Hvem betaler når man ringer fra utlandet?

30

Finn ut hvem som betaler for utenlandske samtaler når man ringer fra utlandet. Les om kortsikkerhet, takster og mobilabonnementer ved bruk av mobil i utlandet, og lær hvordan du kan beskytte deg mot kortsvindel. Sammenlign mobilabonnementer og takster for å finne det mest kostnadseffektive alternativet for dine behov.

Generelt sett er det kortholderen som betaler for utenlandske samtaler når man ringer fra utlandet. Dette gjelder både for kreditt- og debetkort. Hvis man bruker et rent kredittkort, er det vanligvis ikke nødvendig å taste pin-koden ved varekjøp, men man må legitimere seg på annen måte. Hvis det derimot er et debetkort knyttet til et nasjonalt betalingssystem, som for eksempel BankAxept i Norge, må man bruke pin-koden ved kjøp. Det er derfor mer vanlig at stjålne debetkort blir misbrukt på internett eller på brukersteder som kun har avtale med de internasjonale betalingssystemene.

Ringer det fra utlandet … i bare ett sekund?
Bildekilde: www.online.no

Kortsikkerhet når man ringer fra utlandet

Når man ringer fra utlandet, er det viktig å være oppmerksom på kortsikkerhet. Kortsvindel er en type svindel der falske, stjålne eller kopierte kreditt- eller debetkort blir brukt til å kjøpe varer og tjenester. Svindlere benytter seg av ulike metoder for å skaffe seg kortinformasjon, inkludert phishing gjennom e-post og telefon, skimming av kortinformasjon i minibanker, identitetstyveri og datainnbrudd hos firmaer som behandler korttransaksjoner. Det er derfor viktig å være forsiktig med å gi ut kortinformasjon og å nøye overvåke kortbruken for mistenkelig aktivitet.

For å beskytte seg mot kortsvindel og sikre kortsikkerhet, er det viktig å være oppmerksom på pin-koden og ikke la den bli observert av andre. Det er også viktig å beskytte CVV/CVC2-koden, som brukes til å verifisere kortet ved netthandel, og ikke dele den med uautoriserte personer. Innføringen av chip-kort har bidratt til økt sikkerhet, da mer informasjon kan lagres tryggere på kortet enn i magnetstripen. Det finnes også antiskimming-utstyr som kan oppdage og forhindre skimming på minibanker.

For å bekjempe kortsvindel samarbeider banker, kortselskaper og politi tett. De overvåker kortsvindel, identifiserer trender og metoder, og gjennomfører etterforskning og straffeforfølgning av forbryterne. Det er derfor viktig å rapportere mistenkelig kortbruk til relevante myndigheter for å bidra til å bekjempe kortsvindel.

Hvem betaler hva når man ringer til Norsk telefon i utlandet? -  Mobiloperatører og tjenester - Diskusjon.no
Bildekilde: www.diskusjon.no

Takster og mobilabonnement ved bruk av mobil i utlandet

Når man skal bruke mobilen i utlandet, er det viktig å sjekke takstene på mobiloperatørens hjemmeside før man reiser. Dette kan spare deg for unødvendige kostnader. Mobiloperatørene har som regel avtaler med flere mobiloperatører i andre land, så det gjelder sannsynligvis også landet du skal reise til.

Det kan være stor forskjell i takster mellom mobiloperatørene. Dette gjelder både vurdering per sekund eller per påbegynt minutt, samt hvilken dekning de tilbyr. Prisen avhenger av hvilken operatør/mobilnett du bruker i utlandet.

Ved valg av mobilabonnement for bruk i utlandet er det flere ting å være oppmerksom på. Noen mobilabonnementer inkluderer fri bruk i Norden, så det kan være lurt å velge et slikt abonnement hvis man ringer mye til Norge og de andre nordiske landene. Hvis man ringer til spesifikke land utenom Norden, kan det være gunstig å velge et abonnement som inkluderer ubegrenset ringing til disse landene.

