Online e-post - Endringer og alternativer

14

Få med deg de siste endringene hos Telenor sin Online e-posttjeneste og oppdag alternative gratis e-posttjenester som Gmail, Outlook.com og Yahoo. Les mer hos GadgetsLand.

Introduksjon

Online e-post, også kjent som elektronisk post eller e-mail, er en digital meldingsformidlingstjeneste som har eksistert siden de tidlige dagene på 1990-tallet. Det har vært vanlig å benytte gratis e-posttjenester, men nylig har det skjedd endringer hos Telenor som innfører et månedlig gebyr på 39 kroner for deres Online e-posttjeneste. Dette har ført til frustrasjon blant brukerne som tidligere har benyttet tjenesten kostnadsfritt. I denne artikkelen vil vi se nærmere på Online e-post, dens endringer og alternativer som er tilgjengelige for brukerne.

Derfor bør du bruke webmail - Telenor
Bildekilde: www.online.no

Endringene hos Telenor

Telenor har nylig innført en månedlig pris på deres Online e-posttjeneste, som tidligere var gratis. Dette har vakt reaksjoner blant brukerne, da de nå må betale 39 kroner i måneden for tjenesten. Dersom brukerne ikke gjør noe, vil de også bli belastet med et papirfakturagebyr på 79 kroner. Dette kan føre til en årlig kostnad på opptil 1416 kroner med fakturagebyrene.

I tillegg til prissettingen har Telenor implementert et nytt spamfilter og oppdatert designet og funksjonaliteten til e-postleseren. De har også økt lagringsplassen i tjenesten fra to gigabyte til fem gigabyte.

Registrer din online e-postadresse på Mine sider - Telenor
Bildekilde: www.online.no

Reaksjoner fra brukere

Endringene hos Telenor har vakt frustrasjon blant mange brukere. Flere har uttrykt misnøye med innføringen av betaling, spesielt siden de ikke har bedt om utvidet lagringskapasitet eller andre tjenester som rettferdiggjør kostnadene. Noen brukere har valgt å bytte til andre e-posttjenester som de finner mer verdt prisen.

Telenor har på sin side forklart at de har oppgradert Online e-post for å tilby en tryggere og mer fremtidsrettet løsning. Kostnadene for å drifte en e-posttjeneste med høy kvalitet har blitt betydelige, og derfor mener de at prissetting er nødvendig.

Alternativer til Online e-post

Dersom brukere ikke ønsker å betale for Telenors Online e-posttjeneste, finnes det flere alternativer tilgjengelig.

Gmail: Gmail fra Google er en populær gratis e-posttjeneste som er enkel å sette opp og installere på enheter.

Outlook.com: Microsoft tilbyr også gratis e-posttjenester gjennom Outlook.com, som fungerer på samme måte som Gmail. Mange har kanskje allerede en Hotmail-adresse som de kan benytte.

Yahoo: Yahoo er en annen kjent leverandør av gratis e-posttjenester.

Do's and dont's på e-post - Telenor
Bildekilde: www.online.no

Opprinnelsen til e-post

E-post, forkortelse for elektronisk post, er en fellesbetegnelse på digital meldingsformidling som oppsto på 1960-tallet. Behovet for formidling og utveksling av meldinger mellom brukere oppstod da datamaskinene ble tilgjengelige via terminaler og for flere brukere samtidig.

Den første kjente implementasjonen av e-post ble laget av amerikaneren Tom Van Vleck for operativsystemet CTSS. Etter hvert fikk de fleste interaktive datasystemer støtte for enkel, lokal e-post. Med utviklingen av datanett ble e-post formidlet på tvers av maskiner, virksomheter og institusjoner, og ble til slutt global.

Per i dag er e-post en av de mest brukte kommunikasjonsformene, og verdens e-posttrafikk anslås til å være på 333,2 milliarder meldinger per dag.

Telenor Norge - ADVARSEL: Phishing-angrep! Det sendes... | Facebook
Bildekilde: www.facebook.com

Konklusjon

Online e-post har gjennomgått endringer hos Telenor, hvor de nå innfører en månedlig pris for tjenesten som tidligere var gratis. Dette har ført til reaksjoner blant brukerne, som nå vurderer alternative gratis e-posttjenester som Gmail, Outlook.com og Yahoo. E-post er en viktig kommunikasjonsform og har utviklet seg fra enkel, lokal meldingsformidling til å bli en global tjeneste. Det er viktig for brukerne å være oppmerksomme på endringer i e-posttjenester og vurdere hvilke alternativer som passer best for deres behov.

Hva vil Wiki fortelle oss?

E-post, forkortelse for elektronisk post, også kalt e-mail etter engelsk, er en fellesbetegnelse på digital meldingsformidling med opprinnelse tilbake til første generasjons interaktive datamaskiner og amerikanske MIT i 1965. Behovet for formidling og utveksling av meldinger, rapporter, system-nyheter, erfaringer og mer mellom brukerne oppsto da datamaskinene ble tilgjengelige via terminaler og for flere brukere samtidig (interaktive flerbruker- eller tidsdelings-systemer).

Den første kjente implementasjonen av e-post ble laget av amerikaneren Tom Van Vleck for operativsystemet CTSS. I de påfølgende årene fikk de fleste interaktive datasystemer støtte for enkel, lokal e-post med varierende funksjonalitet. Meldingsutvekslingen var begrenset til brukere på samme maskin. Med tilgjengeligheten av ulike datanett vokste e-post først ut av enkelt-maskiner, så ut av virksomheter og institusjoner, og ble til slutt global.

Ved årsskiftet 2022/2023 blir verdens e-post trafikk estimert til 333.2 milliarder meldinger per dag.

Folk spør også

Hvordan logge inn på online no?

G inn p Online.no og logg deg inn derfra. Da m du ha brukernavn og passord tilgjengelig.

Fullstendig svar på www.online.no


Hvordan legge til online mail på Android?

Legg til eller fjern e-postkontoer pne Gmail-appen p Android-enheten din.Trykk p profilbildet ditt verst til hyre.Trykk p Legg til en konto.Velg kontotypen du vil legge til. ... Flg trinnene p skjermen for legge til kontoen din.

Fullstendig svar på support.google.com


Er Telenor e post gratis?

Telenor skal ta betalt fra kunder for ha Online epostkonto fra 1. juni. Istedenfor betale 39-49 kroner mned for mned, kan du vel like gjerne skifte til en gratis e-postleverandr som funker like bra?

Fullstendig svar på gjerrigknark.com


Hvordan si opp Telenor e post?

Si opp Online e-postkontoen pne Telenor Mine Sider.Logg inn eller opprett en TelenorID (Du trenger ikke vre telenorkunde)Velg G til e-post under Tjenester.Velg Innstillinger p e-postkontoen du nsker slette.Velg Slett konto for bekrefte.Trykk p Ja, jeg er sikker for si opp.

Fullstendig svar på www.telenor.no


Videoer

E-POST MAILER | Geschäftsbriefe einfach und günstig per Mausklick versenden

Nützliches Tool für Vermieter - ePost Brief

E-Post Office: the smart online letter box

E-Post Office: the smart online letter box I Story

33. Shaufel online - Rechnung per E-POST versenden

E-POST BUSINESSBOX | Lösung zum günstigen Briefversand im Mittelstand

Con pa shop online cu E-Post

POSTIDENT durch Online-Ausweisfunktion (eID) per App | Deutsche Post