Kan man bli svindlet på Facebook?

18.01.2024, 10:57 24

Ja, det er mulig å bli svindlet på Facebook. Svindlere bruker ulike metoder for å lure folk til å dele personopplysninger, passord eller kredittkortnummer. De kan opprette falske e-poster, meldinger eller nettsteder som ser legitime ut, for eksempel som en bank, e-postleverandør eller sosial medieplattform.

En ny svindelmetode som er blitt rapportert er når svindlere "hijacker" Facebook-kontoene til brukere uten at de er klar over det. Deretter sender de meldinger til vennene på kontoen med teksten "look who died" eller "look who just died" sammen med en lenke til en falsk nyhetsartikkel. Ved å klikke på lenken blir man ført til en phishingside som kan stjele innloggingsinformasjonen din eller installere skadevare på enhetene dine.

Etter å ha fått tilgang til kontoen din, vil svindlerne stenge deg ute og bruke profilen din til å spre den samme falske meldingen til enda flere Facebook-brukere. Det er derfor viktig å være forsiktig og ikke trykke på mistenkelige lenker eller gi fra deg sensitiv informasjon til ukjente kilder.

Det er også viktig å merke seg at svindel på Facebook kan ta andre former, som for eksempel å be om telefonnummeret ditt og deretter lure deg til å betale forsendelsesforsikring for et falskt salg. Det er viktig å være oppmerksom på slike svindelforsøk og aldri gi fra seg personlige eller økonomiske opplysninger til mistenkelige personer eller nettsteder.

For å beskytte deg selv mot svindel på Facebook, anbefales det å være skeptisk til ukjente meldinger og lenker, aktivere tofaktorautentisering, jevnlig oppdatere passordet ditt og rapportere mistenkelige aktiviteter til Facebook.

Har du et spørsmål? Spør oss!

Folk spør også

Why is Pixel 7 better than Pixel 6?

lagt til på 10.01.2024, 18:38

Hvor mye koster Telenor i måneden?

lagt til på 10.01.2024, 12:06

Hvordan lade 12 volts batteri?

lagt til på 16.05.2024, 08:21

What is the difference between the 14 and 14 pro?

lagt til på 10.01.2024, 21:41

Hvor ofte skifte kniver på Robotklipper?

lagt til på 10.01.2024, 16:11