Hva skjedde med HBO Max?

50

Les om de siste endringene som har skjedd med HBO Max, inkludert navneendring, relansering og sammenslåing med Discovery+. Finn ut hva dette betyr for strømmetjenesten i Norge og resten av verden. Utforsk kommende serier og prisendringer. Les mer på GadgetsLand.

Mediegiganten Warner Bros Discovery har i løpet av det siste året jobbet med en ny strategi for det globale strømmemarkedet. Som en del av denne omleggingen besluttet de å kutte HBO-navnet og relansere strømmetjenesten som HBO Max med et bredere utvalg av underholdning for å konkurrere hardere mot Netflix, Disney+ og andre aktører.

HBO Max er kommet til RiksTV | RiksTV
Bildekilde: www.rikstv.no

Endringer i USA og gradvis implementering globalt

Endringen vil først skje i USA i mai, og deretter vil det gradvis implementeres i resten av verden. Norske HBO Max-kunder kan derfor slappe av en stund til, da tjenesten vil forbli den samme i omtrent ett år før den slås sammen med Discovery+.

Nye HBO Max vil kombinere TV-serier og filmer fra Warner Bros Discovery-selskapene, inkludert Warner Bros Movies, DC Studios, HBO og Discovery. Nye serier som får premiere på HBO Max i USA det kommende året, vil også være tilgjengelige på HBO Max i Norge samtidig.

HBO Max fjerner seks eksklusive filmer uten å si ifra - 730.no
Bildekilde: 730.no

Populære franchiser og nye serier

De kommende titlene viser at populære franchiser er i fokus, med kjente merkevarer i ny form. En spennende nyhet er at det planlegges å lage en TV-serie basert på Harry Potter-bøkene, der hver bok vil få sin egen sesong over en periode på ti år. Prosjektet er fortsatt i en svært tidlig fase, og ingen roller er besatt eller premieredato er fastsatt. Forfatteren J.K. Rowling vil imidlertid være med som produsent, til tross for kontroversene rundt hennes synspunkter i transdebatten.

En annen avlegger fra suksessserien «Game of Thrones» er også under planlegging. Serien med tittelen «A Knight of The Seven Kingdoms: The Hedge Knight» vil bli satt til århundret før handlingen i den opprinnelige serien. Manus til avleggeren vil bli skrevet av forfatter George R.R. Martin selv sammen med flere forfattere. Det er foreløpig ingen premieredato for denne serien, men den vil trolig ikke komme før etter andre sesong av «House of The Dragon», som begynte innspillingen i England like etter påske.

En annen kjent serie, «True Detective», har også blitt presentert med en ny trailer for sin fjerde sesong kalt «True Detective: Night Coun». Dette viser at HBO fortsatt opprettholder sin kvalitet og prestisje, selv om noen av de mer kommersielle seriene fra Discovery også vil bli tilgjengelige på den nye plattformen.

Sammenslåing av HBO Max og Discovery+

Det har vært kjent en stund at HBO Max og Discovery+ skulle slås sammen til en ny strømmetjeneste, og nå har vi fått alle detaljene. Den nye tjenesten vil rett og slett bli kalt «Max», og den vil bli lansert i USA den 23. mai.

Det er foreløpig uklart hva som vil skje i det norske markedet, men ifølge en pressemelding fra Warner Bros. Discovery vil den nye strømmetjenesten bli lansert i Europa i 2024. Det vil være forskjeller mellom markedene, og detaljer for Europa og Norden er ennå ikke bekreftet.

Hvis sammenslåingen blir en realitet i Norge, vil brukerne få tilgang til storserier som «The Last of Us» og «Succession» fra HBO Max, samt norske realityserier som «Ex on the Beach» og «Grenseløst Forelsket» fra Discovery+ på samme strømmetjeneste.

Det er også verdt å merke seg at Discovery har rettighetene til en del sportsinnhold, inkludert tennis, golf, sykling og sommer-OL i Paris i 2024. Dette vil sannsynligvis påvirke tilbudet og tilgjengeligheten av sportsinnholdet på den nye plattformen.

Endelig har HBO Max kommet til Norge – spar 50% resten av livet - Filmweb
Bildekilde: www.filmweb.no

Prisendringer og abonnementsnivåer

Den nye strømmetjenesten vil lanseres med tre abonnementsnivåer i USA. Dagens pris på $16 per måned vil fortsatt være tilgjengelig, men for 4K-kvalitet og Dolby Atmos må brukerne betale ekstra. Det er også mulig å ha et abonnement kun på Discovery+, som vil inneholde kun innhold fra Discovery, til en lavere pris på $5-7 per måned.

I Norge varierer prisene for Discovery+ fra 49 kroner til 179 kroner per måned, avhengig av reklamefri eller reklamefinansiert tilgang og tilgjengeligheten av innhold. HBO Max i Norge tilbyr reklamefritt innhold og tilgang til alle titler i sitt eneste abonnement, til en pris på 89 kroner per måned eller 699 kroner for et årsabonnement.

