En ny svindelmetode rammer norske Facebook-brukere

162

En ny svindelmetode har nylig rammet norske Facebook-brukere, hvor mange har blitt fralurt passordet sitt eller mistet kontrollen over sin egen Facebook-konto. Les mer om hvordan svindelen fungerer og hvordan du kan beskytte deg mot denne trusselen.

En ny svindelmetode rammer norske Facebook-brukere

En ny svindelmetode har nylig rammet flere norske brukere på Facebook, og mange har blitt fralurt passordet sitt eller mistet kontrollen over sin egen Facebook-konto. Denne nye formen for svindel har fått oppmerksomhet fra tjenesten Slettmeg.no, som har blitt kontaktet av flere brukere som har blitt utsatt for denne utspekulerte metoden. Hans Marius Tessem, leder for Slettmeg.no, uttaler at de frykter at dette kan være starten på en ny svindelbølge.

Bfag | Atlanta GA
Bildekilde: www.facebook.com

Hvem står bak svindelen?

Metoden som benyttes i denne svindelen er en variant av kontokapring. Svindlerne tar kontakt med brukere gjennom Facebook Messenger, hvor de later som om de er en venn og ber om å delta i en konkurranse som krever to deltakere. Det som mottakeren ikke er klar over, er at avsenderen faktisk ikke er deres virkelige Facebook-venn, men noen som allerede har tatt kontroll over vennens konto. Svindlerne utnytter det eksisterende tillitsforholdet mellom mottakeren og deres Facebook-venn.

Svindel, Facebook-hacket | Utsatt for svindelforsøk: Ingrid mistet  fullstendig kontroll over Facebook
Bildekilde: www.ao.no

Hvordan fungerer svindelen?

For å delta i konkurransen blir mottakeren bedt om å motta en kode via SMS, som deretter skal deles med "vennen". I virkeligheten er koden en engangskode til mottakerens egen konto, som svindleren har fått ved å utnytte "Glemt passord"-funksjonen på Facebook. Det er viktig å merke seg at man kun kan motta en midlertidig passordkode på telefonen hvis totrinnsverifisering ikke er aktivert. Svindlerne aktiverer ofte totrinnsverifisering på den kaprede kontoen for å hindre at offeret kan gjenopprette kontrollen over sin egen konto.

Det er viktig å være oppmerksom på at man aldri bør dele mottatte koder eller passord med andre. Hvis man blir bedt om å dele passord eller koder gjennom Messenger, SMS eller e-post, bør man uten unntak avstå fra å gjøre dette.

Se også

Hvordan beskytte seg mot denne svindelen?

Det er viktig å være skeptisk til slike forespørsler på Facebook og andre sosiale medier. Man bør være generelt forsiktig med å dele personlige opplysninger og sensitive data med andre på nettet. Hvis man allerede har blitt utsatt for svindel og mistet kontrollen over sin egen konto, har Facebook et eget hjelpesenter som kan bistå med å sikre kontoen.

Svindel, Hacking | Ny hackingmetode sprer seg fort: – Veldig omfattende
Bildekilde: www.nettavisen.no

Konklusjon

Denne nye svindelmetoden som rammer norske Facebook-brukere er en alvorlig trussel mot personvernet og sikkerheten på sosiale medier. Det er viktig å være oppmerksom og skeptisk til ukjente henvendelser som ber om deling av passord eller koder. Ved å være forsiktig og ta nødvendige forholdsregler kan man bidra til å beskytte seg selv mot denne typen svindel.

Bfag | Atlanta GA
Bildekilde: www.facebook.com

Folk spør også

Kan jeg bli hacket via Messenger chat?

Telefonen din kan ogs utsettes for cyberangrep, og svindlere kan f tilgang til Messenger-kontoen din p den mten. Sjekk for tegn p en hacket telefon, og iverksett tiltak for fjerne trusselen. Spam er ogs et stort problem med Messenger.

Fullstendig svar på nordvpn.com


Hva gjør man med spam på Messenger?

Spam innebrer sende unsket innhold eller unskede foresprsler til folk. Dette inkluderer sende fellesmeldinger, overdreven publisering av lenker eller bilder p andres tidslinjer samt sende venneforesprsler til personer du ikke kjenner personlig.

Fullstendig svar på nb-no.facebook.com


Kan man bli svindlet ved å oppgi telefonnummer?

De fleste nordmenn vet ikke svare nr det ringer fra et ukjent, utenlandsk telefonnummer … ofte er det nemlig telefonsvindlere som lurer i andre enden. Men ved bruke en teknikk kalt spoofing, kan de kriminelle f det til se ut som de ringer fra et norsk nummer – selv om de befinner seg i utlandet.

Fullstendig svar på www.online.no


Kan man bli svindlet på Facebook?

Svindlere som prver lure folk til dele personopplysninger, passord eller kredittkortnumre, gjr vanligvis dette via falske e-postmeldinger, meldinger eller nettsteder som kan virke legitime, for eksempel en bank, e-postleverandr eller sosial medieplattform. Mer om vanlige svindler nedenfor.

Fullstendig svar på nb-no.facebook.com


Videoer

Hang up THIS Bag and WATCH WHAT HAPPENS💥(Mind Blowing)🤯

Engineer's Daring Mission: Engineer's Tough Challenge to Restore Mary's Sight: Nomadic Life

"Successive threats: the return of the evil man and the arrest of Khalil in the face of Kabri"paet,2

Documentary about the life of a nomadic mother: referring to the dentist with difficulty

How to Best Remove Belly and Saddle Bag Fat by Draining Lymphs

Chad Daybell, Tylee Ryan, Ruby Franke, Murdaugh, Delphi Kohberger - Big Case Updates!

Scare Events? A reading with Obsidian Crystal Ball and Tarot.

Hook 1 Bag of Water in your House and you will be surprised what happens