjør at den kan brettes og låses i flere vinkler.
Den brettbare telefonen er utstyrt med Snapdragon 8 Gen 2-prosessoren og har 12 GB RAM og 512 GB intern lagringsplass. Den har også et batteri på 4,400 mAh og støtter hurtiglading med 45 W.
På kamerafronten har Galaxy Z Fold 5 et trippelkamerasystem på baksiden, bestående av et 108 megapikslers hovedobjektiv, et 12 megapikslers ultravidvinkelobjektiv og et 12 megapikslers telefotoobjektiv. På forsiden har den en 10 megapikslers selfiekamera.
Den brettbare telefonen kommer også med et forbedret S Pen-støtte, som gjør det enklere å ta notater og tegne på den store skjermen.
Lanseringsdato for Fold 5
Ifølge lekkasjer vil Samsung avsløre Galaxy Z Fold 5 den 26. juli. Det er forventet at telefonen vil være tilgjengelig på markedet fra 11. august, i USA, Canada og trolig også i Europa.
Med oppgraderte spesifikasjoner og forbedret design, er Samsung Galaxy Z Fold 5 og Galaxy Z Flip 5 definitivt spennende tilskudd til den brettbare smarttelefonserien. Med lanseringen rett rundt hjørnet er det bare å vente i spenning på å se hvordan markedet og forbrukerne vil motta disse innovative enhetene.
Hva vil Wiki fortelle oss?
Poker er et av de mest populære kortspillene i verden. Spillerne sitter med helt eller delvis skjulte kort og skal foreta veddemål i en sentral pott. Potten blir tildelt den spilleren som har den beste kombinasjonen av kort eller ved at andre spillere kaster sine kort i løpet av spillets gang.
Spillets gang
Poker blir spilt over flere runder. Hver runde får alle spillerne utdelt kort, og må satse eller «checke» som betyr at man fortsetter å spille uten å vedde den runden, med mindre noen andre i spillet vedder. De som har kastet seg, er ute av spillet for resten av runden. De som fortsatt er med, får nå utdelt nye kort, får bytte kort, eller det blir lagt felleskort i midten, alt ettersom hvilken pokervariant som spilles. Dette gjentar seg med nye veddemål og kort, helt til siste runde, da det bare er et veddemål før kortene vises og spilleren(e) med de beste kortene vinner potten.
Alle referanser til penger kan byttes ut med sjetonger, fyrstikker eller andre enheter som spillerne blir enige om.
Spillets alternativer
Veddemålene går på rundgang. Spilleren til venstre for utdeler starter, og hver spiller kan enten:
- Etter minst én runde og når alle har betalt like mye til potten (alle unntatt de som har kastet seg), er veddemålet over, og spillet fortsetter med de som har synet.
- Antall runder med veddemål kan også bestemmes av spillerne. Hvis det ikke veddes, blir det redusert til et lykkespill om hvem som trekker de beste kortene. Vanligvis er det flere runder, for eksempel har Texas Hold'em fire veddemål.
Siste runde
Siste runde er det igjen et veddemål før deltakerne viser kortene (showdown). Den som setter det siste veddemålet er den som må vise sine kort først, det fordi de eventuelle motpartene da syner den personen. Hvis de som synet ikke har en bedre hånd, har de rett til ikke å vise sine kort (muck). Den som har den beste hånden får alle pengene i potten, med mindre flere spillere har like gode kort og potten deles. Deretter begynner et nytt spill.
All in
Å gå all in betyr å satse alt. Dette forekommer som oftest i No-limit-versjonen av poker, men kan også forekomme i limit-versjonen. Spilleren som har satset alt kan ikke vedde mer. Det er som regel ikke lov å vedde mer penger enn man har på bordet...
[...]