Når kommer PlayStation 5 i butikken?

27

Undre deg når PlayStation 5 vil være tilgjengelig i butikkene? Les videre for å oppdage detaljer om design, varianter, tilbehør og kjernefunksjoner til denne etterlengtede spillkonsollen.

Introduksjon

PlayStation 5 (offisielt forkortet PS5) er en spillkonsoll utviklet av Sony Interactive Entertainment. Den ble annonsert i 2019 som en oppfølger til PlayStation 4 og lansert den 12. november 2020 i Australia, Japan, New Zealand, Nord-Amerika, Singapore og Sør-Korea, og den 19. november 2020 i Europa.

SE HVA DE TAR FOR DEN: Slik er Playstation 5-situasjonen - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Design og varianter

Den 11. juni avslørte Sony endelig hvordan PlayStation 5 kommer til å se ut. Spillkonsollen har et futuristisk design i hvitt og svart, som matcher håndkontrollen. Det slippes to varianter av PlayStation 5 - en med optisk leser til disker, og en heldigital variant for nedlasting og strømming. Prisforskjellen mellom de to versjonene er ennå ikke kjent.

Begge variantene av PlayStation 5 kan plasseres vertikalt eller horisontalt, og har en spesiell fot som sikrer stabilitet uansett posisjon. Størrelsen på foten varierer litt mellom standard PlayStation 5 og Digital Edition-varianten.

Playstation 5 / PS5 (2021) - Elkjøp
Bildekilde: www.elkjop.no

Tilbehør

Samtidig med PlayStation 5 slippes også en rekke tilbehør. Dette inkluderer en ladestasjon for to kontrollere, et trådløst spillhodesett kalt Pulse 3D, en ny mediekontroll og et HD-kamera som ekstra tilvalg. Prisene for tilbehøret er ikke blitt avslørt av Sony.

Se også

Lanseringsdato og pris

Sony har ikke offentliggjort den nøyaktige lanseringsdatoen for PlayStation 5 i butikkene. Det er heller ikke kjent hvor mye spillkonsollen kommer til å koste. Fans og spillentusiaster venter spent på disse detaljene, og Sony vil trolig komme med en kunngjøring i nær fremtid.

Her er Playstation 5 (PS5) – efterfølgeren til Playstation 4 - Prisjakt  Norge
Bildekilde: www.prisjakt.no

Kjernefunksjoner

PlayStation 5 byr på flere spennende kjernefunksjoner. Den har en solid-state drive (SSD) som gir forbedret lagringsytelse og rask datastrømming. Konsollen har også en AMD GPU som kan gjengi 4K-oppløsning og vise opptil 120 bilder i sekundet.

En av de mest imponerende funksjonene er maskinvare-akselerert strålesporing (ray tracing) som gir mer realistisk belysning og refleksjon i spillene. Tempest Engine sørger for tredimensjonale lydeffekter og PlayStation 5 er også bakoverkompatibel med de fleste PlayStation 4 og PlayStation VR-spillene, slik at gamere kan fortsette å nyte sine favorittspill på den nye konsollen.

Ingen får selge PlayStation 5 i butikk i 2020 - Gamer.no
Bildekilde: www.gamer.no

Konklusjon

PlayStation 5 er en svært etterlengtet spillkonsoll med et futuristisk design og imponerende kjernefunksjoner. Selv om den nøyaktige lanseringsdatoen og prisen fremdeles er ukjent, er det ingen tvil om at den vil bli et populært valg blant spillentusiaster over hele verden. Fans venter spent på å kunne oppgradere til denne nye konsollen og oppleve neste generasjons spill.

Se også

Nyheter 05.04.2024, 06:34 15
Når kommer Z fold 5?
Nyheter 11.01.2024, 08:05 27
Kommer GTA 6 til PC?

Hva vil Wiki fortelle oss?

PlayStation 5 (offisielt forkortet PS5) er en spillkonsoll utviklet av Sony Interactive Entertainment. Den ble annonsert i 2019 som en oppfølger til PlayStation 4 og lansert den 12. november 2020 i Australia, Japan, New Zealand, Nord-Amerika, Singapore og Sør-Korea, og den 19. november 2020 i Europa.

Konsollen ble utgitt i to varianter, en grunnmodell med en Ultra HD Blu-ray-kompatibel optisk diskstasjon, og en digital utgave som mangler denne stasjonen og tjener som en billigere modell for brukere som foretrekker å kjøpe spill via digital distribusjon.

Kjernefunksjonene til PlayStation 5 omfatter en solid-state drive (SSD) som er tilpasset rask datastrømming for å tilby forbedret lagringsytelse, en AMD GPU som kan gjengi 4K-oppløsning og vise opp til 120 bilder i sekundet, maskinvare-aksellerert strålesporing (ray tracing) for mer realistisk belysning og refleksjon, Tempest Engine for tredimensjonale lydeffekter og bakoverkompatibilitet med de fleste PlayStation 4 og PlayStation VR-spillene.

Folk spør også

Når kommer PlayStation 5 i butikk igjen?

Iflge Sony skjer lanseringen en gang i november eller desember 2020. Mlet er at spillkonsollen skal vre i butikkene i god tid fr jul. Etter det vi vet i dag, kommer Microsoft til lansere Xbox Series X omtrent samtidig som Sony sender Playstation 5 ut til butikkene.

Fullstendig svar på www.prisjakt.no


Når kommer PS5 på lager igjen 2023?

N er det lekket enda mer spesifikk informasjon. Per Insider-Gaming som i et par r har avslrt Sonys planer for konsoll-serien sin, samt tilbehr, avslrer n at Sonys plan er lansere PS5 Pro i november 2024. Utvikler-studioer fr visstnok tilgang til den kjappere konsollen innen sent i november 2023.

Fullstendig svar på itavisen.no


Når kommer PlayStation 5 til Norge?

Torsdag 19. november slippes PlayStation 5 for salg i Norge i morgentimene. De forskjellige nettbutikkene har valgt pne salget p litt ulike tider. Etter det Gamer.no erfarer pnet Elkjp frste pulje 10:40, og loset kundene inn i et ksystem, men konsollene var revet vekk p under 10 minutter.

Fullstendig svar på www.gamer.no


Hvorfor er ikke PlayStation 5 tilgjengelig?

Sony mener de vil kunne dekke ettersprselen etter konsollen. PlayStation 5 er svrt populr. Sonys PlayStation 5 har helt siden den ble lansert vrt mangelvare verden over, bde p grunn av enorm ettersprsel og p grunn av produksjonsproblemer.

Fullstendig svar på www.tek.no


Videoer

Sett inn PS1 PS2 PS3 PS4 Game Disc i PS5, hva skjedde? (Norge)

UNBOXER PLAYSTATION 5! ENDEEELIG!

PlayStation 5 vs Xbox Series X: Which is better?

Så lett oppgraderer du din PS5

Wird die PlayStation 5 kompatibel zu PS3 und PS2?

Who’s hyped for Spider-Man 2 on PS5?

There's Something You Should Know About The PS5 Pulse 3D Headset..

PlayStation's NEW Pulse Elite Headset