HBO Max og Discovery+ slås sammen til "Max": Lansering og potensielle endringer i Norge

74

Få oversikt over sammenslåingen av HBO Max og Discovery+ til den nye strømmetjenesten Max. Lansering i USA i 2024 og forventet lansering i Europa. Les mer på GadgetsLand.

HBO Max og Discovery+ slås sammen til en ny strømmetjeneste kalt "Max". Lanseringen av den nye tjenesten vil finne sted i USA den 23. mai 2024. Det er foreløpig uklart hva som vil skje i det norske markedet, men ifølge Warner Bros. Discovery vil lanseringen i Europa skje i 2024.

HBO- og Discovery-tjenester slås sammen til én
Bildekilde: www.tv2.no

Ulikheter og kompleksitet i Europa

Detaljer om lanseringen i Europa og Norden er ikke klare ennå. Ifølge pressemeldingen fra Warner Bros. Discovery, vil det være variasjoner mellom markedene på grunn av regionens kompleksitet med flere land, forskjellige innholdsavtaler og partnere, samt ulike reguleringer. Det er derfor for tidlig å si hva som vil skje med HBO Max og Discovery+ i Norge.

HBO- og Discovery-tjenester slås sammen til én - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Potentiel tilgang til populære serier

Hvis sammenslåingen blir en realitet i Norge, vil brukerne kunne få tilgang til populære serier som "The Last of Us" og "Succession" fra HBO Max, samt norske realityserier som "Ex on the Beach" og "Grenseløst Forelsket" fra Discovery+, alt på samme strømmetjeneste.

Se også

Priser og abonnementer

I USA vil den nye strømmetjenesten lanseres med tre abonnementsnivåer. Det vil fortsatt være mulig å ha kun et abonnement hos Discovery+, men innholdet vil da begrenses til kun Discovery-innhold og prisen vil være betydelig lavere, rundt 5-7 dollar per måned.

I Norge varierer prisene for Discovery+ fra 49 til 179 kroner per måned, avhengig av om abonnementet er reklamefritt eller ikke, samt tilgjengeligheten av innhold. HBO Max i Norge tilbyr reklamefritt innhold og tilgang til alle titler på sitt eneste abonnement, som koster 89 kroner per måned eller 699 kroner for et 12-måneders abonnement.

Det er også verdt å merke seg at det kunne være kampanjetilbud tilgjengelig for nordmenn som benyttet seg av HBO Nordic før overgangen til HBO Max. Det er foreløpig uklart hva som vil skje med disse tilbudene når HBO Max blir til Max i 2024.

Discovery+ og HBO Max blir ikke slått sammen til én tjeneste - - Gamereactor
Bildekilde: www.gamereactor.no

Potensiell sportsinnhold og rykter om en ny Harry Potter-serie

Discovery har rettigheter til en del sportsinnhold, som tennis, golf, sykkel og sommer-OL i Paris i 2024. Dette kan komplisere situasjonen ytterligere i Norge.

Det har også vært rykter på internett om en ny Harry Potter-serie, som kan bli en del av den sammenslåtte tjenesten.

HBO Max og Discovery slår seg sammen - Dataporten
Bildekilde: www.dataporten.net

Forventet antall abonnenter og mulig reklamefinansiert modell

Ifølge kvartalsrapporten har HBO Max og Discovery+ sammenlagt 92 millioner abonnementer på verdensbasis. Warner Bros. Discovery håper å nå 130 millioner abonnenter innen 2025.

Det er også vurdert å tilby en gratis, reklamefinansiert versjon av den sammenslåtte strømmetjenesten. Dette kan være en alternativ modell for brukere som ønsker å se innhold uten å betale for et abonnement.

Oppsummering

Sammenslåingen av HBO Max og Discovery+ til den nye strømmetjenesten Max er et stort skritt for å konkurrere med andre strømmegiganter som Netflix og Disney+. Lanseringen vil finne sted i USA i 2024, og Europa, inkludert Norge, kan forvente lanseringen i 2024. Detaljer om abonnement og tilgjengelighet i Norge er imidlertid ikke klare ennå.

HBO Max og Discovery+ slås sammen - Blir en gigant i kampen mot Netflix
Bildekilde: dinside.dagbladet.no

Folk spør også

Når slår HBO og Discovery seg sammen?

I april 2022 ble HBO-eieren WarnerMedia sltt sammen med Discovery Inc.

Fullstendig svar på www.dn.no


Hva skjer med Discovery+?

HBO Max og Discovery+ sls sammen. I fjor kunngjorde Warner Bros. Discovery at strmmetjenestene HBO Max og Discovery+ skal fusjoneres til n tjeneste. I kveld skal Warner Bros. Discovery endelig legge fram sine planer for den nye strmmetjeneste som samler innhold fra HBO Max og Discovery+ i n og samme app.

Fullstendig svar på dinside.dagbladet.no


Når blir HBO Max til max i Norge?

Max er navnet p den nye strmme-tjenesten som lanseres 23. mai.

Fullstendig svar på itavisen.no


Hva skjedde med HBO Max?

HBO Max skal bli til Max, men overgangen skjer ikke p vre kanter fr til neste r. Nye Max skal by p mer av det mange liker: En Harry Potter-serie, mer Game of Thrones og nye HBO-titler.

Fullstendig svar på www.dagsavisen.no