Når starter Black Friday på nett?

24

Black Friday er en av årets største handledager med ekstreme salg, tilbud og rabatter hos de fleste butikkene og nettbutikkene i Norge. Handledagen har sitt utspring fra USA, og er for mange begynnelsen på den hektiske julegavehandelen.

Black Friday er en av årets største handledager med ekstreme salg, tilbud og rabatter hos de fleste butikkene og nettbutikkene i Norge. Handledagen har sitt utspring fra USA, og er for mange begynnelsen på den hektiske julegavehandelen. I Norge begynte Black Friday-stuntet å bli lagt merke til i 2010 da Norwegian Outlet på Vestby og Komplett lanserte sine tilbud og rabatter. Siden den gang har fenomenet bare økt i popularitet, og i 2024 vil Black Friday være å se i nesten alle norske og utenlandske nettbutikker.

Black Friday 2022: Alt du bør vite om supersalget i år » Black Friday -  Nettavisen
Bildekilde: blackfriday.nettavisen.no

Gjør deg klar til Black Week

Black Friday har blitt så populær at flere nettbutikker lanserer gode tilbud gjennom hele uken. Derfor bør du følge med på VG's dekning av Black Friday for å finne de beste tilbudene gjennom hele salgsperioden. Gode tilbud, rabatter og salg vil være tilgjengelig gjennom hele salgsuken, slik vi så tilbake i 2021. Mange nettbutikker som Elkjøp, Hifiklubben, CDON og Get Inspired hadde gode tilbud gjennom mange dager.

Hva er Black Friday? Les dette før du trekker kortet! | Komputer.no
Bildekilde: komputer.no

Når er Black Friday i år?

I 2024 er Black Friday, også kjent som "svart fredag", den 29. november i uke 47. Dette er dagen hvor de fleste butikkene og nettbutikkene kjører sine største salg og tilbud.

Se også

Hva er Black Friday?

Black Friday er årets største og mest omtalte salgsdag. Dagen finner sted dagen etter Thanksgiving i USA, og markerer begynnelsen på julehandelen. Butikker åpner ofte tidlig om morgenen og tilbyr begrensede salgsvarer med store rabatter. Black Friday har sin opprinnelse i USA fra 1800-tallet og har siden spredt seg til andre land, inkludert Norge.

POWER - Se ALLE Black Friday prisene NÅ! Salget starter... | Facebook
Bildekilde: m.facebook.com

Hva bør jeg tenke på før jeg kjøper noe på Black Friday?

Før du handler på Black Friday, er det lurt å sjekke prishistorikken for de varene du ønsker å kjøpe. Noen butikker kan øke prisene før Black Friday for å gi inntrykk av større rabatter. Planlegg kjøpene dine i god tid og lag lister på Prisjakt med produkter du vil overvåke prisene på. På den måten blir du varslet når prisen går ned og kan sikre deg de beste tilbudene.

Black Friday starter julehandelen | Convenience
Bildekilde: convenience.no

9 tips for å handle smartere

  1. Planlegg kjøpene dine i god tid og les deg opp på forhånd for å finne de beste tilbudene.
  2. Vurder å opprette kontoer i dine favorittbutikker og sett opp prisvarsler.
  3. Gjør undersøkelser på Prisjakt for å sammenligne priser og finne de beste tilbudene.
  4. Vær oppmerksom på prishistorikken til produktene du ønsker å kjøpe for å sikre deg reelle rabatter.
  5. Sjekk nettbutikken før du betaler for å unngå falske nettbutikker og svindel.
  6. Vær obs på at noen butikker kan sette opp prisene på varer rett før Black Friday for å gi inntrykk av større rabatter.
  7. Overvåk prisutviklingen på Prisjakt for å se om tilbudene faktisk er gode.
  8. Bruk tid på å sammenligne tilbudene fra forskjellige butikker for å finne de beste prisene.
  9. Ikke la deg lure til spontankjøp, tenk gjennom og vurder om tilbudet virkelig er verdt pengene.

Det er viktig å være oppmerksom på at noen nettbutikker kan prøve å lure kundene med urealistisk store rabatter på merkevarer som dyre klær og iPhones. Hvis tilbudet virker for godt til å være sant, bør du sjekke nettbutikken for å bekrefte dens pålitelighet.

