Er Telenor e-post gratis?

11

Telenor tilbyr e-posttjenester, men de er ikke lenger gratis. Kunder må betale i henhold til Telenors prisstruktur. Les mer om prisendringer og alternativer til Telenor e-post.

Telenor tilbyr e-posttjenester for sine kunder, men det er ikke gratis. Kunder må betale for e-posttjenesten i henhold til Telenors prisstruktur. E-posttjenesten er en del av teletrafikken, og derfor betaler kundene for bruk av telenettet i form av enten en fast månedsavgift eller betaling per minutt eller per megabyte. Telenor skiller mellom taletrafikk, datatrafikk og signaleringstrafikk, og e-posttjenesten faller inn under datatrafikk.

Har du e-post hos Telenor som du nå må betale for? Her er alternativene som er  gratis
Bildekilde: gjerrigknark.com

Prisendring og gebyrer

I en e-post til kundene informerer Telenor om en kommende prisendring i avtalen for Online e-post. Fra 1. juni 2023 vil den tidligere gratistjenesten koste 468 kroner i året. Dersom kundene ikke foretar seg noe, vil det også påløpe et papirfakturagebyr på 79 kroner, som kan føre til en total kostnad på opptil 1416 kroner med fakturagebyrene.

Telenor Norge - Oppdatert kl. 19.00 24.02 Vi opplever at det er noen kunder  som har problemer med å registrere kontoen inne på Mine sider, og det  jobbes med å finne en
Bildekilde: www.facebook.com

Alternativer til Telenor e-post

Dersom man ikke ønsker å betale for e-posttjenesten hos Telenor, finnes det flere enkle alternativer. De mest kjente alternativene inkluderer:

  • Gmail fra Google: Gmail er en brukervennlig e-posttjeneste som er enkel å sette opp og installere på ulike enheter.
  • Outlook.com: Microsoft tilbyr også gratis e-posttjenester via Outlook.com, som fungerer på samme måte som Gmail. Mange kan også ha en Hotmail-adresse som ikke er blitt brukt på en stund.
  • Yahoo: Yahoo er en annen velkjent leverandør av gratis e-posttjenester.

Se også

Telenors begrunnelse for prisendring

Flere brukere har reagert på Telenors beslutning om å innføre betaling for en tidligere gratis tjeneste. Telenor forklarer at de har oppgradert Online e-post for å tilby en tryggere og mer fremtidsrettet løsning, inkludert et nytt spamfilter og oppdatert e-postleser med nytt design og nye funksjoner. I tillegg har de økt mengden lagringsplass i tjenesten fra to til fem gigabyte.

Telenor har tidligere tilbudt e-posttjenesten gratis som en verdiøkende service for å styrke kunderelasjonen og imøtekomme kundenes behov. Imidlertid har kostnadene for å drifte en e-posttjeneste med høy kvalitet blitt betydelige, og Telenor mener derfor at det er nødvendig å innføre ny prissetting.

Telenor skal ta betalt for eposttjeneste | Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Reaksjoner fra brukere

Brukere har uttrykt frustrasjon og misnøye over overgangen fra gratis til betalt e-posttjeneste hos Telenor. Noen mener at de ikke har bedt om utvidet lagringskapasitet eller andre tjenester, og dermed synes det urimelig å måtte betale for noe som tidligere var gratis. Dette har ført til at enkelte brukere velger å bytte til en annen e-postleverandør som de anser som mer verdt prisen.

Telenor har ikke gitt et konkret svar på hvordan deres e-postløsning vil konkurrere med gratis alternativer som for eksempel Gmail fra Google. De påpeker at gratis tjenester ofte innebærer en form for byttehandel, men gir ingen ytterligere detaljer.

Registrer din online e-postadresse på Mine sider - Telenor
Bildekilde: www.online.no

Konklusjon

I konklusjon, Telenor e-post er ikke lenger gratis, og kundene må betale for e-posttjenesten i henhold til Telenors prisstruktur. Prisendringen trer i kraft fra 1. juni 2023, og det vil også påløpe et papirfakturagebyr dersom man ikke bytter til e-faktura. Brukere som ikke ønsker å betale for Telenor e-post har ulike alternativer, inkludert Gmail, Outlook.com og Yahoo. Telenor begrunner prisendringen med behovet for å oppgradere e-posttjenesten og de økte kostnadene ved drift. Reaksjonene fra brukerne har variert, og noen har valgt å bytte til andre tjenester basert på prisen og manglende etterspørsel etter endringer.

Hva vil Wiki fortelle oss?

Er Telenor e-post gratis?

Telenor tilbyr e-posttjenester for sine kunder, men det er ikke gratis. Kunder må betale for e-posttjenesten i henhold til Telenors prisstruktur. E-posttjenesten er en del av teletrafikken, og derfor betaler kundene for bruk av telenettet i form av enten en fast månedsavgift eller betaling per minutt eller per megabyte. Telenor skiller mellom taletrafikk, datatrafikk og signaleringstrafikk, og e-posttjenesten faller inn under datatrafikk.

Trafikkdata er en annen type informasjon om teletrafikk, som inkluderer opplysninger om hvilke telefonnummer som har blitt ringt eller sendt SMS til, tidspunktet for kommunikasjonen og basestasjonen som ble brukt. Innholdet i e-postmeldinger regnes ikke som trafikkdata. Telenor lagrer trafikkdata for faktureringsformål, drift og administrasjon av nettet, samt for politiets bruk i oppklaring av kriminalitet.

Det er viktig å skille mellom begrepene «trafikkdata» og «datatrafikk». «Trafikkdata» refererer til informasjon om telebruk, mens «datatrafikk» er en type teletrafikk, spesifikt internettbruk. Telenor har lagret trafikkdata for faktureringsformål i omtrent 15 år for alle norske telefonsamtaler.

I konklusjon, er Telenor e-post ikke gratis, og kunder må betale for e-posttjenesten i henhold til Telenors prisstruktur. Trafikkdata, som inkluderer informasjon om telebruk, blir lagret av Telenor for faktureringsformål, drift og administrasjon av nettet, samt for politiets bruk i oppklaring av kriminalitet.