Kan man bli svindlet på Facebook?

25

Les om den nye svindelmetoden på Facebook som utnytter manipulasjon og følelser for å lure brukere. Sikkerhetsselskapet DataProt advarer om hijacking av kontoer og phishing-sider som kan resultere i økonomisk tap. Bli oppdatert på svindelmetoder for å beskytte deg mot nettsvindlere.

Nettsvindlere er kjent for å utnytte følelser og manipulasjon for å lure folk, og nå advarer sikkerhetsselskapet DataProt om en ny svindelmetode på Facebook som benytter seg av akkurat denne typen manipulasjon.

Facebook kjøp/salg svindel – Mialandsem.no
Bildekilde: mialandsem.no

Hijacking av kontoer

Svindlerne "hijacker" kontoene til Facebook-brukere uten at de er klar over det, og sender deretter meldinger til deres venner med teksten "look who died" eller "look who just died", sammen med en lenke til en falsk nyhetsartikkel. Mange mennesker blir naturlig nok nysgjerrige og ønsker å trykke på lenken for å finne ut mer.

Denne artikkelen er imidlertid falsk, og når du trykker på lenken, blir du omdirigert til en phishingside som kan stjele dine innloggingsdetaljer eller installere skadevare på enhetene dine. DataProt advarer om at svindlerne deretter vil stenge deg ute fra din egen konto og bruke din profil til å spre den samme falske meldingen til enda flere Facebook-brukere.

Slik blir du forsøkt svindlet på Facebook - folkebladet.no
Bildekilde: www.folkebladet.no

Bankdetaljer og økonomisk tap

Hvis du har koblet bankdetaljene dine til Facebook-kontoen din, kan svindlerne få tilgang til disse og stjele pengene dine. Ifølge den australske nettavisen News.com.au kan dette resultere i økonomisk tap for ofrene.

Det er også viktig å være oppmerksom på svindelmetoden hvor en person på vennelisten din ber om telefonnummeret ditt. Dette kan være starten på en svindel som ender opp med å tappe kredittkortet ditt for tusenvis av kroner.

Facebooks ansvar

Det er bekymringsverdig at svindelen har pågått i flere måneder uten at Facebook har klart å stoppe den. Mange brukere opplever at Facebook er utilgjengelig når de mister kontrollen over sin egen konto. Nettstedet Slettmeg.no har opprettet en hjelpeside for hackede Facebook-profiler, men Facebook kan ikke garantere umiddelbar bistand i slike tilfeller.

Det er spørsmål om hvorfor et gigantselskap som Facebook med over to milliarder brukere ikke har implementert algoritmer som kan oppdage denne typen svindel. Brukere som mangler datakunnskap kan være spesielt sårbare for svindlernes manipulasjon og risikerer å bli utsatt for irritasjon, ubehag og økonomisk tap.

Svindel, Facebook | Advarer mot ny svindelform på Facebook: – Nå er jeg  livredd
Bildekilde: www.alt.no

Tidligere hendelser og advarsler

I løpet av de siste månedene har det vært flere offentlige eksempler på hacking og kapring av Facebook-kontoer. Svindelmetodene blir stadig mer sofistikerte, og det er viktig å være oppmerksom på potensielle trusler på plattformen.

Det er nødvendig å være forsiktig med å gi ut personlig informasjon eller følge lenker som virker mistenkelige eller uventede. Å opprettholde et sterkt passord og å være oppdatert på de nyeste svindelmetodene kan bidra til å beskytte deg mot svindel på Facebook.

Svindel er et kontinuerlig problem på sosiale medier, og det er viktig å være oppmerksom og oppdatert for å unngå å bli offer for nettsvindlere.

Norsk politikk, Nett på sak | Facebook-svindelen tapper brukere for  tusenvis av kroner uten å bli stoppet
Bildekilde: www.nettavisen.no

Folk spør også

Kan noen hacke Messenger?

Ja, Messenger-kontoer kan dessverre hackes. Svindlere bruker ulike metoder, inkludert phishing, sosial manipulering og utnyttelse av sikkerhetshull for f tilgang til kontoer. Telefonen din kan ogs utsettes for cyberangrep, og svindlere kan f tilgang til Messenger-kontoen din p den mten.


Hvordan anmelde svindel på Facebook?

Trykk p under forsidebildet, og velg Finn hjelp, eller rapporter profil. 3. Flg instruksjonene p skjermen for identitetstyveri for sende inn en rapport.

Fullstendig svar på nb-no.facebook.com


Kan man ringe Facebook?

Kontaktinformasjon: Facebook baserer seg p kontakt via egne kontaktskjemaer rettet mot spesifikke problemer. Det er ikke mulig kontakte Facebook via e-post eller telefon.

Fullstendig svar på slettmeg.no


Hva skjer hvis man rapporterer et bilde på Facebook?

Nr noe rapporteres til Facebook, gr vi gjennom rapporten og iverksetter tiltak for alt som ikke overholder standardene vre. Med mindre du rapporterer et tilfelle av krenkelse av immaterielle rettigheter, behandles rapporten din konfidensielt. Kontoen du har rapportert, kan ikke se hvem som har rapportert den.

Fullstendig svar på nb-no.facebook.com


Videoer

7 Amazing Ways to AVOID ONLINE DATING SCAMS: Sneaky Red Flags

THAILAND's 5 New Tourist Scams | 2023 | Mistakes To Avoid #livelovethailand

ARTY IS A SCAMMER *IMPORTANT WARNING*

Thailand's Top Tourist SCAMS | Mistakes To Avoid #livelovethailand

Massage In THAILAND Phuket | Prices Types & Scams | Good Bad & Naughty Shops #livelovethailand

Shocking Scams in Los Cabos Tourists Be Warned (STAY ALERT)

Top 10 Cancun Scams to Avoid Don't Get Fooled

Tourists Mistakes In THAILAND | Are Taxis & Tuk Tuk's Really Scams #livelovethailand