Husk også å være oppmerksom på eventuell telefonsvarer utenfor EU. Hvis telefonsvareren er aktivert, vil samtaler videresendes dit, noe som kan bli kostbart da man må betale for to samtaler: en til mobilen i utlandet og en til telefonsvareren i Norge. Man kan velge å slå av telefonsvareren for å unngå ekstra kostnader, men da kan man heller ikke motta meldinger mens man er i utlandet. Et annet alternativ er å videresende alle samtaler til telefonsvareren, slik at anropene sendes dit. Dette vil imidlertid begrense muligheten for å motta anrop fra utlandet.

Takster og abonnementer for å ringe fra Norge til utlandet

Reglene om fri EU-roaming gjelder ikke når man ringer fra Norge til utlandet. Derfor er det viktig å sjekke hva som eventuelt inngår i mobilabonnementet når man ringer til utlandet. Prisene for å ringe til utlandet varierer avhengig av mobiloperatøren din. Noen mobilabonnementer tilbyr pakkepriser som kan lønne seg dersom man ringer mye til utlandet. Det kan være lurt å undersøke hvilke mobilabonnementer som inkluderer gunstige priser for de landene man ofte ringer til.

For å illustrere prisforskjellene, har vi sett på hva det koster å ringe fra Norge til syv aktuelle land: Danmark, Sverige, Polen, Spania, Thailand, Pakistan og USA. Prisene varierer betydelig avhengig av mobiloperatøren.

Land Pris per minutt
Danmark Varierer avhengig av mobiloperatør
Sverige Varierer avhengig av mobiloperatør
Polen Varierer avhengig av mobiloperatør
Spania Varierer avhengig av mobiloperatør
Thailand Varierer avhengig av mobiloperatør
Pakistan Varierer avhengig av mobiloperatør
USA Varierer avhengig av mobiloperatør

Det kan være lurt å velge mobilabonnementer som inkluderer fri bruk i Norden eller ubegrenset ringing til spesifikke land hvis man ringer mye til utlandet. Mobilabonnementene fra Onecall, Talkmore og Mycall tilbyr gunstige priser for både innenlands og utenlands bruk. Onecall og Talkmore er spesielt gunstige for de som ringer mye til Norge og Norden, mens Mycall har abonnementer som inkluderer ubegrenset ringing til både EU, Storbritannia, USA og Canada.

Det er viktig å merke seg at prisene kan variere over tid og at det lønner seg å sjekke mobiloperatørens hjemmeside for oppdaterte priser og tilbud.

Bruk av tjenester som krever internett

Flere mobiloperatører anbefaler å bruke tjenester som krever internett når man ringer til utlandet. Dette kan være en mer kostnadseffektiv løsning enn tradisjonelle telefonsamtaler. Tjenester som WeChat, WhatsApp og Messenger tilbyr muligheten til å ringe og sende meldinger via internettforbindelse, noe som kan være billigere eller til og med gratis.

I tillegg til telefonsamtaler kan det også være en god idé å undersøke takstene for SMS og databruk når man er i utlandet. Noen mobilabonnementer inkluderer fri bruk av SMS og databruk i utlandet, mens andre operatører kan ta ekstra betalt for disse tjenestene.

For å få full kontroll på surfingen i utlandet anbefales det å bruke tjenester som Datakontroll Utland og relevante mobilapper, for eksempel Mitt Telenor-appen, som kan hjelpe deg med å holde oversikt over databruken og eventuelle kostnader.

Sammenligning av mobilabonnementer og takster for bruk i utlandet kan være en god strategi for å finne det mest kostnadseffektive alternativet for dine behov. Husk å sjekke mobiloperatørens hjemmeside for oppdatert informasjon og ta kontakt med kundeservice hvis du har spørsmål eller trenger ytterligere informasjon.

Hva vil Wiki fortelle oss?