Mange nordmenn benyttet seg av et kampanjetilbud da HBO Nordic ble til HBO Max, som ga halv pris på abonnementet på "livstid". Det er foreløpig uklart hva som vil skje med dette tilbudet når HBO Max blir til Max i 2024.

HBO Max-serier vi anbefaler på det varmeste | Strim
Bildekilde: www.strim.no

Overgangen fra HBO Nordic til HBO Max

HBO Nordic var en internasjonal videostrømmetjeneste rettet mot det nordiske markedet. Tjenesten ble lansert i desember 2012 i Danmark, Finland, Norge og Sverige og ble eid og drevet av det amerikanske TV-selskapet HBO. I 2021 ble HBO Nordic erstattet av HBO Max.

HBO Nordic tilbød originalinnhold fra HBO og innhold fra andre leverandører som Showtime, AMC, FX, Hulu, BBC og Starz. Tjenesten hadde også sine egne produksjoner, inkludert norske serier som Beforeigners og Velkommen til Utmark. Overgangen fra HBO Nordic til HBO Max fant sted den 26. oktober 2021.

For å få tilgang til alt innholdet fra HBO Max via appen, kan brukere aktivere tilgangen via Min konto. HBO Max er inkludert i Strim Mye og Strim Mest-abonnementene. Brukere med Strim Litt-abonnement kan enkelt oppgradere abonnementet sitt på Min side for å få tilgang til HBO Max.

Med overgangen til HBO Max og den kommende sammenslåingen med Discovery+, vil den nye Max-tjenesten forhåpentligvis tilby et bredt spekter av underholdning for norske seere og styrke konkurransen i det stadig voksende strømmemarkedet.

Se også

Nyheter 17.01.2024, 13:03 21
Hva skjedde med HBO?
Nyheter 25.04.2024, 21:24 17
Når kommer nye Warzone?

Hva vil Wiki fortelle oss?

HBO Nordic var en internasjonal videostrømmetjeneste rettet mot det nordiske markedet. 26. oktober 2021 ble tjenesten lagt ned og erstattet av HBO Max.

Tjenesten ble lansert i desember 2012 i Danmark, Finland, Norge og Sverige, og ble eid og driftet av det amerikanske tv-selskapet HBO. HBO Nordic kreve registering og betaling for å kunne strømme innholdet til smarttelefoner, nettbrett, datamaskiner eller fjernsyn. Den tilbød originalinnhold fra HBO og innhold fra andre leverandører som Showtime, AMC, FX, Hulu, BBC og Starz, med totalt 4000 tv-episoder og flere hundre filmer og dokumentarer. HBO Nordic produserte også sine egne serier, inkludert norske serier som Beforeigners og Velkommen til Utmark. Tjenesten var tilgjengelig som applikasjon og via digital-tv-tilbydere som Telia og Telenor.

I 2020 ble det bekreftet at HBO Nordic skulle bli erstattet av HBOs internasjonale videostrømmetjeneste HBO Max, og overgangen fant sted den 26. oktober 2021.

Folk spør også

Hvorfor virker ikke HBO Max?

Forsikre deg om at du har den nyeste versjonen av HBO Max-appen. pne appbutikken p enheten din, sk etter HBO Max og se om en oppdatering er tilgjengelig. Hvis en oppdatering er tilgjengelig, kan du laste den ned og prve strmme p nytt.

Fullstendig svar på help.hbomax.com


Hva skjer med HBO Max?

Skal bli til n app. WarnerMedia, som eier selskapet HBO, skal fusjonere med Discovery og bli til Warner Bros. Discovery.

Fullstendig svar på www.tek.no


Kommer ikke inn på HBO Max?

Hvis du ikke kan logge inn p HBO Max, kan du prve disse trinnene: Prv en annen enhet. Prv logge inn p telefonen, nettbrettet eller TV-en din. ... Tilbakestill passordet ditt. ... Oppdater nettleseren din. ... Prv en annen nettleser. ... Tm informasjonskapsler og hurtigbufferen.

Fullstendig svar på help.hbomax.com


Hva skjedde med HBO?

Hva skjer med HBO Nordic? HBO Nordic blir erstattet av HBO Max. For f tilgang til hele det store innholdsuniverset til HBO Max, m du registrere deg og laste ned HBO Max-appen.

Fullstendig svar på www.telia.no


Videoer

And Just Like That Documentary | Remembering Willie Garson | HBO Max

The White Lotus | Official Trailer | HBO

The Interview That Ruined Katherine Heigl's Career Overnight

The Case Against Adnan Syed (2019) | Official Trailer | HBO

How And Just Like That Addressed Willie Garson's Death

Chernobyl (2019) | Official Trailer | HBO

New Shows with Gay Storylines on Netflix & Amazon | #lgbt

Why David Hyde Pierce Won't Be Returning As Niles In The Frasier Revival