Black Friday og Black Week kan være den beste muligheten til å gjøre gode kjøp på nettet. Ved å være forberedt og handle smart kan du sikre deg de beste tilbudene og unngå bomkjøp.

Se også

Hva vil Wiki fortelle oss?

Black Friday, eller svartfredag, er en årlig handledag som finner sted dagen etter den fjerde torsdagen i november, noe som vil si dagen etter Thanksgiving i USA. Dagen er tradisjonelt begynnelsen på julehandelen og mange utsalgssteder åpnes ofte så tidlig som klokka tre på natta eller tidligere og tilbyr en rekke salgsvarer, ofte begrenset i antall eller tidsrom. Ettersom Thanksgiving i USA alltid faller på den fjerde torsdagen i november vil Black Friday finne sted på en fredag mellom 23. og 29. november.

«Black Friday» er et begrep som har blitt benyttet i mange sammenhenger. Som handelsdag har det amerikansk opprinnelse og går tilbake til 1800-tallet hvor det i USA ble assosiert med finanskrisen i 1869. Den eldste kjente bruken av «Black Friday» var en handledag som kom etter Thanksgiving («takksigelsesdag», da amerikanere uansett hadde fri) som skjedde den 1. desember 1961 i et utgave av avisen The Shortsville-Manchester Enterprise (Shortsville, New York). I denne artikkelen refereres det til en bruk av begrepet av politiet i Rochester i New York.

Det har også blitt hevdet at «Black Friday» beskriver at handelen denne dagen bidrar til at mange butikker igjen går med overskudd – og dermed går fra røde til svarte tall i regnskapet. Dagen er også en viktig indikator på hvordan julehandelen kommer til å bli; den fungerer som et barometer på folks vilje til å bruke penger.

Språkrådet har foreslått formen «svartfredag» for bruk på norsk.

I Norge

Den 26. november 2010 ble shoppingfenomenet «Black Friday» for første gang brukt i Norge, da Norwegian Outlet i Vestby introduserte handledagen. Komplett.no var den første nettbutikken i Norge som arrangerte Black Friday, også i 2010. Det første norske mediet som fulgte opp fenomenet kommersielt var Nettavisen, som i 2013 lenket til norske og amerikanske nettbutikker gjennom live-oppdateringer på salget hele døgnet. De seneste årene har avisen fulgt salgene i Norge og USA direkte hele det som kalles Black Week. Nettavisen har også opprettet en egen side for dette.

Se også

Referanser

Folk spør også

Når begynner Black Friday salget?

Den 24. november er det Black Friday, men mange butikker kommer med kampanjetilbud allerede p mandagen i samme uke. Kampanjen kalles Black Week og varer fra 20. til 26 november.

Fullstendig svar på www.prisjakt.no


Når tid er Black Friday 2023?

Black Friday i 2023 er den 24. november.

Fullstendig svar på www.klarna.com


Hvor lenge varer Black Friday tilbudene?

24. november er det Black Friday, og da er det tid for rets strste shoppingfest! Flere tilbud og bedre salg er et vanlig trekk ved dagen, som vokser for hvert r som gr. N for tiden er det imidlertid ikke bare n dag som gjelder, salgsperioden er en hel uke og heter Black Week.

Fullstendig svar på www.shopping-guiden.com


Hva lønner det seg å kjøpe på Black Friday?

Smarttelefoner, hodetelefoner, smartklokker, TV-er og hjemmekinoanlegg i tillegg til kameraer og fotoutstyr er populre varer som du kan gjre ordentlig gode kupp p under Black Friday.

Fullstendig svar på www.nettavisen.no


Videoer

3 tips til Black Friday - Prisguiden.no

Best TVs Under $1000 | The Very Best TV Buys of 2023

Fyren Som Ikke Likte Musikaler

ALL INFORMATION OM BLACK FRIDAY 2023

TOP 5 BEST ATTACK PADEL RACKETS 2023 (BLACK FRIDAY) - the4Set

Nick gjør seg klar til Black Friday!

Hva synes du om Black Friday?

TOP 5 BEST CONTROL PADEL RACKETS 2023 (BLACK FRIDAY) - the4Set