Kortsikkerhet er et viktig tema når man ringer fra utlandet. Når det gjelder betaling for utenlandske samtaler, er det vanligvis kortholderen som betaler for disse kostnadene. Dette gjelder både for kreditt- og debetkort. Ved bruk av et rent kredittkort trenger brukeren som regel ikke å taste pin-koden ved varekjøp, men må legitimere seg. På den annen side, hvis det stjålne kortet er et debetkort knyttet til et nasjonalt betalingssystem som BankAxept i Norge, må man bruke pin-koden ved kjøp. Derfor er det mer vanlig at stjålne debetkort blir misbrukt på internett og på brukersteder som kun har avtale med de internasjonale betalingssystemene.

Når man ringer fra utlandet, kan det også være viktig å være oppmerksom på kortsvindel. Kortsvindel er en type svindel hvor et falskt, stjålet eller kopiert kreditt- eller debetkort blir brukt til å kjøpe varer og tjenester. Svindlerne bruker forskjellige metoder for å tilegne seg kortinformasjon, inkludert phishing gjennom e-post og telefon, skimming av kortinformasjon i minibanker, identitetstyveri og datainnbrudd hos firmaer som behandler korttransaksjoner. Det er derfor viktig å være forsiktig med å gi ut kortinformasjon og å overvåke kortbruken nøye for mistenkelig aktivitet.

For å beskytte seg mot kortsvindel og sikre kortsikkerhet, er det viktig å være oppmerksom på pin-koden og ikke la den bli observert av andre. I tillegg er CVV/CVC2-kode, som brukes til å verifisere kortet ved netthandel, viktig å beskytte og ikke dele med uautoriserte personer. Innføringen av chip-kort har også bidratt til økt sikkerhet, da mye ekstra informasjon kan lagres på kortet på en tryggere måte enn i magnetstripen. Det finnes også antiskimming-utstyr som kan bidra til å oppdage og forhindre skimming på minibanker.

For å bekjempe kortsvindel jobber banker, kortselskaper og politi tett sammen. De overvåker kortsvindel, identifiserer trender og metoder, og gjennomfører etterforskning og påtale av forbryterne. Det er derfor viktig å rapportere mistenkelig kortbruk til relevante myndigheter for å bidra til å bekjempe kortsvindel.

Folk spør også

Hva koster det å motta samtale fra utlandet?

Nr du ringer i utlandet er det viktig huske p at det ikke bare koster penger ringe ut. Ogs motta samtaler koster penger. For eksempel koster det deg 3,39 kroner minuttet ringe til Norge fra Sverige med et Telenor-abonnement. motta en samtale koster deg 1,06 kroner per minutt.

Fullstendig svar på www.nettavisen.no


Er det gratis å ringe i Europa?

Dette koster det bruke telefonen i utlandet Er du utenfor Norge men innen EU/ES og ringer til et nummer innen EU/ES, (f. eks ringe taxi nr du er p ferie), s gr dette av dine inkluderte minutter, dvs du betaler ikke noe ekstra.

Fullstendig svar på www.telenor.no


Hva koster det å ringe fra Norge til Thailand?

– Bruk nett-tjenester

Fullstendig svar på www.tek.no


Hva koster det å bruke mobil i England?

Mobilbruk i Storbritannia Bruk mobiltelefonen som hjemme. Alt som er inkludert i abonnementet ditt av data, meldinger og ringeminutter kan brukes internt i EU, ES, Storbritannia og Ukraina til samme pris som i Norge.

Fullstendig svar på www.phonero.no


Videoer

Elif Episode 294 | English Subtitle

我們結婚5年沒想到他只把我當成他的暖床工具,他竟然要爲了別的女人跟我離婚,還准備打掉我的孩子...❤️全集#甜宠 #短剧 #古装 #热血 #新剧#霸道總裁 #搞笑

我每月2萬包養下我的救命恩人讓他儅我的全職家庭主夫,我以爲他是農民工沒想到他竟然是全城首富...❤️全集#甜宠 #短剧 #古装 #热血 #新剧#霸道總裁 #搞笑

Elif Episode 153 | English Subtitle

Elif Episode 7 | English Subtitle

Elif Episode 249 | English Subtitle

Elif Episode 82 | English Subtitle

God Will Shake All Things | Derek Prince