Regler og kostnader for å ringe til utlandet fra Norge

65

Reglene om fri EU-roaming gjelder ikke for samtaler fra Norge til utlandet. Finn ut hva det koster å ringe til forskjellige land, de beste alternativene og hvordan du kan spare penger på mobilabonnementet ditt.

Reglene om fri EU-roaming gjelder ikke for samtaler fra Norge til utlandet

En vanlig misforståelse er at reglene om fri EU-roaming gjelder for samtaler fra Norge til utlandet. Dette stemmer ikke, og det kan bli svært dyrt hvis man ikke velger riktig abonnement. Det er derfor viktig å være oppmerksom på hva som er inkludert i mobilabonnementet når man ringer til utlandet.

Ringe i utlandet, Ringepris | Så mye koster det å bruke telefonen i utlandet
Bildekilde: www.nettavisen.no

Priser for å ringe til syv aktuelle land

Vi har sett på hva det koster å ringe fra Norge til syv aktuelle land: Danmark, Sverige, Polen, Spania, Thailand, Pakistan og USA. Prisene kan variere betydelig avhengig av mobiloperatøren din.

Kostnaden ved å ringe til Sverige eller Danmark uten egne pakker

Mobiloperatør Pris per minutt
Onecall 0,99 kr
Talkmore 0,99 kr
Telia 1,99 kr
Telenor 2,49 kr

Som tabellen viser, er Onecall og Talkmore de gunstigste alternativene hvis man ringer mye til Norge og Norden. Onecall og Mycall, begge tilhørende Telias portefølje av selskaper, har også abonnementer som inkluderer ubegrenset ringing til EU, Storbritannia, USA og Canada. Disse abonnementene kan koste litt mer, men kan være verdt det for personer som ringer mye utenfor Norge.

Slik ringer du billigst i Norden – E24
Bildekilde: e24.no

Prisregulering og anbefalte alternativer

Prisene for å ringe til utlandet i EU er regulert med makspriser, og det kommer nye priser fra 15. mai. For eksempel vil det koste 2,42 kr per minutt og 0,76 kr per SMS å ringe til EU-land. Flere mobiloperatører anbefaler å bruke tjenester som krever internett hvis man ringer til utlandet. Dette kan være mer kostnadseffektivt.

Se også

Mobilabonnementenes priser til utlandet

Her er en oversikt over hva det koster å ringe til en rekke land på ulike mobilabonnement. Tabellen inkluderer oppstartspris, samtalepris og SMS-pris for hvert mobilselskap.

Ringe i utlandet, Ringepris | Så mye koster det å bruke telefonen i utlandet
Bildekilde: www.nettavisen.no

Gjennomsnittspriser på å ringe utenlands

Her er gjennomsnittlige priser for oppstart av samtale, kostnad per ringeminutt og kostnad for å sende SMS. Gjennomsnittene er basert på undersøkelsen av 14 land.

Mobilselskap Pris per minutt
Happybytes 1,03 kr
Chilimobil 1,56 kr
Telia 4,53 kr
Telenor 5,83 kr

Basert på gjennomsnittsprisene er Happybytes det billigste alternativet med en pris på 1,03 kr per minutt. På den andre siden er Telenor det dyreste alternativet med en pris på 5,83 kr per minutt.

Ringer du opplysningen? - Tu.no
Bildekilde: www.tu.no

Billigste mobilabonnementene for bruk i utlandet

Her er prisene for følgende land:

  • Danmark
  • Sverige
  • ...

Mange minutter er det ikke nødvendig å ringe, da det finnes gratis nettbaserte alternativer som kan brukes. Det er viktig å merke seg at maksimalprisen for å ringe til EU/EØS-land er 19 cent pluss mva (23,75 cent) per minutt, og maksimalprisen for en SMS er 6 cent pluss mva (7,5 cent).

Se også

Ringe til utlandet - valg av mobilselskap og ringepakker

Noen mobilselskaper tilbyr pakkeløsninger for å ringe til utlandet, som kan være billigere enn å betale for enkeltstående samtaler. Alternativt kan man bruke gratis apper og tjenester som tilbyr samtaler og videosamtaler over internett. Dette kan være et kostnadseffektivt alternativ.

Det er viktig å gjøre grundig research og velge det mobilabonnementet som passer best for individuelle behov når det kommer til å ringe til utlandet. Ved å være oppmerksom på priser og tilbud fra ulike mobiloperatører, kan man spare penger og unngå uventede kostnader.

Nye regler forbyr dyr roaming i EU og Norge
Bildekilde: www.aftenbladet.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

Telefonavstemning fungerer på den måten at seerne blir bedt om å ta stilling til et spørsmål, for eksempel: "Hvilken deltaker synes du var best?" eller "Er du for eller mot denne politiske avgjørelsen?". Hvert alternativ har fått tildelt et spesifikt telefonnummer, og seerne ringer deretter det nummeret som passer overens med deres mening. I telefonavstemingens barndom var det kun mulig å stemme med fasttelefon, siden har det også blitt mulig å stemme med mobiltelefon. Som regel koster det å avgi en stemme, og telefonabonnenten blir som regel belastet over telefonregningen.

Etter hvert har også SMS-avstemninger blitt tatt i bruk. Der kan seerne stemme ved å sende en tom tekstmelding til det aktuelle telefonnummeret, eller en kode (for eksempel "ja", "nei" eller "sang 05") til et fellesnummer. I en del tv-konkurranser kan seerne også stemme over internett eller via mobilapplikasjoner.

Hver gang en stemme kommer inn, blir den registrert og når avstemningsperioden er over, samles alle stemmene. Som regel er et teleselskap involvert i opptellingen og kvalitetssikringen av resultatet.

Telefonavstemning er en rask og kostnadseffektiv metode for å fatte en beslutning, særlig sammenlignet med kostnadene rundt en avstemning med personlig oppmøte. Den er også enkel for stemmegiverne selv, siden de kan sitte hjemme i sin egen stue og avgi stemme. Man får også et øyeblikkelig resultat så fort stemmeperioden er over. Telestemmer er dessuten en viktig inntektskilde for tv-kanalene, siden det som regel koster penger for å avgi en stemme.

Folk spør også

Er det gratis å ringe i Europa?

Dette koster det bruke telefonen i utlandet Er du utenfor Norge men innen EU/ES og ringer til et nummer innen EU/ES, (f. eks ringe taxi nr du er p ferie), s gr dette av dine inkluderte minutter, dvs du betaler ikke noe ekstra.

Fullstendig svar på www.telenor.no


Hvordan kan man ringe gratis til utlandet?

Du kan for eksempel bruke Google Hangouts, Facebook Messenger, Skype, WhatsApp eller Viber. Hvilket trdlst nettverk du bruker, om det er p et hotell eller telefonens egen dataforbindelse, spiller ingen rolle, men du br vre oppmerksom p eventuelle ekstrautgifter du kan f ved bruke datatrafikk i utlandet.

Fullstendig svar på komputer.no


Hvem betaler når man ringer fra utlandet?

Du m betale en utenlandsk takst, som er betydelig dyrere enn prisen i Norge. Hvis du er i utlandet og nsker ringe til en norsk mobiltelefon som ogs er i utlandet, m du skrive inn landskoden (+47) + nummeret. Her betaler du for din samtale mens personen du ringer til m betale for motta samtalen din.

Fullstendig svar på mobilabonnement.no


Hva koster det å ringe fra Norge til Thailand?

– Bruk nett-tjenester

Fullstendig svar på www.tek.no