Les om de beste treningsklokkene i markedet og se om Apple Watch Ultra 2 kan konkurrere. Vi tester ulike modeller og gir deg innsikt i forskjellene mellom treningsklokker. Finn ut om de dyreste klokkene er verdt investeringen og hvilke funksjoner de tilbyr.
Innholdsfortegnelse
Supermosjonistenes drøm: De beste treningsklokkene
De koster, men er de verdt det? Og kan Apple Watch Ultra 2 konkurrere?
For noen er det ikke engang et spørsmål hvorvidt man synes det er greit å bruke 10.000 kr på en treningskompis som omtrent prater med deg underveis på landeveisturen, enten til fots eller på en sykkel.
Vi har allerede testet «mid-range»-klokker, altså treningsklokker for folk flest, enten de vil starte med trening nå eller har kommet godt i gang. Men dette er testen for de aller dyreste modellene.
Viktig å nevne at skillet mellom disse mellomklasseklokkene og toppmodellene ikke nødvendigvis er så tydelig, men vil være markant nok for de som er ute etter å få alt.
Forskjellen mellom treningsklokker
Noen lurer kanskje på hva som er den faktiske forskjellen mellom en treningsklokke til to-tre-fire tusen kroner, og disse toppmodellene som kan koste helt opp mot 10.000 kroner.
Den åpenbare forskjellen ligger i mulighetene, og ofte i kvaliteten på både urskive og teknologi. Mye vil koke ned til hva slags utøver eller mosjonist du er, eller ønsker å bli.
De dyreste klokkene i denne testen gir deg fartsmålinger underveis på løpeturen din basert på steg og treffpunkt på underlag, samt spesialtilpassende treningsprogram og VO2 maks-kalkuleringer. Du kan til og med få solcellelading i skjermen på noen, som gjør at dersom du er på siste mil på EcoTrail i finværet, vil du ikke måtte bry deg om batteritiden på klokken din.
Alle fire klokkeprodusentene bruker helt forskjellige brukergrensesnitt. Polar er for eksempel mer avhengig av egen app for at alle analyser skal gi fullt potensial, mens Garmins Connect-app er tilrettelagt for de med et mye større detaljbehov og kjærlighet for grafer. Og i desember 2023 har vi også lagt til Apple Watch Ultra 2, som har sin helt egen tilnærming.
Spørsmålet du bør stille deg er hvorvidt du har bruk for alle mulighetene en slik klokke gir.
I så fall, løp og kjøp. Ingen av klokkene i denne testen er et dårlig kjøp, men du bør matche på formkurve skal det være verdt det.
Klokkene vi har testet:
Obs: Denne testen er dessverre noe Garmin-tung på nåværende tidspunkt. Det skyldes i hovedsak at vi har hatt store logistikkproblemer med testklokkene vi ventet på fra Suunto - og at Polars siste modell Grit X Pro ble lagt i testen av mellomklasseklokker. Suuntos nye toppmodell Suunto Vertical vil bli lagt til så fort vi har fått den inn.
Fenix 7X markedsføreres som en bauta på batteritid, en soleklar vinner på lange ekspedisjoner og turer.
Beste pulsklokke – PREMIUM modeller (4000kr+)
Garmin Forerunner 965
Den er stor og råsterk, men likevel tynn og lett – Garmin Forerunner 965 er alt en bunnsolid multisportklokke skal være, og enda litt mer. En ny standard er satt.
Garmin Forerunner 955 og 955 Solar har ikke engang rukket å bli et år gamle, men Garmin viste i fjor vinter at de lyktes stort med lansering av EPIX 2, en AMOLED-versjon av den populære Fenix-serien. Nå gjør de mer eller mindre det samme med Garmin Forerunner 955 og lanserer Garmin Forerunner 965 – en oppgradert utgave som tar alt det gode fra forgjengeren og topper det hele med en råflott AMOLED-skjerm og enda mer. Dette er drømmeApple Watch Series 6 er en trygg, men velkjent oppdatering av Apples smartklokke.
Se også
Smart smartklokke
Apples tilnærming til smartklokker er en av de beste i bransjen, forutsatt at du bruker iPhone, da klokken er låst til disse mobilene. Innebygde funksjoner som handsfree for mobilen eller walkie talkie med andre Apple-klokker, fungerer perfekt.
Samtidig er tredjepartsapper veldig raske til både å starte og gi den informasjonen du ønsker.
Nytt siden i fjor, og også til stede i Serier 6, er at skjermen alltid er på. Dette er for at klokken på armen din skal fungere som en faktisk klokke uten at du trenger å gjøre en trommesolo på skjermen for å vekke den.
Ulempen er at batteriet må lades minst en gang om dagen. Som et resultat av nye funksjoner blir dette nok et stressmoment.
En app for alt
Apples tilnærming til helse, trening og aktivitet skiller seg samtidig fra det som ellers er en slags bransjestandard. Når det gjelder aktivitet, er dette en god ting.
Når det gjelder helse, er den derimot litt mer vrien. Holdningen er at hvis ingenting er galt, trenger du ikke vite noe.
Helse-appen i både klokken og på iPhone er veldig rotete. Både å se historikk over hva du har gjort, og å få tips og råd for forbedringer, er nærmest umulig.
Søvnmodusen be